PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Thursday, March 12, 2009

Diam Lagi Baik?

Aku ni sebenarnya bukan la seseorang yang banyak mulot apatah lagi pandai berkata-kata.. tapi taktau nape, bile aku lepak dengan budak2 aku je, aku mesti banyak merepek.. haha.. sapa2 yang knal aku pasti tau aku ni suka merepek kan? cakap benda2 yang tak masuk akal.. saja je.. nak meriah2kan keadaan.. hehe..

Akan tetapi hakikat yang hakikinya ialah aku hanya akan jadi seseorang yang banyak merepek jikalau aku berlepak dengan kawan-kawan yang jenis tidak banyak bercakap.. contohnya kalo aku lepak dengan xoul, sarol, edrie, dol.. kompem2 dorang ni senyap je.. cakap pon bisik2.. kata muka kudus.. koakao.. tak macam muka aku.. ganas.. haha.. (ade org tua2 kata..muka kudus ni tak banyak bercakap.. manakala org yg bermuka ganas ni banyak bercakap, taktau btol ke tak..lol) Semuanya macam budak baik dan sopan bak kata lyana.. haha.. lol.. Aku pulak, kalo melepak, tak bole kalo semua orang senyap, sebab pastu secara automatiknya kompem aku akan membisingkan suasana untuk meriahkan keadaan..

Bagaimanapun.. situasi akan menjadi lain jikalau aku melepak dgn kawan-kawan yang bermulot biadap dan suka membuat bising seperti bobxbiadab atau sesiapa saje yang sewaktu dengannya kerana sudah pasti aku akan mendiamkan diri untuk mendengar cerita2 beliau yang sememangnya takkan habis sampai hari kiamat.. haha.. Mana taknya.. belum sempat aku nak cakap, dia dah potong dulu.. nak bising apa.. lol.. haha..

Seyes wei.. perangai aku memang macam ni sejak skolah lagi.. dulu.. dari darjah 1 smpai form 3 .. kelas-kelas aku tu memang terkenal dengan kenakalan dan juga kebisingan.. haha.. so aku menjadi seseorang yang amat pendiam. Hmm.. aku start buat bising sejak masuk skola teknik cheras masa form 4.. masa form 4 tu, budak2-budak kelas aku semua baik-baik belaka.. pendiam.. pemalu.. huhuhuh.. aku tak boleh kalo kelas aku sunyi sepi.. secara automatik aku akan terbuat jenaka dan menghuru-harakan kelas itu sehingga satu kelas ketawa tak hingat.. pelik kan aku ni? haha.. semua budak2 kelas form 4 aku tu ingat aku ni memang kaki bising.. padahal sebelum tu, aku memang tak penah bising2 ni..malahan pemegang rekod pendiam 9 tahun berturut-turut.. dulu kalo parents aku amik report kad dengan cikgu.. cikgu mesti puji.. anak awak ni pendiam orangnya.. hensem lak tu.. kaokaoa.. zzz.. tapi sejak form 4 tu.. aku macam da biasa wat jenaka.. pelik.. dulu aku tak penah berjenaka.. skang ni aku da jadi seseorang yang agak lucu.. haha..

Ok.. abaikan perenggan2 yang di atas ni.. aku wat entri ni bukan nak cite pasal asal usul mulot potpetpotpet aku.. haha.. tapi aku just nak tanya korang.. "Korang rasa aku patot jadi seseorang yang pendiam atau pembising?" Mana lebeh sesuai untuk imej aku yang bermuka ganas ni? koakaoa.. Aku tanya ni sebabnya pada petang semalam ada seorang kenalan aku telah bertanya, "Ko takleh diam ke?".. haha.. budak tu tanya sebab dia tensi bila aku asyik usik dia.. haha.. aku memang suka mengusik orang.. hoho..tapi silap besar la tanya aku cmtu sbb kompem aku lagi bantai bising mengusik dia.. haha.. "Boo makcik eskrem!" ;p Bagaimanapun aku tau yang hakikatnya pompuan zaman skang suka lelaki yang pendiam.. Dan ini membuatkan aku kadang2 terpikir.. aku takde awek sebab aku ni kuat merepek ke? So perlu ke aku jadi seseorang yang pendiam? Korang rasa?

teri rasa:
1. lelaki pendiam ni lebih mendengar kata.. btol tak? selain mudah ditipu.. koakaokooa.. boo xoul n ed!
2. aku lebeh hensem kot kalo aku ni jadi pendiam.. muka pon control ayu je.. pehh!! ok pasni jadi pendiam. kacak2!! ;p
3. akan tetapi aku tetap pemalu dengan orang yang tak dikenali.. >.<

11 comments:

odette said...

alololo jgnla kcik ati... aku gurau2 je smlm..kalau ko xde mesti sunyi je..xmeriah..ko xyah la jd pendiam.. kalau ko diam sape nk bising... aku smlm ckp mcm 2 sbb segan ko asyik kenekan aku je..dh la aku ni pemalu..jgn marah k..nanti aku banje aiskem lg

teRi said...

haha.. aku ok je.. saja je.. cuma kdg2 terpikir.. diam tu mcm lagi baik dr bcakap kan? muka pon ayu je.. pehh..

odette said...

xdelaa diam xbest doo mcm control2 je...bising2 la baru best baru rock..ckp muke ganas..muke ganas diam2 xsyok -.-

teRi said...

zzz.. dem kata aku ganas.. haha.. aummmmmm!!

odette said...

wei sekali lg aku mintak maaf k..kot2 ko kcik ati ngan aku../me serbe salah dh -.-...aku ni ckp main lepas je kadang2...sian ko..mesti smlm kcik ati ngan aku kan? sbb 2 ko makan cerry ngan penuh menggode -.-

teRi said...

kepala otak ko.. haha.. cey.. ni malas aku nak wat blog.. nak cite sket pon tak bole.. keciwa2.. haha.. ko patot berbangga.. cite ko pon ada dlm blog ni.. okaoakoakoa.. zzz

xoul said...

terer buat lawak tu satu anugerah..
bkn senang nk jumpa org yg sanggup syg kita,terima buruk baik kita..tetibe..

teRi said...

mcm gay xoul..

Ikan_Pari@@ said...

"skang ni aku da jadi seseorang yang agak lucu.."

-/me cuba mengingati adakah lawak hairi pernah menjadi

teRi said...

ko jgn smpai aku bersin kt cendol ko pari.. haha

akuxbiadab said...

kemak mamak...padehal bile depan awek keras...butuh ar kemak...patotlah gua pon xder awek sbb gua huru-hara...hahhaha

note-noktah:openagkuan berani mati:sume bende aku boley ubha kecuali PERANGAI aku....kemak