PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Friday, March 13, 2009

Betul Tak?


Kadang-kadang....bila kita sayangkan seseorang... kita selalu belasah dia..kita cubit...kita tampar selalu...kita sakitkan hati dia...kemudian pujuk balik...selalu kita akan curi perhatian dari dia.... Kita paksa dia luangkan masa dengan kita...kita menjadi diri sendiri sendiri masa dengan dia... Kita akan renung kemata dia tanpa jemu... kita hargai dia...selit sesuatu dalam beg dia atau buku dia...maybe kad raya atau kad suka-suka.... bila ketawa bersama sampai berair mata..bila malu, sampai merah padam muka....

Apakah semudah itu mentafsir sayang?


DaN


Bila kita cintakan seseorang...kita sentiasa membiarkan dia pergi, dan menanti kiranya dia sudi kembali...


Betul Tak??

notakecik:aku amik ayat ni dari blog seorang awek.. ia membuatkan aku teringat kepada seseorang yang suka mencubit aku dulu.. hmm..

14 comments:

Cai Hong said...

Bila kita cintakan seseorang...kita sentiasa membiarkan dia pergi, dan menanti kiranya dia sudi kembali... ?

haha nonono
kalo my loved one choose to pergi for otgher gurl
i takakn kembali kpd die,
tak nk jadi pengganti keke

yOuJiE.. said...

ehhe its me!!! ko patut taruk link aku so that org dtg blog aku ramai2..haha...sistem buter la katakan....ok2..jgn sedih....patah tumbuh hilang berganti.... ^_^

teRi said...

@youjie: haha.. ok2.. nak link la ni.. takot nak link2 org.. takot kena marah je.. ;p

teRi said...

@cai hong: i pon nak mcm u.. tapi.. ntah la.. org lelaki tak kuat kot.. haha.. zzz

teRi said...

sebenarnya tak sedeh sgt pon cuma teringat kisah lama je.. kadang2 depan org kite tpaksa buat hepi.. pujuk kawan2 yg sedang sedeh.. tipu kwn2 yg ngah down utk buat dorg hepi.. lol. tapi dlm ati sapa yg tau?

**senyum dibibir terukir tapi dlm hati sapa yg tau?**

cewah.. zzz

Ikan_Pari@@ said...

++Ape kehe tibe2 jiwang ni? /me hulur bom tangan

dalila said...

/me hulur jerat tikus.. -_-"

teRi said...

..

/me tepis tgn pari..
/me tarik tgn dalila.. /me plok2..

kaokaoako

xoul said...

kenangan cubit2 ngan osmet pun nk tringat2 smpai arinih..rosak2..

AkuAyie said...

kalau kita betul2 sayangkan seseorang itu, kita akan relakan pemergiannya.
Walaupun perkara itu menghancurkan hati, tp yang penting, dia bahagia, walaupun ini bererti dia bahagia di samping orang lain...dan bukan kita.

cinta yang agung bukan sahaja dengan memberi, tapi belajar untuk menerima. =)

Shahrul Azry said...

u should throw dead memories in drainage :P

odette said...

kenangan gode xoul ngan makan ceri secare menggode pun nk ingt ke smpai arini? -.-

scarxoxo said...

bahahah
macam kena kat batang hidung aku aja :P

scarxoxo said...

lagi satu,
mcm mana plak kau tau ada makcik gemox mengumpat psl kau? kalau dia laki, haa apa mcm?