PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Friday, February 27, 2009

10 facts about mee n xoul!

pada hari ni saya telah di'tagged oleh cik azma azlina @ mee @ jerm yg bertajuk "WHOEVER GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER."

dan kemudian tak semena2 xoul pon mau dirinya di'tagged dgn tajuk sama jugak.. maka berikut adalah hasilannya!

ok.. mula2 cite pasal cik azma dulu..
1. hmm.. aku knal cik azma ni masa kt irc gak.. orgnya cm becok dlm irc.. seyes mula2 tu aku ingt dia ni laki sbb nick dia 'mee' so assume dia laki la.. mana tau nama dia fahmi ke.. azmie raja lawak 1 ke.. zulhilmi ke.. eh.. cm knal nama last tu.. nama gay.. ok abaikan..
2. dulu beliau ini terkenal dgn bisnes dadihnya yg maju.. gler beb.. masa tu aku penah nmpk dia bising2 jual dadih dlm irc.. aku nak tego tp segan lak, padahal aku ni mmg peminat dadih.. adeh.. huhu.. ye la.. tak knal.. kang dia bagi dadih pelik2 cmne.. macam mak i kata.. jgn amik makanan dr strangers.. huahuaha.. last2 disebabkan malu, kempunan i nak rasa dadih buatan tgn beliau.. T_T
3. dulu kiteorg ni agak rapat la.. taktau cmne leh rapat.. mayb dia chill n sporting kot.. aku pantang dpt membe2 yg best cmni, kompem pastu aku lg best.. hehe.. pada permulaanya.. beliau ni amat pemalu orgnya.. haha.. dlm irc je lebat.. kt luar penyegan.. haha.. byk kali aku ajak dia kua, susah gler dia nak setuju.. last2 dgn menggunakna khidmat cik little_fish, beliau berjaya dibawa ke upten.. maka itu lah pertama kalinya kami bjumpa.. orgnya malu2 biawak.. haha.. aku lak wat muka cm kasonova..konon tak malu.. padahal dlm ati malu.. haha.. tapi pertemuan itulah yg membuatkan persahabatan kami semakin akrab.. heuheue..
4. beliau ni takot gelap.. kohkoh.. beliau penah kol saya masa pukul 3 pagi semata2 uniten blackout.. time ni cuti mid term.. membe semua da balik kg.. tu la gatal sgt taknak balik kg.. haha.. tp time ni best wor.. sbb masa ni dia kol smbil nanges.. hahaha.. rasa nak bahan je tp malas sbb dia ngah teresak2.. so tpaksa la saya comfort awek ni.. citer benda lawak2 semua.. kasi dia gelak2 sehingga dia terlupa nak nanges.. kemudian, pada keesokkan paginya, saya terus sms dan mbahan sepuas2nya.. haha.. boo.. takot gelap.. muka je ganas.. huahauhauha..
5. beliau amat pemurah hati.. seyes.. dulu2 slalu blanja saya mcm2.. t-shirt prince network.. makan.. bg hutang ketika saya amat memerlukan.. baik kan beliau? mana weh nak cari kwn cmni? huhu..
6.saya tau sbnrnya dia suka bkarok tp taktau asal dia malu sgt nak nyanyi depan kawan2 dia.. hoh! nyanyi je la.. kwn2 dia ni pon sore tak sdp.. haha.. just nak enjoy je.. huhu.. pasni kite karok eh? ;p
7. apa lg eh.. mm.. dekat uniten dia amik kos it.. pastu g kelas naik kancil turbo.. gle.. wor.. kuar api kancil turbo dia ni.. hahaha..
8. hmmm.. skang ni.. selain bisnes dadih, dia juga berbisnes bracelet n necklace yg comel2.. so pada sapa2 yg bminat nak tgk atau nak beli, leh masuk dlm website ni.. hehe.. apa lg cik azma.. penat org promote ni.. bayar2.. ;p
9. dia ada kwn baik yg bernama dee.. dan mereka slalu balik shah alam bsama2 sbb umah dee kt sana.. bole dikatakan setiap minggu.. tol tak? dia dgn dee ni da cm adek beradik.. rapat gle.. hoho.. saya tau sbb saya tau la.. hahaha.. saya nak gak jd kwn baik dia.. tapi biasanya kwn baik seseorg tu sorg je kot.. so takpe la.. saya jadi kawan jahat pon takpe... huehueheu.. gurau2.. hahaha..
10.taktau nape.. saya rasa.. skang ni hubungan saya dan dia da xbrapa rapat.. dekat setahun kot tak rapat.. ntah la.. mayb sbb kami duk bjauhan skang.. atau mayb dia ada prob ke.. walaupon dia ni hepi go lucky orgnya.. kdg2 dia cm sedeh2.. tp ble org tanya, dia tamo cite prob dia.. huhu.. nak sgt kongsi kegembiraan n kesedihan bsama2 dgn cik azma.. ye la kawan mana yg nak tgk kawan dia sedeh? at least i can comfort dia... ble da ok.. bahan balik.. hueheuhe.. hope kami bdua dapat jd kawan yg rapat cm dulu2.. uhuk2.. kepda cik azma: sori tau kalo ada wat silap.. saya penah gado dgn beliau ni.. ada salah paham campo kepala saya pening sket masa tu.. hope cik azma maafkan saya k? frens forever! peace! hehe..



<-- gmbr ni menunjukkan betapa akrabnya kami dulu.. ;p hidung beliau yg kembang kempis pula menunjukkan betapa gembiranya beliau bergambar di samping teri terhensem..koakaoka..






Skang cite pasal xoul lak.. ok leh bahan puas2.. haha..

1. aku knal mamat ni masa mula2 aku masuk foundation kt uniten.. lebeh kurang 5 tahun yang lepas.. masa mula2 kami berkenalan, aku tgk dia.. pehh nampak pemalu gle mamat ni.. wat lawak pon nak pegang spek.. haha.. tapi kiteorg tak rapat sgt masa foundation ni.. kawan gitu2 je.. walhal kiteorg sekelas nak setahun.. mayb jodoh tak nampak lg kot masa tu.. then, lebeh kurang 4 tahun selepas tu, aku start rapat dgn dia.. benda ni bermula pas aku bukak web server 'mesranet' kt uniten.. hoho.. dia pulak da lama bukak web server 'xoul'.. so bila dia masuk irc mesranet, kiteorg pon chat2 la.. dari sini aku dapat tau yg dia ni agak kelaka rupa2nya... hahaha.. bukan agak tapi memang kelaka.. lucu btol mamat ni.. lebeh kelaka dr aku beb.. haha.. mcm tak caya disebalik muka nerd beliau, beliau rupa2nya adalah seorang komedian amatur.. malah kepala beliau amat sekepala dgn aku.. tu blom cite psl kepala2 lain lagi tu.. hoho.. so kami rapat sbb irc 'mesranet'.. hehe.. byk kebaikan 'mesranet' ni tau.. ramai org kelaka ada kt 'mesranet' ni.. hehe..
2. nama btol dia zulhilmi.. eh.. mcm knal je nama ni.. ok abaikan.. encik zulhilmi ni org perlis.. kdg2 aku kompius ble membe2 cite pasal zulhilmi sbb kt kelas aku ada 3 org nama zulhilmi ni.. so aku dgn kwn2 panggil dia zul muka nerd.. haha.. sbb muka dia mmg baik gle.. da la pakai spek.. kuikuikui.. (aku reka je yg ni.. haha.. da lupa aku panggil ko apa dulu.. lol)
3. even muka dia nampak je baik dan kudus.. tapi air yang tenang jgn disangka tiada buaya.. haha.. bak kata bubu.. muka je baik tapi hati gatal.. koakoa.. eh.. bubu ckp cmtu ke? aku da lupa sbnrnya.. lebeh kurang la tu.. haha.. dia ni ada byk skandal.. haha.. biasa la lelaki yg komedi ni ramai kawan gal.. tapi yang peliknya dia single sampai skang.. wow.. bukan senang nak curi ati dia ni.. da beratus awek try.. ada dekat 300 org kot.. haha..
4. dia ni suka bawak kete laju2.. seram gle kalo naik kete dia.. da la kete waja dia ni bunyi enjinnya bising gle.. vrommm.. kdg2 cm bunyi aummm pon ada.. seram2.. dia ni mmg laju gle bile bawak kete sampai kiteorg bole banyak kali sesat kt putrajaya.. ini semua disebabkan terlajak jalan masuk highway lain..gle terlajak beb.. sampai bukit jalil.. korang penah ke sesat dr putrajaya sampai ke bukit jalil? hahaha.. bwk da la laju gler.. pastu tambah borak xingat dunia.. mmg la habis sesat.. kaokaoaoa.. adapun beliau ni mmg dan akan tetap slalu sesat sbb tak hafal jalan kl.. tak caya? meh kite ajak dia jalan2 kt kl.. pastu senyap ble dia tanya jalan..kompem pastu kite sampai perlis.. sbb dia mmg hafal jalan kt perlis je.. koakaoaoka.. bahan2.. roundabout kt perlis ada satu.. ok tu saja tambah2 sambil bahan.. haha..
5. best wor membe dgn dia ni.. kalo bab mbahan orang.. mmg best... laju je dia bersengkokol dgn aku.. kira otak kiteorg sama la bile bahan org dlm irc.. haha.. ada chemistry dalam bab kena2 kan org.. best gle.. aku slalu ym dgn dia.. kira dia 1st guy yg bjaya wat aku ym dgn sungguh2.. tapi awas.. walaupon kami slalu ym bsama.. kami bukan pasangan gay.. ok? haha.. tajuk2 yg slalu kami bincangkan ialah pasal kawan2.. atau pasal awek2 cun yg ada kt uniten, mirc, friendster, facebook, blog.. semua la.. hahaha.. sebut pasal awek je.. kompem dia mintak link frenster.. tak caya? try la.. hahaha..
6. hobi beliau ialah stalk org.. gle wor.. dia leh tau mcm2 psl ko.. padahal ko da hbis sorok semua.. dia stalk pakai tenet je pon.. haha.. so beware ok? hahaha.. tp ok la.. at least dia amik tau psl kwn2.. dia ni leh pegang rahsia.. ko bgtau apa rahsia pon.. dia mmg akan pegang rahsia tu sampai perot dia kua taik emas.. haha.. korg tgk, betapa amanahnya beliau.. best kan dia ni? ok xoul.. blanja je aku mcd pasni.. penat aku puji ko.. lol
7. dia ni mmg hantu wayang.. gler tol.. dlm seminggu tu dia leh tgk wayang hari2 kot kalo ade cite best.. gle tak? hahahaha.. so kalo aku nak tgk wayang, da kompem2 dia ni adalah watak wajib. penah skali tu kiteorg wat gathering utk tgk wayang.. dengan selamba je dia kumpolkan 25 org utk tgk cite batman ari tu.. dia ni mmg pak semangat bile melibatkan wayang.. kohkoh.. anytime, any place, just ask him... lol speking lak aku ni.. haha..
8. lagi satu.. dia ni popular kt uniten sbb ada mcm2 drama bersiri.. mana dia dolod ntah.. siot je taknak bg link.. dia ni kira sgt famous di kalangan awek2 yg sangap nak tgk series la.. haha.. giler ko.. awek semua masuk web server dia semata-mata nak mintak drama bersiri.. sampai kemana-mana dia pegi, mesti ada yang ckp.. "mak.. cube mak tgk ni.. ini abang series la!". tak ketinggalan juga ayat,"pehh.. lu ni bro series kan?"
korang tgk? betapa famousnya abang series ni.. mcm bmw series la awak ni.. hoho..
9. apa lagi eh.. erk! mcm da byk sangat je aku cite pasal mamat ni... da terlebeh 1o fakta! dem! ter'excited lak! siot je.. mesti aku kena rasuk tadi ni.. lol.. ahhh.. tak pasal2 mamat ni famous lak kt blog aku.. arghh takde2.. ok jatuhkan saham dia! mamat ni sebenarnya membosankan..
10. btol.. kalo korang tanya aku, mesti aku ckp dia ni membosankan.. taubat bosan gile babi.. haha.. buat blog pon malas.. ahh... bosan la ko xoul.. bye!





<-- gmbr ni diletak dgn alasan belas kasihan.. tgk.. tak best langsung mamat ni.. gambar nampak rambot je.. muka takde ke? huh! (saja wat2 emo.. huahauhaua)

9 comments:

xoul said...

muke baik tu trick je,saja biar org lain rasa selamat..tp bile time org xnmpak aku buat muke xbaik la..haha

odette said...

perhhh kali ni aku percaye 100% ape yg terry ckp pasal xoul iskiskisk /me sambung take note

xoul said...

kite sbgai artis mmg xleh nk lari dr mende2 cmni..amek yg elok je,yg xelok biar odet amek..

teRi said...

buto xoul.. hahaha.. bosan ah.. da byk kali aku cite psl ko.. booo!! membosankan! haha

Azma Alina said...

peh... siap pomot produk lagi.. gila lah. bnyk gak kamu tau psl saye. gud2 ni teruje nih. haha. teri.. dah keje tp banje x jugak.. cemane ni!

dtg uniten x penah roger pon.. cmnila... lol.

bile2 lepak la same ngn mkhluk2 lain seperti xoul, kar-el wanna be dan fish...

rindu gakla zaman dulu kala~~ uuu~
pesanan terakhir, jgn gei2 sgt ok.
hehe. best tag kali ni. ewah! :P

xoul said...

pergh carut..awek2 xsuke..lol

tape terry,jasamu kukenang,nanti bile aku dh ade blog,aku tulis psl ko plak..bile aku ade blog la..

ikan_pari@@ said...

++itu ilusi mata kah hape? kenape teman nampak gambo kamu cam kurus hairi?

++rumusan saya: abang cermin mata + baju belang + gelak heh heh heh = hilmi

xoul said...

tu gambar masa muda2..kurus lg..

heh heh heh
<_<

teRi said...

ko bdua jgn kelaka sgt.. T_T