PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Wednesday, February 11, 2009

Hepi?????

korang mesti hairan kan? nape aku asyik post cite yg hepi2 je.. salah satu sebabnya.. aku nak bg orang yang baca blog aku ni hepi semuanya.. hahaha.. takmo ada kisah sedeh2 sgt.. ala setakat rindu2 tu takpe.. /me tsipu2.. tapi benda negatif cam kemarahan atau kedengkian tu, kita elak la jauh2.. aku bukan hipokrit tapi inilah diri aku.. jarang la nak sedeh.. jarang marah orang.. aku marah ble da takleh blah je.. nama pon i ni pemalu.. hauhauhau.. org pemalu mmg cmtu.. susah nak marah org.. tapi skali letup.. boomm.. booomm.. kecepekkkkk.. xoul pon tercampak kena langgar dgn wkf122.. lol..

ada macam2 cara kita bole wat kemarahan atau kekusutan ni ilang.. salah satu caranya ialah tido.. lebeh2 lg orang yang pelupa cam aku ni.. bile aku bgn tdo je.. aku akan lupa apa yg aku marahkan tu.. so kalo korang tengok aku tdo tu.. maknanya aku ngah marah la tu.. takleh kaco.. takpon.. kalo nmpk aku marah, bius aku dgn ubat tdo.. kompem aku lupa pastu.. hauhauahua.. takde ah.. aku jarang gle marah.. taktau nape.. aku kalo bole.. kalo ada masalah tu, setel elok2.. pikir2 elok2.. tak guna pikir mcm nak putus urat beranak ko tapi takleh gak setel.. so kalo nak beranak tu.. rajin2 la mengurut dgn bidan.. ok? ok lawak td tak kelaka..

OK LA.. AKU BAGITAU CAMNE NAK HEPI IKOT STAIL AKU..

1. bila korang ada masalah, korang kena tau punca masalah tu pastu atasinya dengan selamba kepoyoan.. then, korang kena tau apa effect benda ni kt korang supaya korang leh bersedia utk semua kemungkinan yg akan datang.. yela.. mana tau.. kita da cuba atasi benda tu tapi jadi gak..
2. BERSEDIA.. seyes.. bersedia ni penting.. ko kena pikir semua kemungkinan yg akan terjadi supaya korang tak susah nanti.. mcm aku.. ngah aku bwk kete.. aku mesti terfikir.. pehh.. kalo tibe2 tayar aku meletup, nak wat cmne ni? demit.. nasib baik ada tayar ganti semua.., takpon aku pikir.. pehh.. kalo tibe2 takde minyak cmne? ok stesen minyak mana bdekatan? tak pon.. pikir.. sapa membe2 yg bole tlg? xoul? dia sibuk dating.. sarol? dia keje tdo je.. ed? dia takleh kua malam2.. nanti kakak marah.. koakao.. demit.. sapa yg leh tolong ni? haa.. nasib baik ada dol.. tu contoh je.. kalo takde membe semua, carilah pelbagai alternatif lain.. lagi better korang tak susahkan org lain.. benda ni mudah je kalo korang sentiasa bersedia.. so selalulah bersedia dgn plan- plan yg mantap.. kalo tidak, cmne nak pecahkan sagu utk dapatkan ruyungnya.. ok pakcik makcik?? lol
3. Pikir postif.. anggaplah semua yang terjadi atau bakal terjadi ni ada hikmahnya.. bile korang pikir postif.. byk kebaikan korang dapat.. seyes.. cth? bf/gf kena pindah umah ke sarawak/sabah.. korg jgn la pikir negatif je.. nanti mesti korang ingt dia dating dgn orang lain ke.. curang ke.. makan kfc tak ajak ke.. benda2 ni boleh wat ati tak tenang dan perot berbunyi keroncong.. ala..kalo btol pon dia tak makan kfc, korang dulik apa.. kt cn korang selamba je leh makan mcd.. demit! kantoi korang tak boikot israel.. boo.. koakoakoa..
4. kool.. sila relakskan diri anda.. bile anda kool, secara automatiknya otak anda dapat berpikir dgn tenang.. kesan sampingan: anda akan kelihatan lebeh kacak seperti saya.. kaokaoa..
5. cubalah jadi seseorang yang kelaka.. wat lawak dgn membe ke.. dlm blog ke.. dlm frenster ke.. kt sms ke.. janji ada kwn anda gelak.. bile kita tgk dia gelak dan tsenyum, kite akan rasa puashati dan gembira.. mcm aku dgn korang la.. yang korang asyik tersengeh2 cm kerang busuk pehal? hahaha..

KESIMPULANNYA.. JALAN YANG TERBAIK UNTUK HEPI ADALAH JANGAN GATAL2 CARI MASALAH.. HAHAHA.. CARI AWEK BARU TAKPE.. KOAKAOA..

nota kecik: kalo ngah tensi2 tu.. jgn lepaskan ketensionan tu kepada aktiviti makan.. kang gemok cm aku.. demit.. aku gemuk sbb tensi.. hahah.. ajar org pandai.. tp diri sendiri hampeh.. hahaha.. tapi aku tetap hepi kan? ;p cuma ada masalah baru.. kena turun berat badan.. dem!

8 comments:

hackerzx said...

peh..nama aku da tade..tapela..sarol xoul dol lg pnting..

/me lari peluk mave

teRi said...

haha.. tu da ade.. baru edit.. huahauha..

- Gie - said...

walaupun x ptot tny..tp nk tny gk..bape berat ko?msti ko berat sbb ak tgk mke ko tensi je manjang kan.. ;p

odette said...

name aku pun xde....g edit cepat nk gak ekekeke

teRi said...

to gie: berat i masa hamil dulu lebeh kurang 70kg.. alhamdulilah sejak i beranak ari tu, i da bjaya turunkan berat badan i smpai 57kg.. hope i dpt kurangkan berat badan i lg.. nak mcm dulu.. 45kg kira ok la.. leh la i jd model balik pasni.. anak pon da besar... yg bestnya berat anak i da smpai 4.5kg.. eee.. comelnya dia.. sonok tgk dia isap jari.. hihi.. i rasa i akan berkecimpung semula dlm bidang seni mulai september ni.. kepada peminat semua, wish me all da best ok?

/me pakai spek itam pastu g jogging.. lol

xoul said...

/me away geli2

ekaz said...

akhirnya awk sedar diri awak budak gemok...

teRi said...

wekk.. biarlah.. sebok la cik ekaz yg nipis.. huahauhau