PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Wednesday, June 18, 2008

Pagi Yang LOYA..

PEHH..
cam biasa.. pagi tadi aku bgn lambat lg.. kelam kabot.. mandi kambing je pagi td..
pastu sempat minum air milo yg kurang manis [ni aku tau.. kompem mak aku wat ni.. dia mmg jaga kandungan kemanisan dlm idup aku.. nak wat cmne.. mak keje saintis makanan.. org 1st dia catu kemanisan dlm idup dia, aku la.. tu aku kurus kering masa kecik..kurang kemanisan.. haushaus..] ok aku da melalut jauh..

naik kete laju2.. pastu masuk kunci kete laju2.. suh adik2 n bapak naik kete laju2.... bwk kete laju2.. pas anta adek aku ke skolah laju2, aku anta ayah aku laju2 lak..

then, macam biasa.. mula2 aku anta ayah aku punch card dulu.. pastu g sarapan sama2 dgn aku n adek laki aku yg baru keje sama2 dgn aku kt mmu tu.. kiteorg pon g la presint 9 kt putrajaya tu.. ayah aku mmg suka makan nasi blauk kt citu.. org kelate mmg cmtu.. minat nasik blauk.. takde nasik blauk, mmg susah la..

masa aku bwk kete tu.. tibe2 aku rasa pelik.. b4 aku smpai kt opis bapak aku tu aku da ade perasaan pelik tu tp disebabkan aku mamai ble pagi2, aku wat bodo je.. tapi pas ayah aku masuk kete after dia punch card tu, aku rasa amat pelik.. ok hidung aku pelik.. sbb aku terbau benda busuk!! aku ingtkan bau kete tu.. biasa la.. ari ni bwk kete adik aku.. ade bau mee bandung sket dlm kete tu.. aku mati2 ingt bau benda tu.. tapi tibe2 mulut aku bsuara, "pehhhh.. bau apa ni? busuk tol!" pastu tibe2 ade sore yg myahut di seat belakang yakni adek aku bkata," eh! ala.. tpijak taik kucing lak!! byk lak tu!! bketul2!!" aku n ayah aku dah panas.. hang jalan mana tak tgk kaki ni.. arghh.. aku tekanang.. rasa loya ble bayang taik2 tu.. haha..

sampai2 je kdai makan kt presint 9 tu.. aku n ayah aku cepat2 kua.. pastu suh adek aku bersih pe.. sori.. aku takde selera nak bersih taik kucing ari ni.. kesian gak kt adik aku.. tp sori.. eden loya lak pagi2 ni.. pastu aku n ayah aku g la makan sarapan dulu.. adek aku myusul kemudian.. aku makan macam takde selera sbb teringt taik2 tu..

dah hbis makan, kiteorg pon g la kt kete.. naik2 je kete.. aku terus tgk tempat alas kaki sebelah driver tu a.k.a. seat bapak aku..pehhhhhhh.. taik kucing mana lak ni?? aku pon jerit laaaaaa.. "abah pon pijak taik kucingggg!!!!"... ayah aku da tsipu2 malu.. mula2 dia try buang taik2 kucing tu tp cm susah je.. tibe2 bole lak ayah aku terus g toilet smbil suh aku setel taik2 tu.. arghhhhhh.. aku gak yg kena!!! akhirnyaaaaaa AKU PEGANG GAK TAIK KUCING PAGI TU!! [Dalam hati, aku maki hamun kucing2 yg beyak kt depan umah aku.. arghh.. DEMIT!!]

PENGAJARAN KISAH INI IALAH SILA BASUH BERAK ANDA.. KALO TAK, ADA YANG KENA LEMPANG.. HUAHSUASHUA.. EH GELAK LAK.. GUA TENSI NI.. BAU ADA LG.. DEMIT! LOYA GUA!

3 comments:

fana said...

bosan. jgn kutuk kucing. hahaha. kucing kt umah ko x bertamadun laa tuh. haha =P

cikyin said...

hahaha nasib la, kucing kat rumah ke kucing dlm rumah? tengok tuan ler..

ya permisi, tumpang lalu ya pak teri..

Sweet Thinker said...

peh. btol ko mu neh ore kelate sko nasik belauk? ore kelate suko gulo jah wei. hehe!