PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Thursday, June 19, 2008

ciRi-CiRi awek teRi?

ok aku tau ramai gadis di luar sana nak tau apa kriteria2 utk jadi awek abang teri? takpe.. meh aku listkan.. sonang je.. aku tak memilih pon.. biasa2.. je.. berikut adalah kriteria2 tsebut:-

*pandai masak
wajib ni.. aku suke makan.. haha.. takpe kalo korg tak pandai masak masa mula2 aku ngah ayat tu.. yg penting pastu korg kena blaja dgn mak aku la cmne nak memasak.. lol.. ok mak, siap sedia terima 100 org pelatih memasak!! huehuehueheu.. btol.. mak aku pandai sgt masak.. thanks mak.. =)

*jujur
muke kena ade suci maaa bak kata nabil.. lol.. haha.. aku ok je kalo korg ckp benar.. aku tau kebenaran tu pahit.. tapi aku sanggup.. huhu.. dari kena tipu pe.. aku lg sanggup terima kebenaran.. luah je perasaan anda cmne.. anda marah pada saya? anda benci saya buat cmni? just bgtau.. kemudian saya akan cuba ubah perangai saya..btol.. saya akan cube yang terbaik utk memastikan anda bahagia bsama saya =) jgn rasia2 eh? tp kalo rasa rahsia tu baik utk anda n hubungan kite, tpulanglah pada anda.. saya prefer bterus terang je.. kalo pendam2, sakit ati kamu gak kan? nak sangat kamu hepi! =) tq!

*rupa?
aku takde la memilih sangat.. tapi kalo bole nak cm fasha sandha ke.. fauziah ogus ke.. husahsuahsua.. ok2.. biasa2 je.. rambot lurus, tinggi 160cm ke atas ke.. [ni sbb tinggi aku 180cm.. kena la balance.. kang cam johnny deep kapel dgn siti sarah lak.. huahsua] pastu nak yg chinese look.. ntah.. tibe2 aku minat awek cm amoi lak.. hehe.. aku pon gelap orgnya.. saja nak cerah sket.. huehuehue.. sdp2.. lol.. huashaushua.. tapi kalo bole nak mata besar2.. aku mmg suka tgk awek mata besar ni.. pehh.. jantung gua bdenyut 400km/jam kalo jumpa awek mata besar ni.. bukan pe.. bak kata2 org pandai.. lg besar mata dia, lg besar imej ko leh tgk dlm mata dia tu.. ala.. kira cm cermin la.. senang.. takyah cari cermin nak baiki rambot pe.. tgk mata dia sudah.. lol

*pandai berdikari

aku mmg respek awek yang pandai wat keje sendiri ni.. serba boleh! tak perlu harap insan2 laki yg suka mgambil kesempatan di atas bayang2 kelemahan perempuan! aku caya pompuan ni lg tabah dari laki! btol beb.. dorg kalo clash dgn bf, mana ade tunjuk2 kesedehan dorg?? pastu mana ade tgkp leleh lama sangat.. da la amat pemaaf.. pehh.. ohh perempuan! saya sayang anda.. ok aku da lari tajuk.. yeah.. bkarisma!! kira dia ni mmg tabah n kuat la.. seyes aku tharu tgk awek2 yg bkeje keras utk myara hidup keluarga mereka.. huhu.. nak je aku bg duit tips rm50 tp apakan daya aku pon mak bapak yg sapot.. huhu.. ohh awek kfc yg mata besar tu! saya mengidolakan anda! kalo anda baca blog saya ini, ketahuilah bahawa saya datang makan kfc kt kajang pada pukul 6pagi tu hanya semata2 nak tgk awak bkeje.. bukan sbb nak makan sarapan kfc yg tak sdp tu! huhu.. ohh awek kfc.. keje elok2 eh.. esok lusa saya datang lg.. hoho.. ok aku lari tajuk lagi.. T_T

*manja
saya amat suka awek yg cm manja2 tu... hehe... bukan gedik depan org ramai.. dia just gedik depan saya je.. lol.. pastu lemah lembut, berbudi bahasa.. soft spoken tmasuk dlm kategori ni.. peramah pe.. best2.. huhu..pehh.. awek jenis ni btol2 buat aku cair.. hahaha.. pitching sore jgn lari.. baru matching dgn wajah kemanjaan dia tu.. lol.. pastu leh buai aku tdo pe semua dgn nyanyian enak dari beliau.. hahaha..

*matang
aku nak sgt awek yg slalu fikir masa hadapan dia.. kira dia ade perancangan semua siap2.. aku nak dia sentiasa bsedia dgn sebarang dugaan yang akan dtg.. always bsiap sedia.. jgn da tkena, baru nak tkocoh2.. lol.. tkocoh2 tu pe? esok lusa aku cite.. hope dia sentiasa dpt pk apa yg tbaik utk diri dia.. jaga diri baik2.. huhu.. ble anda matang, hidup anda akan lebeh best sbb anda akan sentiasa buat yang terbaik utk diri anda dan juga semua org! =) [kompem awek matang ni akan sentiasa hormat org tua n mayb bole jd awek plg best! hehehe] peace lagi! lol

*setia n sayang aku sorg
ni of cos la.. huhu.. kata da jujur, kena la setia? hehe.. takpe.. aku mmg caya gle kt awek aku yg dia setia je kt aku.. kepercayaan tu penting.. n aku ni cepat knal org.. caya tak? hehe.. sapa yg jd kwn aku tu.. tau la aku ni mmg mudah knal seseorg tu.. bagi aku beberapa jam je.. da cukup.. lol.. so aku tau la dia tipu ke tak.. lol.. tapi pape.. aku cuak gak sket2.. hehe.. hope dlm ati dia ade aku je.. nak cmtu.. takde org lain..huhu.. so komon awek2 kt luar sana! hehe.. plz love me as u can! i need ur love utk buat hari2 saya jd lebeh bmakna dgn senyuman anda.. =)

HAHAHAHA.. PEHHHHHHH.. PEMILIH RUPA2NYA AKU NI.. HAHA.. TAKDE LA.. SEBENARNYA AKU TAK KISAH SGT.. KALO DA SAYANG, AKU TERIMA JE DIA SEADANYA.. HEHE.. TAPI.. AKU NI SUSAH NAK SAYANG ORG.. TU YG TAKDE AWEK LAGI SAMPAI SKANG.. OH YE.. AKU LUPA NAK CAKAP.. AKU NI TAK KACAK.. TU PENYEBAB UTAMA YANG SEBENARNYA AKU MASEH TAKDE AWEK!! HAHAHA.. BUKAN LACK OF SELF CONFIDENT LA.. TAPI HAKIKI.. HUHU.. TAKPE.. ADE JODOH, ADA LA.. AKU CAYA KT BENDA TU.. TOL TAK? =)

p/s- SO JOM AYAT TERI BOGAD!!! ;P

4 comments:

cikyin said...

wah wah sy rasa abg teri sgt klaka orgnya, termasuk dlm kriteria yg sy suka. membuatkan sy amat berminat untuk terus menjenguk hasil2 tgn abg teri di sini.

malangnya,
ku sangka kan abg teri, rupanye adik teri sob sob sob...

friends lil bro?? ;p

teRi said...

umor tak jd halangan cinta kite bdua... cewah.. hahaha.. takpe.. senang2 add la ym saya eh.. hehe.. knal2 hati yg sunyi ni.. cewah.. ok yg lain jgn jeles.. beratur2.. lol..

cikyin said...

hahaha btul tu, umur blakang kira, kalo dh jodoh mmg tak kemana, kan kan ;-)
yg lelain, sila amik nombor ya haha

mana ym add bro??

- Gie - said...

haha...sengal gler ko ek..
agk2 ko jejaka idaman malaya x?