PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Wednesday, January 21, 2009

Btol ke NaMA aku si Kacak??!!


apa ada pada nama? cewah.. hahaha.. sebenarnya aku ni ada banyak nama panggilan.. tu blom termasuk nama manja, nama ganas, nama lembut, nama nama sopan, nama berbudi bahasa, nama pembunuh dan macam2 la nama lain..

aku tau ada dikalangan korang kompius kalo ada tiba2 ada sorang mamat panggil aku dgn nama yang korang tak penah dengar.. so aku dengan rasminya ingin mengumumkan semua nama2 aku supaya korang dah tak terkejut selepas ini..

1. mohd shahairri
#ni nama btol aku.. kalo ikot sebutan yang betul, nama aku ni susah nak sebut sebab ada 2 huruf r. sapa lidah pendek cam bobok susah la nak sebutnama aku ni.. aku pon naik terseliuh nak sebut nama sendiri.. muhammand sha-hair-ri.. haa.. mcm tu la sebutannya..
#nama ni biasa ada kat ic, id, surat beranat, name tag semua.. jarang la ade org panggil nama aku dengan lengkap. kalo ada pun masa kat klinik, ala masa panggil suh ambil ubat tu.. takpon masa sekolah dulu.. tu pon masa sekolah rendah, cikgu aku semua merangkak nak panggil nama aku.. ada ke masa dia nak panggil tu, dari dia nak sebut mohd shahai.. terus jadi mohd shahril.. da tentu2 mohd shahril tu kwn aku punya.. tibe2 je.. tau la nak wat suspen.. so pada kawan2 semua sila sebut btol2.. muhammand sha-hair-ri.. haaa.. btol pon..
#ok asal usul nama aku.. kalo mohd tu kompem la amik dari ringkasan muhammad.. manakala sha tu gabungan nama mak ayah aku.. hairi tu lak ayah aku amik dari watak pelakon lelaki yang terkenal masa 80-an dulu iaitu hail amir. dia berlakon dalam citer apa ntah masa tu.. aku ada tgk gak tapi masa tu aku taktau yang nama aku ni diambil dari watak beliau itu. kalo tau awal2, aku da rekod cite tu.. demit.. mana ntah nak cari pasni.. mula2 ayah aku nak bagi nama aku jadi mohd shah hairi.. tapi. panjang lak.. ayah aku tak suka nama banyak perkataan sgt.. so dia pendekkan jadi mohd shahairi.. tapi cam tak lengkap lak.. so tambah la huruf r lagi satu nak kasi cantik.. mohd shahairri.. btol ni aku cite.. tak bohong.. kalo tak caya, tanya ayah aku masa dia dlm mimpi... haha..

2. syah
#ni nama yang aku gunakan masa nak ayat awek2.. haha.. nama nak jambu..tapi takde pon awek sangkut.. saja je guna nama ni.. mudah diingati.. aku sbnrnya nak pakai nama ni untuk berkenalan dengan kawan2 ku semua tetapi adik aku sudah pon memakai nama shah.. siot je.. takleh la pakai.. kang kompius.. huhu..
#aku sempat gak la pakai nama syah ni masa jadi senior kat sekolah teknik cheras.. wakaka.. biasa la.. nama gagah n jambu.. abang syah.. peh.. terngiang2 lg kt telinga aku.. haha.. adik angkat pon panggil nama tu gak.. /me tersipu2.. ;p
#kadang2 pakai gak la nama ni utk tujuan official.. mcm kacak sket kan? ye la.. kang aku sebut nama btol aku.. korang tak reti nak sebut, pastu ada alasan nak lupakan membe.. cmni la g mandi laut kat bagan lalang tak ajak! pastu ada yang g tengok wayang kat sunway piramid tak ajak! hahahaha.. bahan2..

3. hairi
#nama ni lak jarang giler orang panggil.. mak aku je slalu panggil.. kira nama manja dengan mak la.. wakakka..
#lagi sorang yang panggil nama ni adalah awek pertama aku.. haha.. dia saja gedik nak panggil hairi sebab jarang orang lain panggil.. konon nak unik la.. haha.. mana2 la.. janji aku kacak.. hahaha..
#oh ye.. kalo sedara2 atau sepupu belah ayah aku.. semuanya panggil aku hairi.. atau lebeh mudah disebut dalam dialek kelate, heri... hoho..
#lupa lak.. membe aku iaitu ikanpari suka sgt panggil aku, hairi.. haha.. ok gak la nama ni.. cuma janggal sbb jarang orang panggil.. huhu..

4. along @ abanglong
#nama ni special.. cewah.. haha. adik beradik aku semua panggil nama ni.. ayah n mak aku pon slalu panggil.. senang nak sebut.. kata anak sulong.. mesti la pakai nama ni.. lol
#pastu sedara atau sepupu belah mak aku mesti panggil aku along.. sebab apa? sebab aku ni cucu yang sulong dari belah sana.. memang da terkenal la dengan kenakalan masa kecik2 dulu.. kambing atok aku pon cuak dgr nama aku dulu.. wakakaka..

5. syairi @ syerry
#haa.. ni la nama panggilan untuk kawan2 aku panggil.. haha.. dari zaman persekolahan sampai la masuk uitm.. aku suh panggil syairi je.. tapi ada la awek yang gedik2 suka panggil aku syerry.. dorang kata aku manja.. jadah.. muka ganas gle ni.. siot je.. hahaha..
#nama syairi mmg da lama gle gak aku pakai.. dekat 20 tahun kot.. wakaka.. tapi syerry tu start skolah teknik.. demit.. segan aku.. haha..
#nama ni juga diguna masa nak wat operasi kt chowkit.. eh.. demit.. mana ada... lol.. korang jgn salah paham.. aku tak penah wat operasi kat citu.. operasi mende? siot la pikir kotor..

6. teRRY-bogard
#nama ni aku pakai masa main mirc kat uniten.. nape aku amik nama ni? sbb dulu aku penah tgk wayang kuliah cinta di mana saiful apek blakon pakai nama ni.. aku saja je kecoh2 kt membe2 konon nama aku pon terry bogard pas hbis wayang tu.. last2 smpai skang melekat.. tapi official aku pakai nama ni masa kt mirc uniten la.. haha.. dalam tahun 2007 kot.. kira famous gak la terry bogard ni masa kt mirc uniten... ;p
#asal sebenar nama terry bogard ini ialah dari K.O.F iaitu king of fighter... kohkoh.. aku tau.. tapi aku saja wat2 taktau.. hahaha.. ala korang pon bukan tau sapa terry bogard tu.. tu saja taknak cite panjang2.. lol.. slalu aku cakap aku amik dari citer kuliah cinta je.. haha..
#ada orang kata nama ni sesuai dengan perangai aku ni.. wakakaka.. taktau asal.. terry bogard.. ntah.. hahaha.. masa mula2 dulu pon aku suka pakai topi.. saja.. baru mcm terry bogard sket.. haha..
# penah skali tu aku jumpa membe2 kepada membe aku.. dorang ingt aku kristian sbb membe aku ni da bgtau awal2 yg nama aku terry bogard kat membe2 dia.. siot je.. aku masuk2 je keta, dorg semua senyap.. pastu aku bagi la salam.. skali dorg terkejut.. hampeh tol.. tau la gua muka cm mix.. wakakakak..


7. teri
#nama ni adalah ringkasan kepada nama teRRy-bogard.. saja je sbb nak senangkan mulot korang sebut nama aku. mula2 aku ringkaskan jd terry tapi ada sorang minah sesat ingat aku kristian lak.. so aku melayukan je la.. mula2 teri bogad tapi nak senang sebut jadilah teri.. so secara tak langsung sejak 2008, aku telah memperkenalkan diri aku sebagai teri.. kalo kt uniten, kira ramai gak la orang mengenali aku sebagai teri.. hehe
#senang nak ingt nama teri ni.. pegi mana2 pon orang ingt.. hoho
#banyak orang ingt aku dapat nama ni dari john terry.. pastu ingt aku ni peminat chelsea.. tolong sket.. aku ni manchester united punya peminat.. keta pon da penuh aksesori man u.. ;p

8.bogard
#nama ni chire007 @ hajar dan wawa je yang panggil.. senget tol.. takde nama lain ke? haha..
#korang dua mesti nak wat sore manja kan masa panggil nama aku ni? "bogard~" geli tol.. hahaha..

9. din mamak
#bodo siot.. ni bob biadap la ni panggil nama ni.. apa gay sgt.. bdk2 dia semua panggil aku din mamak.. harem tol.. hahahaha.. malas gua nak layan.. gua bukan mamak tapi mix.. haha..

10. syhh
#ni lagi sekor mambang tanah.. dia tak reti sebut nama aku.. bole dia balun syhh... jadah.. hahaha.. tak silap aku, masa darjah 3 kot.. mamat ni main sebut je nama aku.. (aku pon tak reti nak sebut cmne nama aku sbnrnya masa tu.. hahahaha)
#susah sgt ke nak sebut nama aku?????????

11. kacak
#tak ramai panggil aku dgn nama ni.. ni masa aku 1st n 2nd year degree kt uniten.. kira geng2 bobok, topek n ijat je panggil aku dgn nama ni..
#malu beb ble bdk2 ni panggil "kacak.. oi kacak.. cn la.." siot je..masa tu semua bdk2 kat food court uniten tcari2 sapa si kacak tu.. wakakaka..
#yang maseh panggil nama ni = topek jawa, ijat, ed
#aku dapat idea nak wat nama blog aku dari nama ni la.. hahahaha..

12. papa
#nama ni ekaz je gedik nak panggil2 sampai bekas awek aku dulu ngamuk.. hahaha.. aku pon lupa aku bahasakan diri aku dgn dia papa n mama, padahal aku da ade awek masa tu.. gagagagaga..
#cm gedik nama papa ni.. haha.. eka la sengal.. kahkah.. takpe.. nama tu masa kami maseh kanak2 hingusan.. wakakaka..

13. sayang
#ni untuk bakal si ehem2.. hahaha.. korang? tak dapat chek.. haha.. ;p



10 comments:

odette said...

surat beranat 2 ape? perkataan baru ek? /me cek kamus

xoul said...

wahaha..tu la..ke beranat tu pun name ko gak..kt skola org panggil ko beranat..wahahaha

odette said...

kat sekolah name btul susah nk sebut panggil beranat je senang ekekkee lain dr yg lain pun ade perhhh hot2

teRi said...

erk.. mintak maaf, saya kurang fasih berbahasa melayu.. disebabkan itu perbendaharaan kata saya agak kurang sempurna.. harap maaf.. ;p

odette said...

ohhh xfasih bahasa melayu lupe lak yg ko ni din mamak aka india muslim ek? erkkk /me lari~

teRi said...

siot la ko.. hahaha.. delete2 din mamak tu.. hahahaahahaha

ikan_pari@@ said...

>Patut bangge tak name samaran saye turut disertakan dalam sejarah anda?

teRi said...

haha.. yela fadhil..

ekaz said...

skang dah jadi atok!!!
lampin takmo tukar ker?

teRi said...

nak2.. meh orang tukar lampin eka.. gedik kan? malam2 kencing atas tilam lg kan? meh2.. nak kena babap ni..