PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Wednesday, May 19, 2010

pls pls pls datang balik..



penah dengar ayat ni tak?

"if we love someone, let her go... if she come back.. she's urs"

........


ok ayat tu 100% rubbish!
asal kite perlu lepaskan orang yang kita sayang?
kalo dia sayang kita dan kita sayang dia, apa masalahnya?
komon! ni bukan wayang,
takdenya cik heroin nak datang balik pastu.
dia bz kot tengok fb pakwe lain. zzz.



however, aku xnafikan ade certain kes, dia datang balik, tapi korang tau ke sebab ape? sebab dia dah keciwa dengan orang lain! dan dah takde orang lain nak dia, lalu dia balik kepada pangkuan anda! so anda ni pilihan ke berapa?? kompem xde no kan? yela. b4 ni macam xmasuk dalam list pon. so korang rasa berbaloi ke sayang orang cmni?


ini adalah real life. kalo kite lepaskan dia, maksudnya kita akan kehilangan dia. believe me! aku da slalu lepaskan orang yang aku sayang. semuanya untuk blablablablabla. tapi the truth is, dia takde keberanian untuk menyayangi aku. so, marilah kita berdepan realiti wahai kawan-kawan! jangan takot pada bayang-bayang sendiri. jangan kejar sesuatu yang anda tak boleh dapat. semuanya tak berbaloi. carilah orang yang bole sayang diri anda dengan sejujurnya. Dan satu lagi pesanan aku, jangan cuba bercinta dengan orang yang baru putus cinta, sebab dia tak nampak kita pon. dia hanya nampak bekas orang yang dia sayang. serius. kalo tak caya, suh dia g wat check mata kat klinik. lol



so kesimpulan dari semua bebelan ini adalah..

pls pls pls kamu jangan nakal. sekian. wasalam.


7 comments:

.ella ainnadjla. said...

aiseh...
mmg ayat familiar tu...

otak ketat said...

bg aku, ayat neh betul utk konsep 'jodoh di tgn tuhan'. sbb apa, misal kata kau lepaskan gf kau 3 thn yg lepas. tp thn neh korg couple balik dan terus kawen. maksudnya dia mmg jodoh kau lah. yg kalau kau lepaskan dia dan dia tak dtg-dtg balik tuh, maknanya mmg dia bukan jodoh kau lah. sng je bukan? hee. lg satu aku benci org yg tanak lepaskan bf/gf dia sbb rupa. cth "ALA NNT AKU TAK DPT DAH GF/BF YG CUN/KACAK MCM DIA KALAU AKU CLASH DGN DIA". tahpape! kamon lah. kalau jodoh, jodoh jugak. kalau bkn jodoh, kau tanak lepaskn pn kau tetap takkan bersama juga. faham ke? haha.

teRi said...

hahaha. aku paham. cuma kesian la kt sapa2 yg duk bharap pas clash tu. dia bharap awek tu akan dtg balik. padahal awek tu mmg da xde hati kt dia. then, awek tu cari org lain. pastu ble keciwa, kena buang, barulah cari laki tu balik. sbb apa? sbb dia da xde pilihan lain. ramai je org kena cmni.

Bintang Hati said...

best gler entry neh..
skong 100% psl die dtg lik lam idop kte tagih lik cinta kte..
konon yer mseh syg..bla la org camni..
kalo syg nape tglkn kte?
nape mntk break..
alasan sume tu..
pdhal da xde org nk die..
pdhal da kne tpu ngan org len..
pastu dtg ckp la kte ni da best..
geram ouh ngan org camni..

teRi said...

haha. mereka datang dan pergi. its ok. pasti ade yg sanggup datang bermastautin nanti. hehe

- Gie - said...

hahaha... aku suka entry ni!

Miss N said...

first time ape yg ko ckp masuk akal..
sangat sokong dgn ape yg ko ckp..huhu