PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Friday, May 21, 2010

Menyelami Hati Seorang Blogger Yang Bernama Lelaki


Korang tau tak sapa nama Perdana Menteri Turki??
Anyone? Hmmmm????
????????????
Ok gua pon taktau.
Dan sebenarnya takde faedah pon kalo tau.
Ahh! Kalo korang nak tau gak, pegi gugel sendiri la! Huh.

Ok. Ade benda aku nak kongsi dengan orang atau perkataan yang sesuai dengannya, aku nak ajak korang mengumpat. Muahahaha. Ok! Nak tanya, kenapa aku tengok kebanyakkan blogger adalah wanita? I mean, yang aktif berblogging, aktif bloghopping, mostly adalah wanita. Lelaki? Ada la sket2. Tapi kebanyakkanya jenis stalker. Jarang update blog. Kalo ade pon, mayb 3 bijik entri dalam setahun. Tu pon terikot trend member-member wat blog, pastu kena paksa update. Dan mayb kalo dia update pon, cite pasal mimpi basah dia ke atau pasal porno ke. Zzzzz.

Gua paling bosan bile ade blogger lelaki yang wat pertandingan merepek-repek kt blog dorang. Pertandingan entri terkelaka la. Pertandingan blogger tercomel? Pertandingan MLM? zzzz. Sori la sebab bahan kaw2 tapi serius nak tau, apakah motifnya? Aku ok lagi kalo yang wat tu blogger perempuan. Dorang memang dilahirkan untuk membuat pertandingan, ok? Kalo tak, takkan ade pertandingan memasak? Btol kan? So apa pasal blogger lelaki ni pon gedik nak wat pertandingan yang agak annoying? Nak naikkan rating supaya boleh berbangga di komuniti blogger?? Komon la. Apa motif kita berblog sebenarnya? Bukan ke untuk berkongsi sesuatu dengan orang lain ke? Atau menulis isi hati dalam blog di mana tidak dapat menulis isi hati di atas kertas kerana takde pen? (gua memang seksis! suka kutuk lelaki lebih2! muahahah!)

Dan aku selalu tertanya-tanya kenapa ramai blogger skang yang nak sangat jd popular? Adakah untuk membuatkan orang tau yang saya ni hensem/cute tapi xpandai berblog tapi ramai awek/pakwe mudah tertipu dengan muka jambu/plastik saya pastu ramai makwe/pakwe bodoh tu add fesbuk saya? Aku tau tu korang punya blog tapi aku rasa korang macam mencemarkan nama suci blog je. Tu blom lagi bercerita tentang blog yang semata-mata nak dapatkan duit dari iklan2. Semak aku. Kalo entri dia best2 xpe, ni semua cite pasal kekayaan, kehenseman, kepoyoan. Euewwww. Geli mak ok? (ok tetibe gua macam cakap depan cermin)

Ehem. Ok. Berbalik kepada topik asal! Kenapa eh kaum wanita didapati merupakan kaum yang paling ramai suka berblog? Adakah disebabkan wanita adalah sejenis makhluk pemendam yang tidak dapat meluahkan isi hati yang tidak puas kepada dunia realiti atau wanita sememangnya makhluk yang suka menulis tanpa henti seperti membebel tanpa henti? Ok korang jawab. Aku bagi masa 1 minit kat korang untuk fikir.


...


...


...


...


...





Dah ada jawapan? Ok bagus. Saja je test IQ korang. Tepuk2!


Ok kite berbual topik yang baru. Mmmmm. Kebanyakkan lelaki yang berjaya dalam arena blog ni sering dikaitkan sebagai lelaki yang kesepian. Takde life. Pemalu di dunia nyata. Tapi kaya dengan imaginasi. Pastu makwe takde. Gua cakap xde makwe sebab kalo dah ade makwe, kompem tak sempat nak tulis entri yang kelaka, sebab makwe kompem akan jeles bila ade awek lain puji2. So kalo lu orang tengok gua macam da senyap dari dunia blog, tu maknanya gua dah kawen dan ngah bahagia denga makwe.



Ok! Dem kantoi kenapa gua berjaya dalam arena blog ni. Arghh!
Kena cari makwe camni! Huh! Ok bye malas nak update dah. Bye!



Motif entri?
lu pk la sendiri! assalammualaikum!

p/s-yela aku kebosanan. tu merepek. zzz.

6 comments:

- Gie - said...

hahahahaha..

menjawab pd soalan yg nape rmai pmpuan yg berblogging..

sbb utama mgkn pmpuan ni die dianugerahkan 1 naluri dimana die peka pd keadaan sekeliling..klu tgk pmpuan berblogging ni jenis pmpuan yg bukan huha huha clubbing ke pe.. jens yg duk umah takde wat ape kerja. pmpuan cmni besenye calon isteri sesuai.. wakakakakakakka..


menjawab pada soalan ko lelaki type cmne yg berblogging ni..
btol la kot ape ko ckp.. yg jenis pasif dr dunia sukan n flirting. hahahaha. rahsia akhirnye terbongkar :p

otak ketat said...

Recep Tayyip Erdoğan. oke itu perdana menteri trukey. cis kenapa aku begitu rajen utk google. haha. ada hadiah tak weh?

teRi said...

gie: aku xlarat nak komen. haha
otak ketat: ..

miss labi said...

aku rasa blogger lelaki yg wat pertandingan blogger cun tu sebab nak stalk awek cun-cun..yg wat MLM plak sbb nak cari downline..wakakaka..

aku rasa blogger perempuan ramai sebab depa xsuka bebel depan-depan, nanti kata semak lah, bini kurang ajar la..tu pasal memekak kat blog..kekeke

aku rasa aku dah banyak rasa oleh itu aku rasa aku malas taip.. XD

good day, teri!

teRi said...

yeah thats rite! hehe

rekrazie said...

peh teri dah maju skrang. haha