PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Wednesday, October 14, 2009

Aku memang nak kawen kalo..

1. kalo da ada calon isteri. tapi masalahnya.. calon kekasih pon xde. jangan kata kekasih, kwn pompuan pon xde. Main sms pon dengan kawan lelaki je. xoul, dol, sarol, ed. tu top4 orang yang aku sms dan kol. shit! macam gay lak! ok! delete2 semua no dorang. huh! ntah la. aku pon da xreti nak ayat2 awek ni. kadang2 bukan saja tak reti malahan malas nak ngorat. kawan2 tu reti la. hiburkan orang ramai ke. hehe.. sapa la nak aku ni. muka je hensem cam shah rukh khan, tinggi 180cm, badan eropah, ade 4 keta kat umah, ada 5 bijik umah kat kl, duit puluh2 ribu dalam akaun, bakal engineer, mantap dengan ilmu batin, setia pada yang satu, sensitip, peramah, kelaka, suka tolong kawan2.. huh! mana ade perempuan nak lelaki camni!(ok gua tipu je bab harta tu. haha. ok fizikal pon. T_T)

2. kalo mak aku bagi aku kawen.
sumpah! kalo mak aku bagi green light, mmg aku da kawen! watpe wat maksiat? kan kan kan? bosan je maksiat2 ni. nak kena sorok2.. konon fun. WHAT THE FUN! nikmat sementara je tu. tak ke mana pon. dapat dosa ada la. pastu tak berkat. pastu kena asyik bersembunyi. eh kantoi cm penah wat je. erk! xde2.. aku slalu baca majalah mastika, tu yang tau macam2. kalo tak, sampai skang aku ingat anak tu datang dari bungkusan yang burung bangau bawak macam dalam tv tu.. <-- terpengaruh dgn kartun.. zzzz

3. kalo apa eh? ntah. aku pon da xde idea da. haha.



Tu je kot alasan2 kenapa aku xkawen2 smpai skang. puas ati korang? ramai btol suh aku kawen. aku bukan xnak tapi banyak lagi tanggungjawab2 yang perlu aku pikul. selaku anak sulong dalam keluarga, aku kena la banyak berkorban demi kebahagiaan mak dan adik beradek. ecececececece. gaya aku cam bertanggungjawab sungguh dan kelihatan amat ready nak jadi suami n bapa mithali kan? kakakakakkaka. ehem. sebenarnya aku tau susah nak jadi ketua keluarga, suami dan bapa.. tapi sampai bile kita nak lari dari tanggungjawab tu? umur aku pon da 25 tahun. da sesuai sangat nak join proses perkilangan anak ni. dan seterusnya menjadi ketua kilang.

Amacam? korang bila lagi nak join industri perkilangan ni?
kehkehkeh

8 comments:

.rafiq. said...

jangan risau. boleh cari empat mesin dalam 1 kilang.haha

liyanaKim said...

wah kilang. tak tahan

Ikan_Pari@@ said...

++Keje, kumpul duit banyak2, gi luo negare, cari bini Eropah. Amacam?

cikyin said...

dik teri,
kasi can akak ko dulu ni ye.
jgn langkah2 bendul lak

intan.maisarah said...

...
nape dok pikir kawen je ni?
jom kawen

teRi said...

rafiq: bole tu memang bole cari tapi kos maintenance parah sket la.. haha

liyana: tahan.. tahan.. ahhhhh.. haha

pari: tak minat aku europe.. kang aku wat kelaka kelate, dorg xpaham... zzz

cikyin: ahhh! lambat gle kalo tunggu akak! huh! da 25 tahun saya tunggu ni! ;p

intan: seyes? jum! lol

my life...my journey said...

teri kacak...nnt tukar2 link eh

Anonymous said...

haha! funny! B-)