PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Wednesday, April 27, 2011

Panggilan Misteri.

Hari isnin lepas gua pergi kerja macam biasa. Buat kerja macam biasa. Ngantok macam biasa. Main fesbuk macam biasa. Jeling makwe macam biasa. So sepatutnya hari tu macam biasa-biasa je la kan seperti hari-hari kerja yang lain. Kan kan kan kan kan?



Tapi..


Tiba-tiba HANDPHONE gua berbunyi..

'0383138000 is calling'

Aik. Nombor area Putrajaya/Cyberjaya ni. Pelik. Siapa je yang ada nombor aku kat area sini? Takkan opis aku sendiri yang call. Eh aku da save nombor opis aku. Ke adik aku yang call? Hmmm. Malas nak pikir panjang, so gua pon jawab je la panggilan tu.

Gua: Helo.
Lelaki: WOI ni teri ke?
Gua: Aah.
Lelaki: Alih kereta jap. Aku nak buat kerja ni.
Gua: Ok-ok.

Gua letak panggilan tu. Keluar opis. Berjalan dalam 30 saat. Kemudian gua berhenti pegang dinding dan fikir betol-betol..



"Dem! Siapa sebenarnya yang call aku tadi??"

Monday, April 25, 2011

Boleh Gua Tanya Sesuatu?

Katakan pada suatu hari kau sedang mengorat seorang makwe yang comel. Kemudian kau menjadi fanatik dan dinamik kerana makwe itu melayan kau. Sehingga kau berulang-ulang kali menyebut namanya dengan manja. Tapi secara tiba-tiba kau terperasan yang selama ini kau tersalah sebut nama makwe itu!? Ntah nama makwe mana yang engkau petik. Rasa nak sepak diri sendiri pon ada. Dan yang paling best makwe comel tersebut tak sedar kesalahsebutan kau.


Apakah perasaan itu wei? Apakahhhhh!!



Sekarang gua dah off fb chat dan bersiap nak terjun lombong.
Bye dunia facebook dan makwe comel.

Sunday, April 24, 2011

Email Dari Seorang Makwe.

Tadi gua pergi makan nasi kat dapur. Sedang sedap makan nasi berlauk ikan merah masak kari, tiba-tiba hujan turun lebat. Dengan tangan penuh kuah kari, gua pantas menghilangkan diri ke dalam bilik tidur. Dan secara automatiknya, gua terus menyamar jadi sebijik bantal.

Gua terdengar jeritan mak gua. Gua jadi keras. Hampir 20 saat gua tahan nafas supaya mak gua tak berapa nak perasan bunyi nafas gua. Kemudian gua terdengar suara adik gua menyahut. YES! Taktik menjadi! Adik gua kena angkat kain jemuran. Muahahaha!

Tengah gua boring-boring nyamar jadi bantal, gua pon bangun dan buka facebook kat komputer depan katil. Alang-alang dah main facebook, gua pon check email. Mana tau ada makwe ajak gua kapel ke.

Tekaan gua memang tepat. Ada 30 email dari makwe yang berlainan bangsa, kulit dan warna gigi yang berebut nak ajak gua melayari bahtera bersama-sama. Tapi gua pilih yang terbaik dari ladang je. Mana makwe yang nama macam lelaki, gua terus pantas delete. Gua siap report as spam lagi. Huh.

Dalam diam-diam ubi, gua ternampak ada makwe hot ni bagi satu email. Dia punya tajuk email macam nak seduce gua jugak. So gua layankan je la. Gua buka email tu macam biasa.


"Assala muala i kum...

I am Aisyah Rahim, a malaysian, Based in United Kingdom ,
I will be pleased to have a discussion with you on my
company intended offshore partnership,in which you will
stand as a middle man between my company and the supplier
of this product there in malaysia. If you are genuinely
interested, respond immediately for details.

Regards,

Ms Aisyah Rahim. "




Habis je baca email, gua terus bersandar kat dinding sambil fikir benda yang paling penting dalam hidup gua.



"Agak-agak kan mak gua bagi tak gua kahwin dengan makwe United Kingdom?"

Thursday, April 21, 2011

Benda Automatik Ni Jangan Dibuat Main-Main.

Hujung minggu yang lepas, gua jadi rajin sedikit dari hujung-hujung minggu yang lain. Gua datang lepak dapur sambil layan borak dengan mak gua.

Kitaorang berborak cukup berirama dan lengkap melodinya. Dari hal politik Indonesia sampai ke hal masa depan gua yang kabur. Kemudian masuk cerita hal pinggan nasi yang adik gua sorok dalam tilam. Pastu keluar cerita pasal sepupu-sepupu gua yang lagi muda dari gua tapi dah kahwin.

Dan tidak semena-mena..


Mak: Hari tu Rashidah(sepupu gua) ada tanya mak. Dia tanya along dah kahwin ke?


Secara automatik mata gua berair. Agaknya bawang masuk mata kot.

Tuesday, April 19, 2011

Perkara-Perkara Yang Isteri Tidak Gemar Tentang Suami.



1. Bangun tidur kena kejut dengan manja. Isteri tidak boleh kejut guna kaki.

2. Si suami suka letak barang merata-rata. Kemudian bagi alasan ada penyakit nyanyuk, kencing manis dan kudis buta.

3. Tak pandai cuci pinggan. Si suami hanya pandai cuci mata, kereta dan bini sahaja.

4. Sebelum kahwin si suami hanya pandai seterika baju. Selepas kahwin, tetibe pandai make up muka sendiri dan hobi pakai baju kebaya.

5. Sebelum kahwin, si suami mengaku pandai memasak. Selepas kahwin bila suami disuruh masak nasi, dia hanya berdiri memandang beras. Perangai sama macam Edrie Hackerzx. Memang boleh membuatkan isteri sumbat kasut tumit tinggi saiz 6 ke dalam mulot si suami.

6. Sebelum kahwin, suaminya berdada bidang. Selepas kahwin, bila periksa rupa-rupanya si suami pakai bengkung.

Thursday, April 14, 2011

Ohhh Kuala Lumpur.. Kota raya ku..




Pada suatu malam yang ajaib berhampiran dengan kawasan Damansara, kelihatan dua remaja sedang bermanja-manja dalam perjalanan ke Kedai Makan Williams yang terletak di SS24..


Gua: Aku rasa kita tak pernah lalu jalan ni la.
Sarol: Kita penah lalu la jalan ni. Kawasan gua. Gua tau la.
Gua: Mana ade. Tak penah la woi.
Sarol: Haih. Asal ko degil sangat ni?
Gua: .......


BEEP!
Xoul sms.
"Dah sampai. Korang kat mana?"
Gua balas.
"Jap. Ngah cari parking."


40 minit kemudian..

Gua: Gampa! Dah bape kali sesat ni. Dah-dah u turn cepat! (muka bengis hensem)
Sarol: Aaaaaaa. Ok-ok. (muka nanges)
Gua: Nanti tengok signboard tu. Dah terlepas jauh kita ni.
Sarol: Ko tengok. Aku drive.
Gua: Ok.



Gua: Shit. Gua tak nampak.
Sarol: Mende pe tak nampak? Aku nampak je. Ko tengok la betol-betol.
Gua: Tak nampak la gila!
Sarol: Aku tengok dari sidemirror pon da bole nampak signboard tu.
Gua: Dia tulis apa?
Sarol: Errr aku nampak signboard je. Tulisan tak nampak. Hehe.
Gua: .............


BEEP!
Sms Xoul masuk.
"Korang parking mana ni?"

Tuesday, April 5, 2011

Yes yes yes yes!



Yes! Berat gua dah cecah 110kg. Korang ado?