PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Sunday, November 22, 2009

Mimpi Dua Orang Gadis..


Pada tahun lepas, seorang gadis telah bermimpikan aku.
Katanya, dalam mimpi tersebut aku kelihatan amat kacak serta berambot AFRO!!!

Dan pada malam tadi, seorang gadis lain pula telah bermimpikan aku membuat aksi shuffle.

Aneh bukan mimpi-mimpi tersebut?

Setelah aku berfikir mendalam secara paranormal, maka aku telah mendapat kesimpulan bahawasanya gadis-gadis memang suka bermimpikan jejaka impian mereka dalam bentuk atau gaya yang mereka idamkan.

So lepas ni korang jangan terkejut pulak kalo ternampak aku bershuffle sambil berambot AFRO. kehkehkeh







Inilah yang dikatakan bershuffle sambil berambot AFRO.
Tengok? Awek memang suka!
Hahahahhahaha

:P

Friday, November 20, 2009

Avatar


Amacam?
Sama kan avatar ni dengan muka aku?

MUAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAAHHA

Barulah nampak macam
Si Kacak Dalam Dilemma Nak Pilih Nama Blog
.

:P


Sesiapa yang berminat nak buat avatar yang mirip dengan rupa sendiri, boleh layari laman web ini.. http://www.faceyourmanga.com/welcome.htm

Sekian.

Thursday, November 19, 2009

idea..


idea... oh idea.. idea.. oh idea....
mana nak dapat idea tulis belog eh?
hmmmmmmmmmmmm...




p/s- Syukur alhamdulilah. adik aku berjaya dapat 5A dalam UPSR. Bangga aku sebagai abang. Semuanya atas usaha mak dan arwah abah. thanks abah. ajaran abah sentiasa tersemat di hati kami.. i love u, abah... always..

Tuesday, November 17, 2009

Sambungan Cerita 60 sen.

Sambungan dari Cerita 60 sen yang dinanti-nanti oleh para peminat..

**********************

"Sebab....... Aku tak cukup duit. Aku nak pakai duit beli DSLR dulu la. Huhu.", jawab Azwan sambil malu-malu kucing. Miauuuu.. Woffffffff! Wooffffffff!!

"Ceh!", hanya satu perkataan terkeluar dari mulot Teri.

Teri meraba-raba poket seluarnya. Ahhh terangsang pula. Ok sila fokus. Teri memasukkan tangannya di dalam poket seluar lalu mengeluarkan sesuatu.

"Nah!"

Ketepek! Bunyi benda tersebut pabila Teri mencampakkannya ke atas meja makan.

"Isk. Nak watpe duit ni?", tanya Azwan dalam keadaan masih dalam blur.

"Aku banjer la. Aku banjer semua orang. Ok?", sengeh Teri bak Sarjan Misai.

"Bodoh! Membazir!", marah Azwan pada Teri.

"Rileks la. Bukan selalu. Aku cuma nak korang semua ada. Aku nak kawan-kawan aku hepi sama-sama dengan aku. Ok?", jelas Teri kepada kawan baiknya itu.

"Hmmm.. Oke la. Nanti aku ganti la bila aku ade duit.", jawab Azwan.

"Ok2. Hehe.", setuju Teri.

"Yeahhhhhh! Minggu depan pergi Pulau Redang!!" jerit mereka berdua dalam kegembiraan sambil-sambil menari breakdance.


***************


Setelah puas membuang masa bersama Azwan, Teri pun pulang ke rumahnya. Sebaik sahaja Teri baring di atas katil, tiba-tiba muncul sebuah lagu yang berbunyi seperti berikut..


Silakan puas sudah disuruh
Nyatakan mimpi yangg tak pernah lengkap
Lakukan apa saja yang kamu mampu
Sudahlah biar yang telah lalu
Lepaskan kesemua yg pernah ada
Alihkan kalau ada masih tertinggal

Cukuplah kalau
Beratnya ada
Disamping kamu
Terlalu

Andainya aku tau
Ertinya disuruh
Semua yang pernah minta

Tibalah waktu untuk bersedar
Kerana giliran sudah menyeru
Yang pasti yang panggil itu suci lagi
Berilah sedikit untuk aku
Hilangkan rasa hati yang tak percaya
Biarkan dia yang bilang jangan lagi

Andainya aku tau
Ertinya disuruh
Semua yang pernah minta
Andainya aku cari
Dimana dituju
Semua yang pernah jumpa

Jangan minta yang lebih
Kerana tiada yang memberi
Yang ada cuma mungkin kamu disini

Oh tunjukkanlah aku yang benar



Teri panik! Menggelupor beliau buat seketika. Dengan pantas dia cuba mengeluarkan sesuatu dari seluarnya..




Dan macam biasa, bersambung lagi... Keh keh keh keh.

p/s- Lemau la korang nak tunggu cerita ni habis. Ade lagi 20 episod kot. Hehe.



Monday, November 16, 2009

Hari Terakhir Bersama Mu..

Ku sangkakan jodoh kita panjang. Tapi rupa-rupanya terhenti di tengah jalan. Bukan salah mu. Bukan salah ku. Tapi keadaan yang memaksa ku. Aku terpaksa mencari pengganti mu. Percayalah sayang.. Tiada siapa yang inginkan perpisahan. Tiada siapa yang mahu hidup dalam kerinduan. Semoga engkau dapat memaafkanku. Semoga engkau berbahagia dengan si dia yang baru.Terima kasih di atas segala galanya. Engkau akan sentiasa berada di hatiku sebagai antara yang terbaik. I will always love you and gonna miss you a lot. Selamat tinggal Honda Accord sayang..



p/s- Gambar terakhir jejaka taff bersama Honda Accord sayang. Sila jangan horny . Sekian.

Friday, November 13, 2009

hati kacau

aku keseorangan. aku sunyi. aku diam. aku melihat. aku mendengar. semuanya senyap. hati ku sepi. hati ku kerinduan. hati ku kesayangan. pulang lah kegembiraan. pulanglah tawa. aku merindui mu sepanjang masa.

Seringgit..



Habis kecoh kat belog gua. Semua orang paksa suruh gua sambung Cerita 60sen. Makcik nasi lemak depan rumah gua pon asyik desak gua sambung Cerita 60sen. Tu belom lagi campur desakan dari Pak Mail, Kamarulzaman, Azwan, Zulhilmi, Noor Aqilah, Paan Overrated, Jaja Shuib, Bubu253, Ridzuan Hashim dan Hashim Mustapha. Disebabkan gua terharu dengan sokongan moral dari korang, maka gua terus up dari Cerita 60 sen ke Cerita Seringgit. Amacam? Baik hati x gua? Kahkahkahkah..

********************************************

Hari ni gua pergi ke sekolah macam biasa. Naik bas sekolah macam biasa. Belajar macam biasa. Kena ngorat dengan makwe macam biasa. Masa tingkatan 2 ni saham gua ngah bergelojak. Maklum la time ni filem Kuch Kuch Hota Hei ngah popular maka secara tidak langsung populariti gua pon naik. Semua orang asyik tuduh gua ni Shahrukh khan. Apakes ntah? Penat gua tepis tuduhan-tuduhan tersebut. Lama-lama gua putus asa dan terima seadanya. Masa zaman kegemilangan ni, jangan kata makwe-makwe tingkatan 2, bahkan makwe-makwe tingkatan 3 pon sebok mengorat gua. Nasib baik dulu gua steady dan pemalu. Bila awek panggil gua suruh ajar math je, gua terus lari pecut.

Masa tingkatan 2, gua bersekolah petang. Dalam pukul 630petang gua dah habis sekolah dan secara separa automatik, gua terus bergerak ke kedai runcit depan sekolah. Dalam jalan-jalan tu, gua teringat yang gua tak belanja lagi duit seringgit yang mak bagi. Dan tiba-tiba tekak ni pandai pula nak rasa dahaga. Maka dengan berbekalkan duit seringgit tu, mata gua terus melilau mencari air tin.

Yes! Ada pun air coke idaman gua. Gua terus pergi kaunter. Letak air tin atas kaunter. Kemudian dengan yakinnya gua memasukkan tangan di dalam poket seluar dan mengeluarkan duit seringgit tersebut. Makcik kedai runcit tu tersengih manja. Gua pon sengih hensem.

"Air tin ni seringgit", jelas makcik tersebut.

"Nah", dengan bangga gua letak duit seringgit tu kat atas kaunter.

"Eh ko jangan main2!", tetiba makcik tu bernada serius.

Erk. Gua berasa terkejut dengan ayat makcik tersebut. Apa yang dimaksudkan oleh beliau? Tetibe gua terperasan yang duit kertas seringgit tu macam kaler putih. Gua amati betol-betol duit kertas seringgit tersebut. Gua tenyeh-tenyeh mata tanda tak percaya.

CIBAI!

Ni kertas kosong! Mana pergi duit seringgit gua? Gua terus lincah raba poket seluar gua. Ah macam mana duit seringgit ni bertukar jadi kertas puteh? Gua terus suspek gua kena santau.
Dan dengan pantas, gua terus keluar dari kedai runcit itu sambil menutup muka..

Gila Malu!!!







p/s- Gambar bawah ni sebagai bukti. Gua dah kata gua bukan Shahrukh Khan. Yang korang degil sangat apasal!




Thursday, November 12, 2009

Misteri Di Sebalik Kedai Kopi..

Berhampiran dengan Bukit Belacan terdapat sebuah kedai kopi. Kedai kopi tersebut kepunyaan Pak Mail. Mengikut buku sejarah Tun Lanang, kedai kopi itu merupakan harta pusaka keluarga Pak Mail berkurun-kurun lamanya. Maka tidak hairanlah jika ada yang mengatakan kedai kopi tersebut sudah ada di situ sejak zaman Perang Dunia Pertama lagi. Dengar cerita Hang Tuah pon penah lepak minum kopi di situ dalam perjalanan beliau ke Gunung Ledang. Mungkin sejak itulah kopi mula terkenal di kalangan orang Melaka.

Pada suatu hari, sedang bahagia Pak Mail berniaga, datang seorang pemuda. Lagak pemuda tersebut tidak seperti orang kebanyakkan. Kelihatan amat misteri dan aura paranormal menyelubungi pemuda tersebut. Dengan berpakaian baju melayu sambil memakai tanjak emas bersipuh perak seperti pendekar zaman dahulu kala, ramai yang memandang sinis kepada pemuda itu.

"Apa gila pemuda ini memakai tanjak? Ini zaman hip hop. Patutnya pakai snow cap", getus hati anak Pak Mail, Kamarulzaman yang berkerja sebagai waiter merangkap tukang angkat pinggan di kedai kopi tersebut.

Pak Mail hanya menggeleng-geleng melihat kelakuan remaja zaman sekarang. Pada zaman mudanya dulu, dia lebih ke arah dressing dhoti lantaran pada zamannya itu, cerita hindustan cukup menjadi pujaan. Sebut sahaja Amitab Bachan, pasti gadis-gadis terjerit-jerit. Itu belum lagi sebut B. Rajnikanth. Memang terbang kain dhoti. Wussh! Wussh!! Dushummm! Dushuumm! Begitulah bunyi sound efek cerita hindustan yang menjadi pujaan mereka pada suatu masa dahulu.

Tanpa membuang masa, Kamarulzaman datang mengambil order makan dari pemuda misteri tersebut.

"Abang nak makan apa?"

"Hamba ingin memesan satu set Bigmac. Air Coke. Bagi large ok?"

"Takeaway atau makan di sini?"

"Makan di sini"

"Ok. Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan kami"

Lalu beredar Kamarulzaman menuju ke dapur. Dalam 10 minit, satu set Bigmac siap dan dibawa ke meja jejaka misteri tersebut. Tanpa baca bismillah, jejaka tersebut telah melahap burger tersebut tanpa dia sedari gelagatnya itu sedang diperhatikan oleh beberapa ekor burung gagak. Sudah pasti satu perkara yang buruk akan terjadi nanti.

Tiba-tiba!

"Arghhh! Ni aku benggang gila ni!!! Hampeh btol la!!!" jerit pemuda tersebut..

"Sabar orang muda. Sabar. Apa yang telah terjadi?", tanya Pak Mail yang kebetulan sedang melepak main dam haji di sebelah meja pemuda tersebut.

"Kalau saya beritahu, mesti pakcik marah gak! Percayalah!"

"Tidak mengapa orang muda. Pakcik sedia menjadi mendengar.. Meh pillowtalk. Meh meh"

"Tidak boleh pakcik! Ini merupakan masalah personel saya. Saya malu nak bercerita kepada sesiapal!"

"Takpe-takpe. Kebetulan pakcik ada Master dalam bidang Psikologi. Mana tau pakcik boleh tolong. Mai habaq kat pakcik padia"

"Err.. Sebenarnya saya lupa bawak beg duit. Boleh hutang tak?"

"..........."



Wednesday, November 11, 2009

Aku Bukan Superstar




lawak gile videoklip ni. haha.

60sen

Hanya tinggal 60 sen dalam dompet Zulhilmi. Mana tidak kelam kabut beliau cuba melarikan diri. Risau tidak dapat pulang ke kampung dek dibelasah makcik-makcik kedai makan, maka beliau nekad marathon tanpa memakai seluar trackbottom. Tetapi dalam hati Zulhilmi tersemat satu azam untuk membayar kembali hutang tersebut pada suatu hari. Zulhilmi mengenggam tangan erat membuat muka 1Malaysia sambil berlari-lari anak ke arah stesen bas.

Marathon Zulhilmi tidak sampai ke Australia pon. Genap sahaja 20 meter, beliau terus pancit. Menyumpah-nyumpah di dalam hati. "Apasal la aku malas nak pegi gym bila teri ajak?" Sambil menahan senak di perot, beliau melihat jam. Ouh pasti bas sudah sampai, getus hati beliau.

Betul tekaan Zulhilmi. Bas yang dinantinya telah tiba. Tersenyum lebar beliau. Naik sahaja bas itu, Zulhilmi terus mencari-cari seat. "Ala. Single seat. Tak dapat la aku duduk sebelah awek Perlis", gerutus beliau sambil membuat muka masam rojak buah. Ah padahal bukan Zulhilmi taktau yang dia memang beli single seat. Tetapi sengaja penulis nak membahan Zulhilmi lebeh-lebeh. Keh keh keh keh. <-- gelak jahat penulis. Sebaik sahaja bas tersebut meninggalkan Kuala Lumpur, Zulhilmi terus terlena di dalam bas.

***********************************

Di sebuah rumah teres 2 tinggkat yang berhampiran dengan Bukit Belacan..

"Azwannnnnnnnnnnnn!! Bangun! Bangkit lekaihhhh!!!"

Senyap. Tiada yang menyahut.

Pintu bilik dibuka.

Tersadai sebuah badan yang kiut di atas lantai.

DUSHUM! bunyi terajang menjamah badan Azwan.

"ADOI!", jerit watak Azwan.

"Woi bangun. Teri da mai tu", tegas Boy kepada Azwan, adiknya si mamat tido mati yang memang takkan bangun kecuali diterajang pada perot comelnya.

"Kuang hajaq hang sepak perot comel aku!", berontak Azwan pada abangnya sambil membaling bantal Superman kepada anu abangnya itu.

Ternyata percaturan Azwan silap. Tidak sempat Azwan menyanyi lagu anak itik tokwi di dalam hati, people elbow dari abangnya singgah ke leher beliau. Diikuti chokeslam tepat ke jubor Azwan. Maka terjadilah suatu pergaduhan yang amat dahsyat dan meleleh.

Selang 3 minit, Azwan pon turun ke bawah dengan muka lebam dan tidak mandi.

"Azwan, camne projek kita cuti ni?", sapa Teri, hero kacak kita yang sudah lama menunggu Azwan di ruang tamu.

"Aku rasa kita kena tangguh projek kita ni sampai pertengahan sem depan la sebab....", jawab Azwan sambil cuba membuat muka misteri.

"Sebab apa?", balas Teri yang makin tak sabar.

"Sebab..........................."






Ok bersambung lagi..


(Kahkahkahkahkah)

Tuesday, November 10, 2009

Monday, November 9, 2009

Cuti Semester..

Bunyi hon bas berleluasa. Orang ramai berpusu-pusu. Pada hujung minggu memang macam inilah suasana di stesen bas. Bising dan sibuk. Kelihatan seorang lelaki yang memakai cermin mata, duduk bercangkung di atas lantai. Sudah 2 purnama Zulhilmi tidak pulang ke kampung halaman. Beliau terlalu sibuk dengan pelajaran sehingga terlupa keluarga, ayam, itik dan makwe berambut panjang di kampung halaman. Akan tetapi, Zulhilmi sedar. Tanpa keluarga di kampung, siapalah dia. Hanya seorang budak kampung memakai cermin mata sahaja. Di sebalik kesedaran itu, beliau nekad untuk pulang ke kampung selama 3 minggu, selari dengan cuti semester tempat beliau menuntut ilmu.

Zulhilmi semakin resah. Jam di tangan sudah menunjukkan pukul 9.55 malam. Bas yang dinanti-nanti, tak kunjung tiba. Sepatutnya bas sudah sampai pada pukul 9.45malam jika mengikut jadual. Menurut falsafah matematik, bas tersebut sudah terlambat 10 minit. Dengan muka yang malas, Zulhilmi pergi ke sebuah kaunter untuk bertanya.

"Kak, bila bas nak ke Perlis ni sampai?"

"Maaflah adik, ini kaunter jamban. Kalo adik nak tanya pasal kenapa jamban rosak, boleh la akak bagitau kenapa. Tapi kalo adek nak tanya pasal bas, akak syorkan adik pergi bertanya dekat kaunter bas di depan sana.", tunjuk akak tersebut pada sebuah booth yang terletak 4 meter dari kaunter jamban tersebut.

"Erk. Maaf akak. Saya bukan orang Kuala Lumpur. Tak biasa lagi dengan tempat ini. Maaf ya".

Muka Zulhilmi merah menahan malu. Perlahan-lahan dia ke kaunter bas dan bertanya soalan yang sama. Jawapan yang diterima cukup menghampakan. Bas tersebut terperangkap dalam kesesakan jalan raya dan berkemungkinan tiba lewat lagi 20 minit.

Lantaran kebosanan, Zulhilmi merayau-rayau ke kedai makan. Dek tergoda dengan keayuan makcik-makcik kedai makan, Zulhilmi terpesan mee goreng basah berserta air kegemaran beliau, teh ais. Sementara menunggu mee goreng siap, beliau menghantar sms kepada salah seorang kawan baik beliau..

"Teri, ko ngah watpe?"

Beep! Bunyi sms dibalas.

"Sapa ni? Tak knal la."

Air mata Zulhilmi menitik.

Mee goreng sudah tinggal separuh. Sudu dan garfu tersusun elok di tepi pinggan. Sudah menjadi fitrah Zulhilmi tidak pandai menggunakan sudu dan garfu. Beliau hanya reti makan menggunakan tangan. Tak dapat dibayangkan bagaimana beliau makan Ais Batu Campur dengan tangan. Pasti buruk rupanya.

Sedang enak Zulhilmi menjamu selera, tetiba beliau teringat sesuatu.. Dengan panik, beliau terus melompat meja makan tersebut lalu tersepak pinggan mee goreng tersebut. Zulhilmi jatuh tergolek. Gaya lagaknya persis Pak Pandir. Kedengaran gelak tawa yang sumbang sekeliling kedai makan itu. Tapi Zulhilmi tidak peduli, beliau terus bangun dan berlari! Dari jauh, makcik kedai makan menjerit!

"Woi, bayar dulu makan ni!!"


bersambung..

Friday, November 6, 2009

Cerita Pengembara Masa Yang Kelaka


Korang dah tengok cite The Time Traveler's Wife ni? Aku baru je tengok. Ok la. Biasa-biasa je. Walaupon tajuk dia pasal isteri pengembara masa tapi sebenarnya watak isteri dia tu takde la menonjol sangat. Biasa-biasa je. Ah yang sebenarnya semua watak dalam ni pon biasa-biasa je.

Tetapi yang buat aku rasa nak bahan ialah kebolehan atau kuasa hero citer ni. Ade ke setiap kali mamat tu travel masa, dia akan berada dalam keadaan kebogelan? Maksudnya dia travel masa just bawak body dia je. Baju, seluar, bra, dompet, jam tangan, kunci kereta, rambut palsu n boxer semua tinggal kat tempat asal. Sampai je tempat baru, dia akan kebogelan dan harus cari pakaian. Ye la. Da la sejuk pastu kang takot ada orang suspek dia giler seks lak. So, dia terpaksa la cari pakaian dengan mencuri atau merompak sesapa. Ada skali tu dia rembat baju pondan. Pastu ada orang nak langgan dia. Cam gampang. Hahahahaha. Last2 dia pukol je mamat tu. Bodo je.

Kalo aku, xnak la aku jadi pengembara masa camni. Pegi masa lain je, mesti kena bogel. Leteh la perot gua nak tahan nafas supaya nampak taff. Tu belum kira nak sorok bulu dada dan ketiak lagi. Huh! Filem ni gua kasi rating 2.5 dari 5 je la. Biasa je cite ni. Takde apa yg menarik sangat..

p/s- gua nyaris nak keluar awal lantaran bosan dengan jalan cerita dia yang amat klise. Naseb baik gua ngah bosan. Dapat gak la tdo dalam aircond free. kehkehkehkeh.

Secara Langsung Dari Dewan Peperiksaan



Time ni gua ngah amik exam.
Tepat kol 9 pagi hari jumaat, 6 Nov 2009.

Amacam?
Teror tak gua online dari dewam peperiksaan?
Keh keh keh keh.

Wish me luck. I need them.

Erk!! Ok2. Exam2!! Syhhh...

Rekod!

Gua telah mencipta rekod baru dalam hidup gua. Sepanjang exam selama seminggu ini, gua terpaksa pakai 10 biji pen! Tak penah- penah gua dan orang rumah gua buat selama ni. Dulu time SPM selamba je pakai 3 biji pen. 10 paper kot. Ini baru 5 paper, bang pen oi. Isk isk isk... Selepas habis 1 paper, kompem 3 biji pen akan terkorban di medan peperangan. Apakah ini semua? Tak pasal-pasal muka gua slalu kua masuk 7Eleven depan umah. Huh. Da la malu gle asyik beli pen. Kang dorang ingat gua wat bisnes jual pen lak. Apa nak jadi dengan industri per'pen'an malaysia? Nak lingkup??? Ke nak kena lempang???

p/s- pen yg gua beli tu bukan cikai2 tau. mana main pen murah2.. sebijik rm2 kot.

Thursday, November 5, 2009

sayastressnakexamesok

internet di rumah saya sangat penting sehingga saya merasakan kalau takde internet seumpama kehilangan seorang makwe. maka dengan itu dengan bangganya dengan saya dan dengan awak serta dengan kami ingin mengumumkan bahawa saya dan internet dah kapel. so secara tak rasminya saya sudah tidak single. sekian terima kasih. dan tak lupa kepada makwe2 di luar sana, sila jangan keciwa, kalo ada jodoh, rezeki memang tak ke mana. eh ke kalo ada rezeki, jodoh tak kemana? whatever la. i sayang u all. g mati. byeee..

Lagu abang malas nak exam




bang, saya ada exam..
bang, mak saya pesan kena score sem ni.
bang, nampaknya saya macam malas nak exam..
bang, hati ni mulai tak tenang..

bang, tolong jawabkan exam saya,
bang, nanti bagi saya meniru esok.
bang, kang aku bakar nota ni.
bang, kalo tersilap jawab, mmg mampus, kalo tak jawab, lagi mampus.

bang, orang lain da habis exam, aku kena jawab exam esok..
bang, esok pagi saya kena pegi exam.
bang, kenapa saya perlu amik exam?
bang, kang best kalo saya dah keje macam abang.

bang, bosannya stadi!
bang, saya mau dewasa macam abang!
bang, saya nak ada makwe macam abang!
bang, saya taknak pegi exam!

p/s-brapa byk bang da. ni semua salah video atas la ni! huh!

Tuesday, November 3, 2009

25sx!!


AMARAN KERAS!!

Video ini hanya untuk tontonan
jejaka/awek yang masih bujang ketika
berumur 25 tahun ke atas sahaja.

Kalo bawah umur, pergi main jauh2.
SYUH-SYUH!!!





p/s- jangan kata gua tak bagi amaran k? keh keh keh.. ouh bambimnaaa~~

Monday, November 2, 2009

Kena Denda..

Alamak! Gua datang lambat lagi hari ni. Kena tulis nama skali lagi. Masuk kali ni da 7 kali gua tulis nama dalam buku 555 pengawas. Tensi tol. Nasib baik awek-awek pengawas kat sekolah gua ni cun. Dapat gak la gua praktikkan skill nak bagi nama kt awek. " Hi, nama saya mohd shahairri, shin alip ha alip ya ra ya. jangan silap lak. Darjah 5 anggerik.", sengeh gua dengan harapan agar awek pengawas tu hafal nama dan muka gua.

Selepas gua tak dilayan oleh awek pengawas tersebut, gua terus bergegas ke tapak perhimpunan. Gila ramai orang. Ok mmg la ramai. Kata ade perhimpunan setiap pagi. Gua terus cari port nak berdiri. Disebabkan gua ni agak tinggi, gua lepak belakang dgn fikri, mamat yang baru je mencabuli penjanjian kami untuk hidup bujang sampai mati. Baru 2 hari wat perjanjian, terus ada awek ayat dia. Cibai btol. Rasa nak lempang je. Tapi tak jadi sebab fikri ni boleh tahan taff. Gua pulak kurus kering. Terus buat gua termenung. Fikri memang hensem. Gua pon bukan calang-calang hensem. Dengan rambut belah tengah gua, Gua telah mendapat sambutan hangat dari membe-membe kelas selama 2 minggu. Mau tak kecoh, time tu orang lain maseh setia dengan rambot belah tepi zaman 60-an dan rambot jenis dawai malas disikat. "peh rambot belah tengah siot!", ujar membe-membe yang jeles. Time tu rambot belah tengah memang top sebab ada kaitan dengan kehenseman david beckham. Tetapi apasal takde sekor awek pon yang ayat gua?? Huh! Mayb sebab gua ni david beckham versi gelap kot. Ah abaikan!

Suasana kat tapak perhimpunan riuh rendah. Ketua pengawas naik ke atas pentas dan memberi arahan agar semua senyap. Kitaorang beransur-ansur senyap walaupon masih ada lagi suara-suara sumbang taknak berhenti mengumpat di barisan budak perempuan. Fikri lak cuba betolkan spende. Cibai. Masa ni la nak betolkan. Rosak mata gua pagi-pagi ni. Ketika gua sedang memaki fikri dalam hati, guru besar dan cikgu-cikgu lain baru sampai dan terus amik port masing-masing. Secara automatik, kami semua berdiri dengan gaya megah dan tegap. Lagu negaraku pon berkumandang dan kami mula menyanyi. Sambil menyanyi, fikri cuit-cuit perot gua. Gua macam hangin gak. Fikri datang dekat dan berbisik sesuatu kat telinga gua. Gua sengeh-sengeh. Gua pon balas balik dengan berbisik sesuatu kat telinga fikri. Gua dengan fikri semakin rancak berbisik sambil tersengeh di kala semua orang sibuk menyanyi lagu Negaraku.

Habis lagu negaraku, guru-guru dan semua murid pon duduk. Tiba-tiba guru besar bangun semula dan terus datang ke tempat gua. Gua dah panik. Apa kes? Pasal gua selalu datang lambat ke? Beliau meminta supaya gua dengan fikri naik ke atas pentas. Gua da berpeloh jantan. Fikri pula sudah basah lecun dilanda peloh maknyah.

Sampai je kat atas pentas,

Guru besar terus bertanya,
"Awak bual apa tadi dengan kawan awak semasa menyanyi lagu negaraku?".

Gua cuba passing soalan tu pada fikri. Tapi fikri berlakon buat-buat baru nak blaja bahasa manusia. Tibe- tibe jadi gagap. Hampeh tol mamat ni.. Maka gua dengan penuh gaya anak jantan, cuba menjawab soalan yang mencabar tersebut.

"Err.. saya cerita dengan dia pasal camne superman terbang dalam tv malam tadi..",
jelas gua sambil cuba membuat gaya superman terbang dan fikri cuba membantu dengan membuat muka lois lane @ awek superman..






Dan selepas itu, sejarah menjadi saksi apabila julung-julung kalinya dua orang murid sekolah rendah telah dikerah menyanyi lagu negaraku secara berduet sambil disaksikan oleh ribuan manusia sebagai denda mandatori.




Sumpah! Malu gila!!



p/s- bila tengok citer superman, mesti aku teringt kisah ni. hehe. lawak gak. tapi aku tak penah simpan dendam kat guru besar tu sbb aku tau mmg salah kiteorg. huhu. tambahan pula, anak-anak dia semua cun. kehkehkeh. ouh guru besar yatim bin dolir. mana perginya anak-anak gadis kamu skang? lol

Sunday, November 1, 2009

Hari Pertama Peperiksaan Episod 2

Disebabkan ade 2 orang peminat merayu-rayu kepada saya supaya menyambung semula cerita yang tak habis tu, maka dengan bangganya saya mengumumkan bahawasanya saya akan menyambung cerita tesebut sekarang juga..

..........................................................


Hujan mula turun rintik2.. Ade gaya macam nak hujan lebat. Gua makin gelisah.. Jam menunjukkan lagi 5 minit hendak masuk pukol 9. Tetapi gua masih duduk di dalam umah. Camne ni? Exam pukol 9 pagi. Peloh jantan mula menitik. Gua mula panik. Tibe-tibe gua membuat senaman memanaskan badan.. Push up 10 kali. Sit up 20 kali. Ok badan da panas.

Dalam tempoh 0.89 saat, gua dah memecut di atas jalan raya. gua da nekad nak redah je berlari ke UNITEN. Gua taktau betol ke tak tindakan gua ni. Gua da tak peduli apa nak jadi. Yang gua tau gua rasa macam nak menanges sambil terkencing dalam seluar kerana gua bakal terlepas peperiksaan pada pagi itu. Jarak rumah gua dengan UNITEN ada dalam 12kilometer persegi. Gua cuba hisab masa yang perlu diperlukan untuk sampai ke UNITEN tapi malangnya asas-asas logik dalam akal gua tidak berfungsi.

Agak-agak dalam 400 meter, mata gua macam berpinar2. Gua mula nampak bulan dan bintang di pagi hari. Gua dapat rasa isi-isi dalam perot gua macam berlumba nak keluar. Shit! Rasa macam nak pitam. Gila kot. Da 2 tahun tak jogging, pastu tetibe gua terus masuk lari merentas desa. Mana bole handel. Gua suspek Usain Bolt pon boleh muntah nuget kalo cuba kaedah larian gua ni. Gua cuba perlahankan gerak langkah supaya selari dengan metabolisme dan tenaga gua. Gua atur langkah baik punya. Ala-ala slow motion gitu. Kebetulan time-time pagi camni, taik anjing memang subur. Baru melepas ke pe. Stress lak gua tengok taik-taik ni. Bersepah-sepah! Mata gua mula melilau cari taik anjing. Takot gila kalo terpijak.. Mana sempat nak mandi hadas besar. Eh. silap. Mana sempat nak mandi air tanah time2 cmni.

Sedang mata gua melilau tengok taik anjing yang bersepah-sepah, tiba-tiba..

Oiiiiiiiiiii!!!





alamak! citer ni bersambung lagi la!

Yes da habis stadi utk paper esok. Jum tido petang!












p/s-
siot. xde sambutan pada entri sebelum ini. so gua malas nak bgtau apa yang terjadi selepas itu. boikot2.. muahahaha.