PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Friday, February 27, 2009

10 facts about mee n xoul!

pada hari ni saya telah di'tagged oleh cik azma azlina @ mee @ jerm yg bertajuk "WHOEVER GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER."

dan kemudian tak semena2 xoul pon mau dirinya di'tagged dgn tajuk sama jugak.. maka berikut adalah hasilannya!

ok.. mula2 cite pasal cik azma dulu..
1. hmm.. aku knal cik azma ni masa kt irc gak.. orgnya cm becok dlm irc.. seyes mula2 tu aku ingt dia ni laki sbb nick dia 'mee' so assume dia laki la.. mana tau nama dia fahmi ke.. azmie raja lawak 1 ke.. zulhilmi ke.. eh.. cm knal nama last tu.. nama gay.. ok abaikan..
2. dulu beliau ini terkenal dgn bisnes dadihnya yg maju.. gler beb.. masa tu aku penah nmpk dia bising2 jual dadih dlm irc.. aku nak tego tp segan lak, padahal aku ni mmg peminat dadih.. adeh.. huhu.. ye la.. tak knal.. kang dia bagi dadih pelik2 cmne.. macam mak i kata.. jgn amik makanan dr strangers.. huahuaha.. last2 disebabkan malu, kempunan i nak rasa dadih buatan tgn beliau.. T_T
3. dulu kiteorg ni agak rapat la.. taktau cmne leh rapat.. mayb dia chill n sporting kot.. aku pantang dpt membe2 yg best cmni, kompem pastu aku lg best.. hehe.. pada permulaanya.. beliau ni amat pemalu orgnya.. haha.. dlm irc je lebat.. kt luar penyegan.. haha.. byk kali aku ajak dia kua, susah gler dia nak setuju.. last2 dgn menggunakna khidmat cik little_fish, beliau berjaya dibawa ke upten.. maka itu lah pertama kalinya kami bjumpa.. orgnya malu2 biawak.. haha.. aku lak wat muka cm kasonova..konon tak malu.. padahal dlm ati malu.. haha.. tapi pertemuan itulah yg membuatkan persahabatan kami semakin akrab.. heuheue..
4. beliau ni takot gelap.. kohkoh.. beliau penah kol saya masa pukul 3 pagi semata2 uniten blackout.. time ni cuti mid term.. membe semua da balik kg.. tu la gatal sgt taknak balik kg.. haha.. tp time ni best wor.. sbb masa ni dia kol smbil nanges.. hahaha.. rasa nak bahan je tp malas sbb dia ngah teresak2.. so tpaksa la saya comfort awek ni.. citer benda lawak2 semua.. kasi dia gelak2 sehingga dia terlupa nak nanges.. kemudian, pada keesokkan paginya, saya terus sms dan mbahan sepuas2nya.. haha.. boo.. takot gelap.. muka je ganas.. huahauhauha..
5. beliau amat pemurah hati.. seyes.. dulu2 slalu blanja saya mcm2.. t-shirt prince network.. makan.. bg hutang ketika saya amat memerlukan.. baik kan beliau? mana weh nak cari kwn cmni? huhu..
6.saya tau sbnrnya dia suka bkarok tp taktau asal dia malu sgt nak nyanyi depan kawan2 dia.. hoh! nyanyi je la.. kwn2 dia ni pon sore tak sdp.. haha.. just nak enjoy je.. huhu.. pasni kite karok eh? ;p
7. apa lg eh.. mm.. dekat uniten dia amik kos it.. pastu g kelas naik kancil turbo.. gle.. wor.. kuar api kancil turbo dia ni.. hahaha..
8. hmmm.. skang ni.. selain bisnes dadih, dia juga berbisnes bracelet n necklace yg comel2.. so pada sapa2 yg bminat nak tgk atau nak beli, leh masuk dlm website ni.. hehe.. apa lg cik azma.. penat org promote ni.. bayar2.. ;p
9. dia ada kwn baik yg bernama dee.. dan mereka slalu balik shah alam bsama2 sbb umah dee kt sana.. bole dikatakan setiap minggu.. tol tak? dia dgn dee ni da cm adek beradik.. rapat gle.. hoho.. saya tau sbb saya tau la.. hahaha.. saya nak gak jd kwn baik dia.. tapi biasanya kwn baik seseorg tu sorg je kot.. so takpe la.. saya jadi kawan jahat pon takpe... huehueheu.. gurau2.. hahaha..
10.taktau nape.. saya rasa.. skang ni hubungan saya dan dia da xbrapa rapat.. dekat setahun kot tak rapat.. ntah la.. mayb sbb kami duk bjauhan skang.. atau mayb dia ada prob ke.. walaupon dia ni hepi go lucky orgnya.. kdg2 dia cm sedeh2.. tp ble org tanya, dia tamo cite prob dia.. huhu.. nak sgt kongsi kegembiraan n kesedihan bsama2 dgn cik azma.. ye la kawan mana yg nak tgk kawan dia sedeh? at least i can comfort dia... ble da ok.. bahan balik.. hueheuhe.. hope kami bdua dapat jd kawan yg rapat cm dulu2.. uhuk2.. kepda cik azma: sori tau kalo ada wat silap.. saya penah gado dgn beliau ni.. ada salah paham campo kepala saya pening sket masa tu.. hope cik azma maafkan saya k? frens forever! peace! hehe..



<-- gmbr ni menunjukkan betapa akrabnya kami dulu.. ;p hidung beliau yg kembang kempis pula menunjukkan betapa gembiranya beliau bergambar di samping teri terhensem..koakaoka..






Skang cite pasal xoul lak.. ok leh bahan puas2.. haha..

1. aku knal mamat ni masa mula2 aku masuk foundation kt uniten.. lebeh kurang 5 tahun yang lepas.. masa mula2 kami berkenalan, aku tgk dia.. pehh nampak pemalu gle mamat ni.. wat lawak pon nak pegang spek.. haha.. tapi kiteorg tak rapat sgt masa foundation ni.. kawan gitu2 je.. walhal kiteorg sekelas nak setahun.. mayb jodoh tak nampak lg kot masa tu.. then, lebeh kurang 4 tahun selepas tu, aku start rapat dgn dia.. benda ni bermula pas aku bukak web server 'mesranet' kt uniten.. hoho.. dia pulak da lama bukak web server 'xoul'.. so bila dia masuk irc mesranet, kiteorg pon chat2 la.. dari sini aku dapat tau yg dia ni agak kelaka rupa2nya... hahaha.. bukan agak tapi memang kelaka.. lucu btol mamat ni.. lebeh kelaka dr aku beb.. haha.. mcm tak caya disebalik muka nerd beliau, beliau rupa2nya adalah seorang komedian amatur.. malah kepala beliau amat sekepala dgn aku.. tu blom cite psl kepala2 lain lagi tu.. hoho.. so kami rapat sbb irc 'mesranet'.. hehe.. byk kebaikan 'mesranet' ni tau.. ramai org kelaka ada kt 'mesranet' ni.. hehe..
2. nama btol dia zulhilmi.. eh.. mcm knal je nama ni.. ok abaikan.. encik zulhilmi ni org perlis.. kdg2 aku kompius ble membe2 cite pasal zulhilmi sbb kt kelas aku ada 3 org nama zulhilmi ni.. so aku dgn kwn2 panggil dia zul muka nerd.. haha.. sbb muka dia mmg baik gle.. da la pakai spek.. kuikuikui.. (aku reka je yg ni.. haha.. da lupa aku panggil ko apa dulu.. lol)
3. even muka dia nampak je baik dan kudus.. tapi air yang tenang jgn disangka tiada buaya.. haha.. bak kata bubu.. muka je baik tapi hati gatal.. koakoa.. eh.. bubu ckp cmtu ke? aku da lupa sbnrnya.. lebeh kurang la tu.. haha.. dia ni ada byk skandal.. haha.. biasa la lelaki yg komedi ni ramai kawan gal.. tapi yang peliknya dia single sampai skang.. wow.. bukan senang nak curi ati dia ni.. da beratus awek try.. ada dekat 300 org kot.. haha..
4. dia ni suka bawak kete laju2.. seram gle kalo naik kete dia.. da la kete waja dia ni bunyi enjinnya bising gle.. vrommm.. kdg2 cm bunyi aummm pon ada.. seram2.. dia ni mmg laju gle bile bawak kete sampai kiteorg bole banyak kali sesat kt putrajaya.. ini semua disebabkan terlajak jalan masuk highway lain..gle terlajak beb.. sampai bukit jalil.. korang penah ke sesat dr putrajaya sampai ke bukit jalil? hahaha.. bwk da la laju gler.. pastu tambah borak xingat dunia.. mmg la habis sesat.. kaokaoaoa.. adapun beliau ni mmg dan akan tetap slalu sesat sbb tak hafal jalan kl.. tak caya? meh kite ajak dia jalan2 kt kl.. pastu senyap ble dia tanya jalan..kompem pastu kite sampai perlis.. sbb dia mmg hafal jalan kt perlis je.. koakaoaoka.. bahan2.. roundabout kt perlis ada satu.. ok tu saja tambah2 sambil bahan.. haha..
5. best wor membe dgn dia ni.. kalo bab mbahan orang.. mmg best... laju je dia bersengkokol dgn aku.. kira otak kiteorg sama la bile bahan org dlm irc.. haha.. ada chemistry dalam bab kena2 kan org.. best gle.. aku slalu ym dgn dia.. kira dia 1st guy yg bjaya wat aku ym dgn sungguh2.. tapi awas.. walaupon kami slalu ym bsama.. kami bukan pasangan gay.. ok? haha.. tajuk2 yg slalu kami bincangkan ialah pasal kawan2.. atau pasal awek2 cun yg ada kt uniten, mirc, friendster, facebook, blog.. semua la.. hahaha.. sebut pasal awek je.. kompem dia mintak link frenster.. tak caya? try la.. hahaha..
6. hobi beliau ialah stalk org.. gle wor.. dia leh tau mcm2 psl ko.. padahal ko da hbis sorok semua.. dia stalk pakai tenet je pon.. haha.. so beware ok? hahaha.. tp ok la.. at least dia amik tau psl kwn2.. dia ni leh pegang rahsia.. ko bgtau apa rahsia pon.. dia mmg akan pegang rahsia tu sampai perot dia kua taik emas.. haha.. korg tgk, betapa amanahnya beliau.. best kan dia ni? ok xoul.. blanja je aku mcd pasni.. penat aku puji ko.. lol
7. dia ni mmg hantu wayang.. gler tol.. dlm seminggu tu dia leh tgk wayang hari2 kot kalo ade cite best.. gle tak? hahahaha.. so kalo aku nak tgk wayang, da kompem2 dia ni adalah watak wajib. penah skali tu kiteorg wat gathering utk tgk wayang.. dengan selamba je dia kumpolkan 25 org utk tgk cite batman ari tu.. dia ni mmg pak semangat bile melibatkan wayang.. kohkoh.. anytime, any place, just ask him... lol speking lak aku ni.. haha..
8. lagi satu.. dia ni popular kt uniten sbb ada mcm2 drama bersiri.. mana dia dolod ntah.. siot je taknak bg link.. dia ni kira sgt famous di kalangan awek2 yg sangap nak tgk series la.. haha.. giler ko.. awek semua masuk web server dia semata-mata nak mintak drama bersiri.. sampai kemana-mana dia pegi, mesti ada yang ckp.. "mak.. cube mak tgk ni.. ini abang series la!". tak ketinggalan juga ayat,"pehh.. lu ni bro series kan?"
korang tgk? betapa famousnya abang series ni.. mcm bmw series la awak ni.. hoho..
9. apa lagi eh.. erk! mcm da byk sangat je aku cite pasal mamat ni... da terlebeh 1o fakta! dem! ter'excited lak! siot je.. mesti aku kena rasuk tadi ni.. lol.. ahhh.. tak pasal2 mamat ni famous lak kt blog aku.. arghh takde2.. ok jatuhkan saham dia! mamat ni sebenarnya membosankan..
10. btol.. kalo korang tanya aku, mesti aku ckp dia ni membosankan.. taubat bosan gile babi.. haha.. buat blog pon malas.. ahh... bosan la ko xoul.. bye!





<-- gmbr ni diletak dgn alasan belas kasihan.. tgk.. tak best langsung mamat ni.. gambar nampak rambot je.. muka takde ke? huh! (saja wat2 emo.. huahauhaua)

Thursday, February 26, 2009

NO idea

bosan aku ari ni.. keje mcm takde.. idea nak blog lagi la takde.. hoh! nak wat apa ni? da puas view blog org.. tetap bosan gak.. nak wat apa eh.. hmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Wednesday, February 25, 2009

Tadika ANDA?

Hoho.. tibe2 aku teringat kisah2 masa kecik2 dulu.. huhu.. dulu aku duk petaling jaya.. dari umur 4 tahun sampai la umur 8 tahun.. masa duk pj ni la aku masuk tadika.. hehe.. tadika aku ni namanya Tadika Anda.. taktau asal dia buh nama tu.. mayb sbb dia nak bgtau.. "tadika ku.. tadika anda juga.." atau dia nak bgtau.. "tadika anda ke tadika saya?? kalo tadika anda sapa yang bayar bil?" last2 dia pendekkan jd tadika anda.. ntah... aku teka ngarot je.. haha..

Korang jangan main2.. masa aku kt tadika ni, aku jadi raja.. masa umur 5 tahun aku la ketua.. sistem raja berpelembagaan kt tadika aku ni dilantik dengan menggunakan aplikasi pertarungan.. ketua yg da sedia ada tu kena bertarung setiap kali ada budak baru masuk ke tadika tu.. tak kisah la ko lembek ke kuat ke, ko diwajibkan bertarung!! sonok gler jadi raja ni.. bile rakyat jelata jumpa aku, mesti dorg sembah ampun kt aku.. haha.. tapi beta ni raja yg baik.. semuanya cm hormat beta.. beta jaga rakyat baik2.. hoho.. beta sempat memegang tampuk pemerintahan ni sampai beta umur 6 tahun je.. peh.. setahun tu.. haha.. siot je.. tibe2 ada mamat mana masuk tadika tu.. pastu bjaya kalah kan aku.. so aku dgn konco2 aku pon beralih ke parti berhaluan kiri.. kerajaan baru pon ditubuhkan.. hahaha.. lawak gler.. rebutan kuasa tak formal tu mmg tiap2 hari la.. pantang berjumpa mmg terus btumbok.. haha.. biasa la.. nak rampas kuasa.. last2 tak bjaya gak.. siot je.. mamat ni hebat lak bsilat dr aku.. takpe la.. at least aku bjaya btahan sampai setahun.. hehe..

Aku g tadika dgn menaiki bus.. sonok weh naik bus ni sbb setiap kali aku naik bus., mesti ada sorg awek cun dari tadika lain akan duduk sebelah aku.. walaupon aku mmg tak penah amik tau nama awek tu, kami tetap pasangan yang romantik.. setiap kali aku muntah akibat mabuk bas, minah tadi pasti akan tepuk2 belakang aku.. begitu juga kalo minah tu muntah2.. aku pasti tepuk2 belakang dia.. habis body bas tu penuh dgn muntah kiteorg.. haha.. mampus kalo dreba bas tu tau sapa yg muntah sbb hari2 aku mabuk bas.. kompem2 dia kena basuh bas tu hari2.. haha.. tak lupa juga kepada mamat yg duk belakang seat kiteorg dlm bus tu.. kompem dia org paling hepi.. lagi2 masa dia kuarkan muka dia dr tingkap utk merasa angin2 sepoi bahasa.. ngah sdp2 nyanyi.. "angin bayu meniup wajahku.. babi! muntah sapa ni?" hahaha.. aku just terkilan sbb aku tak penah tau nama awek yg duk sebelah aku tu.. kalo tak, pasti skang ni dia sudah jadi bakal ibu kepada anak2 kami.. yela.. asyik muntah je.. hueheuheue.. nasib baik dulu2 tak reti wat lawak ibu mengandung.. ;p

Hmmm.. yg aku ingt, aku ada kawan baik nama ali reza.. rasanya dia la kawan baik aku yg pertama.. best gle la kawan dgn dia sbb dia ada mainan ghostbuster.. leh tembak air kt org dan hantu2.. hahaha..habis basah lecun baju.. pastu g tadika kena marah dgn cikgu.. hoho...aku berkawan dengan dia sampai darjah 2 sbb lepas tu aku pindah umah n skola ke keramat.. pas aku pindah skolah tu, aku agak sedeh sbb sampai skang aku tak jumpa dia.. T_T

Kat tadika ni, satu benda je aku paling hangin.. benda ni jadi masa subjek pendidikan jasmani je.. siot je.. mcm biasa, sebelum kelas pendidikan jasmani, kiteorg tukar baju dlm kelas.. standed kanak2 la.. baju letak sepah2.. last2 bile nak pakai balik, rasa mcm baju org lain je.. dem bau tengit org lain lak.. siot la.. saiz da la semua sama.. mana nak beza.. pastu bile balik umah mesti mak aku paling kuat bebel sbb setiap minggu aku bwk balik baju org.. dem.. tak pasal2 je kena bebel.. nasib baik pastu mak aku beli baju baru, pastu minggu depan tu tertukar lagi baju tu dgn org lain.. hauhaua... agak2 korang kalo jd mak aku, korang panas ati tak? hahaha

Apa lagi eh? dulu aku suka main2 dgn tali bag yang digunakan untuk sendeng kt bahu tu.. suka gler gosok2 tali beg tu kt belakang leher aku smpai luka berdarah.. haha.. habis pedeh belakang leher aku.. huhu.. hehe.. pas kena tu, aku mcm fobia dgn tali beg.. seyes.. dekat btahun gak la aku tak pakai tali beg.. huhu.. fobia2..

Best kan waktu kecik2 ni? mcm takde masalah.. actually mmg takde pon.. just have fun je.. aku just g tadika..bersonok2.. pastu dpt no 1 byk kali.. biasa la scorer sejak kecik.. hauhauahua.. adoi.. rindu zaman kecik2 ni.. aku ni agak berlainan masa kecik2.. suka btumbok.. suka tunggang kambing.. suka tarik kain org gaji sampai tlondeh.. hahaha.. ntah la.. gler kot.. tu blom lagi bogelkan adik2.. hahaha.. nakal kot.. tp sejak aku pindah ke keramat, aku da berubah, da tak nakal.. pendiam je.. huhu.. asal ntah..mayb aku berontak kot sbb pindah skola.. biasa la dulu bdk kecik yg tak matang.. hehe.. pape pon rindu gler kehidupan tadika kt petaling jaya dulu.. huhu..

Alamak Dells Tagged Aku..

WHOEVER GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER.

Dells? erk.. sapa tu? ;p
  1. ermm.. 1st time jumpa dia masa gathering prince network.. tp aku tak tego sbb aku ni pemalu dgn wanita cun.. kaokaoak.. b4 jumpa tu, aku slalu la dgr nama dia.. dia mmg popular la.. kiranya gals wanna be like her.. guys wanna date her.. hahaha.. begitulah hebatnya aura beliau.. ;p
  2. hmm.. lagi apa eh? dia ni lawa sgt.. puteh gle.. hoho.. dulu aku ingt org lawa mcm dia ni sombong orangnya.. tapi rupa2nya amat peramah.. seyes beb.. tak rugi kawan dgn dia.. dia mmg seorang kawan yg baik, pendengar yg baik, pemakan yg baik, pekebun yg baik.. eh.. ntah.. bab kebun tu taktau sgt.. mayb kot.. ;p
  3. sebenarnya sampai skang aku tak penah tegor dia depan2.. hoho.. kami just rapat kt ym n blog je.. saja sakat2.. hehe.. lg pon dia da keje kt jb.. uhuk2.. saya maseh di kl.. cmne nak jumpa kalo nak sgt pon.. heuheuhe.. takpe.. nanti ada kenduri nasi minyak kt umah dia, leh la kite jumpa eh.. ;p
  4. dia ni mmg pantang kalo ada org view friendster dia..kompem dia akan anta testi.. tgk? betapa peramahnya.. tu blom lg kalo ko hari2 tgk tuan empunya badan.. mesti hari2 dia banje ko makan mekdi ke.. pizza hut ke? best2.. hahaha..
  5. dia ada adik kt kl.. cun beb.. eh takde2.. takdenya aku nak bgtau link friendster adik dia.. aku da cop dulu.. huahauhaua.. haha..
  6. dia ni cm terror speaking je.. aku rasa la.. lgpon pekerjaan dia skang ni ada kaitan dgn perkapalan antarabangsa.. tp taktau la kalo dia guna tgn sbg bahasa isyarat utk bkomunikasi kan? huahuahua..
  7. nama btol dia dalila hamdan.. rasanya la.. aku lupa la ada siti ke tak..mcm ada lak.. ntah.. kang check surat beranak dia.. hueheu.. erk.. bin ke binti? hang pikiaq la sendiri.. hauhauahua..
  8. hmmm.. apa lg eh.. semlm aku da tanya dia mcm2, ari ni lupa lak.. hahaha.. haaa..skang ni dia paling lambat tdo kol 1 pagi.. hebat tak? watpe ntah tdo kol 1 pagi.. gayut dgn bf la tu.. hauhauhaua..
  9. lupa nak bgtau.. dia ni da ada ehem2.. hahaha cubaan menjatuhkan saham dia sket.. hahaha.. dlm 5 thn lg merasa la kot kite makan nasi minyak kt umah dia.. best2 makan free.. ;p
  10. erk.. yg last ni plg susah.. apa eh? erk.. susah gler.. ok2.. gigi dia kaler puteh.. rasanya la.. taktau la kalo dia cat puteh.. jap2 tgk friendster dia.. ok2 kompem puteh.. ;p


Dan skarang, saya nak TAG mereka2 ni pula :
  • sarol
  • edrie
  • aceed
  • odet
  • sapa2 la yg perasan diri sendiri cun.. koakaoakoa


Gambar di bawah ni adalah bukti yang menunjukkan segala fakta yang aku bagitau tadi adalah perkara yang sebenar-benarnya ;p



NOTA KECIK: gigi dia puteh kan? eh.. ok da mcm kuning sket.. mayb masa amik gmbr ni, dia lupa gosok gigi kot. ;p

Tuesday, February 24, 2009

Knape Dengan Awak Ni?

awak..

saya taktau apa masalah awak..

knape awak buat mcm ni?

awak da takde cara lain ke?

saya tak dapat fikirkan sebab mengapa awak wat cmni kat saya..

perlu ke awak wat mcm ni?

saya tak paham la awak..

sejak tadi awak buat saya mcm ni...

apa salah saya kt awak?

kenapa awak maseh tetap buat mcm ni kat saya?

...


wahai awak yang bermuka ganas dan berjambang..

Kenapa Awak Masih Angkat Ketiak Sejak 20 Minit Tadi??!!

dem!

panas btol hati gua dgn mamat sebelah ni.. ada ke angkat ketiak nak 24 jam... habis bau 'aroma terapi kemenyan campor gamat laut' keluar dari ketiak dia dan terus masuk tepat ke hidung sensitip aku ni... cam gampang bau.. dem! apa motif dia? buat keje pon nak angkat2 ketiak ke? arem tol.. aku ngah taip sambil tahan nafas dan sambil tahan gelak ni.. hahaha.. takleh blah btol.. da la dia ngah duk sebelah aku je skang ni.. aku nak taip ni pon cuak.. haha.. lol.. jap usya dia.. ok2 line clear..dia tak pasan.. sambung bahan lagi.. huahauah.. hampeh tol mamat ni.. agak2 la angkat ketiak nak lama2.. bau semerbak tol.. hahaha.. aku rasa cm nak pukol je.. tapi dia cm besar sgt.. ala2 bigfoot.. dem.. gua cam kecik lak ble dia angkat ketiak dia.. apa motif mamat ni angkat ketiak sejak 20 minit tadi?

pehh.. dia siap bau2 ketiak sendiri lagi.. pastu posing2 cam malik noor.. tau la badan taff cm org utan.. koakaoa..dem.. bulu nak banyak.. tensi aku keje sebelah orang yang berbau kemenyan ni.. adeh! taktau la kalo dia mmg btol2 pakai perfume cap kemenyan..

"Uwaaaaaa.. eden da tak tahannn ni!!!"

p/s- dia maseh angkat ketiak.. T_T.. rasa nak nanges je.. kemenyan ohh kemenyan.. asal la ketiak mamat ni bau kemenyan?

Monday, February 23, 2009

Superhero Yang Paling Gagah


Korang tau tak superhero mana yang paling gagah dan kuat?


superman?

batman?

spiderman?

hulk?

spenderman?

he man?

pakcik leman?

encik polis yang giler saman?

salah2.. semuanya salah!!!!!


jawapannya???



PUNISHER..



seyes beb.. aku baru je tgk cite ni kt wayang alamanda jumaat lepas.. citer ni mengisahkan seseorang manusia yang cuba menghukum orang jahat dgn tangan dia sendiri.. tu nama punisher tu.. kostum dia bodo je.. pakai baju kalis peluru je.. tapi kelaka gak la.. org jahat dekat 100 org kot tapi semua tembak tak kena.. memang gagah la mamat ni.. tp tu biasa je.. yang paling gagah skali ble masuk babak ni.. hero ni g serang umah mafia.. biasa la ada part gado2 dgn mafia.. pastu masa ngah ngendap2 org jahat tu, hero ni cm kena selsema kot.. dia cm geram sgt sbb hidung dia gatal gle.. mayb dia kena resdung kot.. ntah la.. aku bukan pakar hidung.. pastu tibe2..
.
.
.
.
.
.
.
suspen tak? haha..
.
.
.
.
ok2 aku cite..

pastu tibe2 dia amik sebatang pensel dan korek hidung dia sampai pensel tu hancur??!! giler dow! hero lain bole ke wat? gagah kan?

nota kecik: anda semua dinasihatkan agar jgn tgk citer ni.. aku rasa nak sepak terajang je sesapa yang terbitkan citer ni.. citer ni bole mengajak penonton supaya berperasaan "kemakharemtolmenyesalakutengokciterni".. ada ke korek idung pakai pensel? tu blom lagi org jahat suka sgt nak makan buah pinggang org gemuk.. dia taktau ke org gemuk tu punya buah pinggang ada byk lemak tahik? haha cam gay dow cite ni.. panas aku tgk.. rasa nak pukol je xoul yg duk sebelah aku masa tu! hahaha.. adoiyai wat rugi duit aku je banje bdk2 ni tgk wayang citer ni.. dem! habis rm27 sia-sia!

Tunang Aku Gay!

aku bukan nak cite pasal tunang aku.. awek pon takde.. tunang jadah.. dem.. tak pasal2 saham jatuh jap.. haha.. T.A.G je pon..jum2.. mari kite ber'TAG!


Rules:

  • It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
  • Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
  • They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
  • You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name: Shahairri


2. A four Letter Word: Solo (saja je promote diri sendiri.. huahau)


3. A boy's Name: Shahairri junior yang paling hensem dan best.. (kacak tak nama ni? ok nanti aku buh nama ni kt bakal anak aku!)


4. A girl's Name: Sherry.. (auw.. tak rela nyah..)


5. An occupation: Siti Nurhaliza Punya Suami (dem.. da ada org amik keje tu)


6. A color: Saya taktau kaler apa yg start dgn s.. mayb kaler sirap! eh.. sirap kaler pe? merah eh? erk..


7. Something you'll wear: Selipar aku yang masam gler.. (dem bau cagu.. tak tahan aku.. ok esok g pasar malam.. tukar!)


8. A food: Semua makanan yang dimasak oleh mak saya.. yumm sedapnya!


9. Something found in the bathroom: Spender sarol da 3 hari tak basuh.. siot la.. da berkulat.. kaokao..


10. A place: Sebuah tempat yang dipenuhi awek2 cun di mana mereka amat tergile2 kan saya.. haha..


11. A reason for being late: Sori.. Tadi ada amoi ngorat saya kat kedai hp.. tu lambat sket..


12. Something you'd shout: Sontot kang bontot ko.. haha


13. A movie title: Suparmanku Nama Sarol.. cite indon..korg mana tau sbb korg tak penah g indon.. huh!


14. Something you drink: Segelas air kosong yang still xsampai2 lagi sejak minggu lepas.. tercekik ni!


15. A musical group: Search.. ok takde idea nak wat lawak..


16. An animal:Seekor lalat bodo yg asyik kaco aku masa aku driving.. dem!


17. A street name: Sesame Street (lawak hambar)


18. A type of car: Sebuah kereta yang bole terbang sambil berak kuar emas.. eh.. takde ke?


19. The title of a song: Saya Lelaki Kacak (baru ubah lagu ni.. ok.. bole dibawak ke Juara Lagu.. lol)


Mereka2 yg wajib utk di'tag???

+ ajwin azeera.. ehem2.. +
+dells+
+aceed+
+ hackerzx +
+ diana rafar+
+abang api+
+ siti nurhaliza +
+ amoi kat kedai hp tu+
+ awek cun mana2 yg suka kt saya+

Friday, February 20, 2009

Diana Rafar Lupa Nak Plush Jamban!

ok tu je nak cite.. 'diana rafar tiruan' yg suh tulis..

p/s- pehh.. mampus aku pasni kena saman dengan diana rafar ori.. lol

aku ni bongok gak kadang2

sengal gak aku.. yang aku g tulis n citer pasal ex-ex aku semua apasal? tak pasal2 awek2 hot semua lari dari aku.. dem.. tu la jujur sangat.. xoul la paksa aku cite pasal mitos aku ada 300 org awek.. dem.. siot ah xoul.. jaga ko.. ok malam ni aku nak g tumbok cuping xoul laju2.. yeah!

p/s-takde2.. salah xoul.. tetap nak salahkan xoul.. sebab dia la aku takde gf sampai skang.. ;p

hepi besday bobby!

Pehh bob! dalam diam2 umor lu da masuk 23 pada hari ni.. pehh.. lagi tua dari aku.. haha.. gua wish agar lu sentiasa hepi.. gua tau lu mmg sentiasa hepi.. kalo tak hepi pon masa lu nak mengeram dalam jamban je.. tu pon gua tau lu saja wat muka cmtu padahal dlm hati hepi.. tol tak? pandai tak gua memahami hati lu? hahaha..

Kita da bape tahun bkawan? macam da 5 tahun je.. gile btol..bapak lama.. haha.. jap gua nak refresh memory gua bsama lu..

->Kite penah bsama2 pulaukan si talam yang suka bertalam dua muka.. haha.. tapi si talam ni la penyatu kite beb.. kalo gua tak knal si talam, maka gua takkan dpt berkenalan dgn lu.. ye la.. dulu gua seram nak tego lu.. muka lu ganas dow.. rabak.. gua lak muka suci.. haha.. gua nak wat lawak gemuk pon cuak.. talam leh sound gua masa gua nak wat lawak dgn lu.. dem la.. hahaha.. takpe.. skang gua da bole bahan lu.. so takde hal.. haha.. gua still teringat kisah2 kita nyorok dalam guest room kt kelompok amanah uniten dulu.. haha.. gara2 nak lari dr talam punya pasal.. sanggup tdo situ... kalo kantoi dgn warden,memang mampus kita.. haha.. tapi puas hati ar.. tdo dalam aircond beb.. layan gle..

->Thanks la sbb dulu lu tolong gua ayat nad.. hahaha.. walaupon tak dapat, gua tak ralat sgt sbb gua dapat persahabatan dgn lu.. sori la ayat mcm gay sket.. haha.. gua tak sia2 bwk lu masa g dating dgn nad da membe2 dia.. at least dorg suka dgr lu berciter.. dan sbb lu la.. wa dapat bkawan dgn aie, nad, farra, mimie ikram, shah, lyd.. lu mmg ikatan kimia gua... hahaha...

-> Lu mmg best.. walaupon lu suka bercite sampai gua tak larat dengar.. lagi2 masa gua tdo umah lu.. rasa nak lempang pon ada.. cam arem tol.. lu borak mcm takde ending.. haha.. tapi tu la sbb gua suka kwn dgn lu.. at least suasana tak hambar.. ada je cite lu bole bikin walaupon lu asyik ulang2 tanpa lu sedari.. haha.. bahan sket..

-> Gua touching gak dengan lu.. sbb lu slalu utamakan persahabatan.. even kite sama2 badan besar, lu slalu bagi gua tumpang motor lu.. sonok mmg sonok.. tapi kesian lu la pastu sbb tayar motor lu pancit pastu.. huhuh.. takpe.. ni gua da ada kete.. gua pasti takkan susahkan lu dah.. kalo bole.. gua nak bwk lu jalan2 satu mesia.. tp lu payung la.. hahahaha..

-> Sori la bob.. dulu, ada ketika gua cm menepikan lu dalam idup gua.. gua tak angkat lu kol n sms.. masa tu gua cuba buang semua org dlm idup gua.. gler dow.. masa tu gua hampir2 kena buang uniten.. so tpaksa tumpu kt stadi.. ble result gua da ok.. gua cam segan lak nak g tego lu.. sori la bro.. gua ni kadang2 emo.. haha.. tapi last2 kite dapat gak bertego sapa.. cuak beb masa jumpa kt hospital serdang tu.. gua ingt lu nak belasah gua.. gua saja sengeh2 kaver padahal dlm ati cuak beb.. haha.. tapi ok la.. akhirnya sampai skang kite bkawan baik... boo nad n farra n mimie.. budget dorg rapat mcm kita rapat.. hahaha.. bahan sudah...

-> Kalo lu nak tau.. lu kiranya mmg btol2 kawan baik gua masa kt foundation dulu.. bukan apa... masa tu bdk2 lain mcm tak matured.. bosan dow.. xleh masuk.. nasib baik ada lu.. bole kita lepak2.. hahaha.. giler gak kehidupan gua dgn lu dulu..tdo kol 8 pagi.. pastu kol 4 ptg bangun.. then g makan kt upten dgn awek2 kita.. pastu da puas bahan2.. kol 7 malam balik bilik jap.. then kol 10malam kua bjalan2.. lepak hartamas ke.. kl ke.. umah aie ke.. stesen minyak project kt seksyen 7 ke.. then dalam kol 8 pagi balik umah utk tdo.. haha.. yg poyo skali ialah dan2 je nak stadi kt stesen minyak project.. haha... gua bwk buku tebal gle.. last2 datang lepak bodo je.. haha.. yg paling gua hot, boleh pulak kita ajar dan tolong awek2 ni mengulangkaji.. yang kite lak langsung tak stadi padahal esok tu kite pon test.. last2 dorg lulus.. kite gak failed... cam aram dow.. haha.. tp hati kering sudah.. even hidup kita cmni... lu tetap pegi kelas masa siang hari.. gua taktau ble lu tdo.. lu mmg hebat.. gua lak tdo je bile siang hari.. tak larat.. haha.. lgpon bosan foundation.. tdo pon leh score.. zzzz

-> Gua harap lu dapat jumpa awek yg lu nak.. ayat sudah.. bole dow dapat.. lu ada talent dow nak jadi bapak mithali.. gua dapat bayangkan lu wat lawak dgn anak2 lu.. lu mesti dpt jadi bapak yg chill.. haha.. tapi kalo takde awek pon takpe.. takde hal.. lu muda lg.. single mcm gua sudah.. tapi nanti kawen, jgn lupa ajak gua.. ajak gua jd pengapit pon ok.. haha.. gua teringin nak kipas muka lu yg cepat berpeloh tu.. haha.. lu jgn risau ar pasal jodoh.. gua percaya ramai awek suka nak jd awek lu pas dorg knal dgn lu.. lepas gua knal lu, gua nak je jd awek lu tapi gua mcm ada masalah jantina lak.. cmne dow? haha.. pape pon.. harap lu slalu lucu supaya awek2 ni tau lu mmg seorg yg komedian.. ok bebeh..?

-> Skang ni lu da keje.. gua gak tak habis2 stadi lg.. pape pon.. tq ar sbb slalu blanja gua.. gua nak blanje tp sket2 tu bole la.. haha.. takpe.. nanti gua da jd engineer, gua blanje lu.. takde hal beb.. kata blood brother kan? nanti gua senang2.. gua dtg subang lg k? sori la tak dpt dtg subang ari ni.. wish sudah.... k la.. gua nak chow da.. bye bro!

one more time..
HAPPY BIRTHDAY TO MOHD ADZALEZAN!!


**dari din mamak lu.. kiwak la lu.. lu la bg nama ni.. semua org da tau.. dem!**

Thursday, February 19, 2009

Skill Salah Untuk Ayat Awek..

(pembaca dinasihatkan supaya terlebih dahulu mendengar lagu2 dari adam af2 sebelum membaca babak2 di bawah ini.. sekian..)

babak pertama.
.


[
16:21] syahhairie: hi
[16:21] syahhairie: sapa nama?
[16:21] syahhairie: dukkt mana?
[16:21] syahhairie: bole kite berkenalan?
[16:21] adlia: hyep
[16:21] adlia: lol
[16:22] adlia: mlaaslayan
[16:22] adlia: mantok
[16:22] syahhairie: ..
[16:22] * syahhairie keciwa


babak kedua..


[16:51] syahhairie: hi
[16:52] syahhairie: sapa nama?
[16:52] syahhairie: duk kt mana?
[16:52] syahhairie: bole kite bkenalan?
[16:52] ati: uik?
[16:52] syahhairie: eh salah ke lirik lagu tu?
[16:52] ati: haha


nota jamban: perhatian kepada adik-adik yang baru nak blaja ngorat awek, sila gunakan skill lain.. skill ngorat guna lagu adam af2 ni da
takleh pakai.. T_T

Sometimes Aku Rasa Nak Tumbok Perot Xoul

[16:37] syahhairie: esok cmne?
[16:37] syahhairie: nak gerak kol bape?
[16:37] syahhairie: ke g asing2?
[16:37] syahhairie: segan dow g sorg2
[16:37] xoul: mcm biase
[16:37] xoul: kul 1 kt masjid
[16:37] syahhairie: awek hot2 semua.. walaupon semua ada bf
[16:37] syahhairie: ..
[16:37] syahhairie: ko jgn lupa pakai kain pelikat
[16:42] syahhairie: aku lempang gak ko nanti
[16:42] xoul: haha

p/s- aku nak tanya ko pasal kol bape nak gerak ke majlis besday ain tu.. bukan pasal nak g sembahyang jumaat.. yg paling best aku pon sempat ikot merapu td.. dem! ada gak wa lempang xoul ni.. hoh!

Lebih Lemau Dari Limau Yang Lemau

hari ni gua rasa lemau gle... lembik je.. pas lunch td, aku cam sakit perot.. masuk angin kot.. ntah.. ke makanan lunch td beracun? (disubtitlekan menjadi food poisoning).. adoi.. mcm2.. tadi selsema.. selsema da ok, perot lak wat hal.. apakah ini semua satu petanda? badan cm lembik je ni.. ok kansel nak g makan beger kt serdang mlm ni.. sori xoul, aceed, sarol.. gua tak larat.. xdpt nak follow korg kuar malam ni.. adoi leteh lak.. lemau gler ni.. tak tahan da ni.. nak baliiikkkkkkk!!

nota jamban: hepi besday xoul! sori la weh.. aku baru nak plan suprise parti utk ko tapi ed da kantoikan lak.. huahaua.. takpe... sep sket duit.. hahaha.. semoga ko slalu lucu.. dan semoga sem ni ko setia kt sorang awek je.. koakoakao.. booo mie @xoul.. kad atm kena sedut! hahaha.. ed.. ko tgk.. aku sanggup tak jd g parti buih xoul demi ko.. aku sanggup food poisoning.. sedeh2.. pujuk aku balik.. lol

Hidung CHowkit Road..

ada tak sapa2 nak jual hidung? tak kisah la hidung chow kit road ke.. lorong haji taib ke.. gua da tak tahan ni.. hidung gua asyik selesema dari pagi tadi.. dekat 2 jam dah.. bapak la.. da la keje dalam aircond.. ni bole menjejaskan prestasi keje gua.. dem.. hingus nak meleleh.. ari ni lak ramai pulak awek2 cun datang temuduga.. setiap kali gua sedut hingus masuk balik dlm hidung,mesti ada awek2 tu usya gua.. demit.. malu weh.. cmne nak wat hilang hingus ni.. habis keyboard gua da basah dengan hingus!

SLURPPPPPPPP! <-- bunyi sedut

FOOK!

Wednesday, February 18, 2009

ekonomi negara kita suram..

yup!
ekonomi negara kita dah down..
tapi aku sama je..
takde perbezaan..
tetap selamba tido dalam aircond bilik adik aku..
tetap selamba melantak nasi 3 pinggan..
tetap selamba isi minyak kereta penuh setiap minggu..
tetap selamba korek hidung..

so apa kena mengena dgn aku?

ekonomi gawat = aku susah hati sbb xdpt paw membe2 yang baru grad sbb dorg maseh tak dpt cari keje..

haha..
so..
wahai kawan2 ku!
janganlah anda memilih kerja kerana sesungguhnya kerja tak memilih kamu..
koakaokakoa..
kepada reader2 lain yang maseh tak dapat keje.. teruskan berusaha ya!
saya menunggu masa untuk paw anda semua!

tamat!

p/s- kelaka gak la.. gua da 25.. tp maseh tak grad2 lagi.. sapa gelak sapa ni..? dem!

Makan tengah hari yang menyeramkan!

Tengah hari tadi aku pergi menjamu selera di kedai makan yang terletak berdekatan dgn opis aku ni.. pehhh ramai gler org.. nasib baik aku dapat meja kosong.. pastu aku pon amik la nasi + lauk best2.. ayam kicap dgn ikan keli goreng je.. sdp2.. rm4.50 je.. air lak ais kosong sudah.. hoho.. sep sket.. aku cm biasa la.. makan sorang2.. mana ada awek.. hoh.. satu kelebihan makan sorang2 ni ialah ko leh makan dgn gelojoh.. haha.. sdp2.. tapi kelaka makcik kedai makan ni.. nasi da separuh aku makan tapi ais kosong yg aku order tak sampai2 lg.. adoi.. nak tercekik!

Tibe2.. "Awak.. bole tak kitaorg nak duk sini? ", pinta 2 org awek yg agak cun.. dem la.. ada awek nak makan sama2 lak.. rasa cm hensem lak aku ari ni.. haha.. meja semua da penuh.. tu dorg wat muka tak malu nak makan semeja dgn aku.. kemudian aku dengan bersuara ala2 jamal abdillah pon berkata,"Duduk la.. takpe2.. hehe.." Aku sengeh2 kerang busuk je..hehe.. Secara tiba- tiba awek tu cube membuat lawak splastik,"Jom kiteorg nak interview awak.. hikhik.. acah je.. hehe.. " Aku just sengeh2 je smbil berkata dalam hati, "Agak2 la nak wat lawak.. Gua ngah comot ni..hoh!"

Seminit kemudian, gua da makin tercekik.. dem la makcik kedai makan ni.. susah sgt ke nak wat ais kosong aku? aku cuba control ayu smbil makan dgn lemah lembut.. awek2 ni senyum2 dan bergelak ketawa sesama mereka.. Tibe2 salah sorg awek ni ajak aku berborak lak.. demit la.. tanya nak mcm2.. masa aku ngah sibuk penuhkan mulot aku ni dgn nasi ni la ko nak ajak berborak.. alamak! dia nak ajak speking.. sebelum dia sempat fasih berbahasa inggeris, aku terus pantas cantas percakapan dia dgn bahasa melayu aku yg dpt B3 masa SPM dulu.. fuh selamat.. ckp melayu sudah.. haha.. aku bukan tak paham.. cuma aku ckp pelat.. kompem kena gelak dgn awek2 ni nanti.. da la awek2 ni semua da keje.. muka sekor2 mcm ada pendidikan tinggi je.. aku? degree pon tak habis lagi.. hoh.

Aku semakin gelisah.. awek ni da start tanya benda2 yang agak personal hingga membuatkan aku rimas.. Aku cuba mengelak dgn memberi jawapan ala2 artis popular.. Fuhh.. nasib aku cukup baik kerana perbualan aku dengan beliau berjaya dihentikan dek kerana membe beliau itu cuba mengajak beliau berborak pasal hal kerja.. maka aku telah berjaya di ignore kan dan ini memberi kebebasan kepada aku untuk meneruskan perjalanan permakanan aku.. Thank GOD! hoho.. Aku memang akan failed kalo amik subjek berborak dgn awek.. lagi2 kalo bercerita tentang perkara2 yang berkaitan dgn kerjaya atau hal semasa.. bukan pe.. aku ni cuak nak lebeh.. gementar beb.. haha.. kalo setakat nak merapu tu, anytime la.. tapi disebabkan awek ni macam awek high class, aku cuba berhati-hati dalam percakapan agar tidak terkeluar perkataan2 yang berbaur kebodohan.. hoho..

Nasi, ayam dan ikan keli telah selamat masuk dalam perot aku tapi awek2 ni maseh rancak bersembang.. Tekak yang tercekik tadi, semakin mencekik.. Aku cube senyum high class depan awek2 ni sambil menunggu makcik kedai makan membawa ais kosong aku..

Ok ada benda lucu sket.. Aku baru perasan nasi yang aku makan tadi bersepah bawah pinggan.. haha. malu2.. cmne ni? takkan aku nak lap2 meja ni.. Perasaan ketidak-selesa-an semakin menambah pabila aku terasa perot aku semakin membuncit selepas makan tadi.. dem.. aku cuba control pernafasan jap.. fuhh.. baru mcm taff sket.. haha..

Seminit kemudian, di meja yang sama.. aku dapat merasakan yang diri aku ni semakin penyegan tak tentu pasal.. tibe2 muka nak merah sorang2.. adoi.. cmne nak blah ni? perlu ke aku bawak pinggan ni dan basuh kt belakang kedai makan ni utk cover kemaluan aku?? dem..

Seminit seterusnya aku da berada kt opis.. hoh! aku blah mcm tu je.. takde adab tatasusila langsung.. sepatutnya aku cakap,"Saya balik dulu eh?" pehh.. bapak pemalu gua ni.. nak cakap tapi lidah da terkucil giler tadi.. Seram tol aku td.. kan best kalo aku ni seseorang yang petah bercakap dgn awek? rugi tol.. mcm mana nak ayat awek ni.. dem! ok kelaka.. lupa nak basuh tangan pas makan tadi.. ok jamban jap.. bye..

nota kecik: ais kosong aku tetap tak sampai2.. T_T

Tangan Atau Girlfriend?

[I've Been Tagged by Sarol]

1. Go to your photo folder in your computer

2. Go to the 6th folder of photos
3. Go to the 6th picture in that folder
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged..






LOL.. sapa punya gambar ni? hoh!








the people i'm tagging:

1) aceed
2) bobxbiadab
3) hackerzx
4) odet
5) gie
6) penyamar din mamak

Tuesday, February 17, 2009

Gua macam kena rasuk je..

kadang2 aku pelik bile aku baca balik blog aku ni.. pehh.. btol ke aku yang taip? cam orang lain je.. pehh gua kena rasuk! demit!!!!

KOL 11.40 A.M

adoi lapar ni.. makcik kantin.. cepat2 la sediakan makanan tu.. eden da tak tahan ni.. adoila..

Monday, February 16, 2009

kadang-kadang gua nak gak jadi..

kadang-kadang gua nak gak jadi model.. bole kuar kat majalah.. bole posing2.. nasib baik gua tak hensem dan taff.. cuma hitam manis je.. haha.. tapi gua bersyukur la sebab orang tak hensem ni hidup dia aman .. gua bukan pe.. kalo hensem2 ni susah.. nanti awek ramai kejar pastu kena tuduh player la.. gua da la tak bole tahan godaan.. huahaua.. tapi skang ni kira ok la. gua takde keciwakan hati siapa2.. btol gua tak hensem.. budak2 ni je gatal panggil gua, kacak.. adoiyai.. susah tol ada nama kacak ni, mesti lu orang ingt gua ni hensem kan! haih pasrah btol!
p/s- jadi model seluar dalam ok kot

kadang-kadang gua nak gak jadi penyanyi.. sapa taknak jadi cam aizat af5 kan? badan da kurus.. nyanyi sedap.. feel gle beb.. pastu pandai wat lagu.. gua pon nyaris nak g audition dulu.. tapi disebabkan gua ada penyakit gemuruh sampai nak termuntah, gua abaikan cita2 murni gua tu.. tapi tak tau la kalo gua kurus pasni.. mmg silap besar la kan kalo gua kurus.. kompem gua akan wat lagu.. pastu jadi hot cam aizat.. hahahaha..
p/s- jangan mintak wa jadi kurus.. hoh!

kadang-kadang gua nak gak jadi pelakon.. gua bukan taknak berlakon tapi satu je masalah gua ni.. gua pandai bawak watak nanges je.. wat muka sedeh bole la.. gua penah berlakon jadi watak indon yang terharu dengan kebaikan rakyat Malaysia, time gua amik kelas Bahasa Melayu sem lepas.. gua siap wat muka nak nanges lagi.. siap dapat tepukan gemuruh beb.. lecturer siap puji.. padahal gua tak hafal dialog.. buat ayat sendiri sudah.. haha.. yang panas satu je.. membe2 kat belakang tu gelak cam arem.. haha.. takpe la janji lecturer suka sbb gua cukup menghayati watak tersebut.. so kalo mana2 produser sedang cari bakat baru utk filem baru yang seangkatan dengan filem sembilu , sms la i k? i sentiasa bersedia utk menerima tawaran utk watak indon yang kesedihan kerana dihantar balik bila permit dah tamat..
p/s- rasa diri ni cam awie bile berlakon watak nanges2.. hoho

Nak panjat tapi..

Dulu masa kecik2, gua suka gile panjat memanjat.. masa tu ngah ligat beb.. badan lak lentik.. taff.. berotot atlit.. hahaha.. hampir semua pokok kt taman permainan umah tu gua panjat.. takde yang terlepas dari pandangan gua yang bermata helang ni.. gua siap wat umah pondok atas pokok kt taman permainan umah gua lagi.. kira gua ada kemampuan la nak wat skola pondok atas pokok tu.. tapi last2 pokok tu kena tebang sebab sebelah pokok tu ada umah anak dara.. dorang ingat gua buat umah pondok tu utk skodeng anak dara tu.. banggang tol.. hahaha.. last2 gua panjat pokok rambutan kat umah sendiri je.. lg best.. Kalo gua bosan2 sgt, gua ada gak panjat umah gua... gua ni cm spiderman gak... dlm umah gua tu ada tangga utk naik tingkat atas.. tapi gua bukan jenis suka pakai tangga.. gua sanggup memanjat dgn berpaut pada tiang2 kt tangga tu.. gile la.. setakat bumbung umah kt tingkat dua tu selamba je gua panjat.. hensem tak? cam beruk sket2 kan? hahaha..

Akan tetapi karier memanjat gua ni tamat pada suatu hari yang bersejarah kat kampung gua.. hari bersejarah tu bukan untuk gua tapi untuk mak saudara gua sbb dia yang kawen pada hari itu.. macam biasa orang lain sibuk kawen, gua lak sibuk lari sana sini.. curi ayam pengantin semua.. gua ni cam sengal gak.. pengantin baru cubit sket ayam tu, gua da rembat pastu lari jauh2 smbil berebut2 ayam tu dgn sepupu2 gua.. cam kucing kan? hahaha.. nasib baik gua ni cucu kesayangan nenek a.k.a cucu sulong paling best.. so takde sapa nak marah.. paling teruk pon gua kena sekeh dgn tokki gua je.. hahaha..

Nak dijadikan kisah.. petang tu.. para jemputan semua da nak balik.. so semua orang pon sibuk bersalam-salaman dgn jemputan sambil kemas-kemas apa yang patot.. gua lak sudah tentu la bukan sibuk nak kemas tetapi gua lebih cenderung untuk sibuk dalam acara memanjat pokok.. tibe2 petang tu gua cam nak try panjat pokok kelapa.. nak gak rasa cmne perasaan monyet petik buah kelapa.. mana tau best ke.. so.. gua pon panjat la dengan menggunakan semua skill yang ada.. ngah sedap2 memanjat tu, tibe2.. gua terasa tangan gua digigit oleh sesuatu.. demit! gua menjerit kesakitan.. pastu dari ketinggian 3 meter gua jatuh BERDEBAB.. eh.. jatuh BERDEBUK! tapi yang pelik gua tak sakit sbb jatuh tu.. gua lebeh sakit kt tangan gua.. tibe2 tangan gua cam bengkak campor kebas.. cam aram.. kena bisa apa lak ni.. apa lagi.. kecohla family gua semua.. takot kena patok ular ke.. kala jengking ke.. atau pon binatang berbisa.. biasa la.. umah nenek aku tu semua binatang ada.. dalam jamban pon ada labah2 tarantula beb.. tu blom rimau, babi utan kt belakang umah.. giler adventure umah nenek aku tu.. then, dalam keadaan kelam kabut, kami bergegas ke klinik berdekatan.. klinik ni sempat wat lawak pulak.. ada ke patot doktor cuti time2 cmni?? da la kat kampung tu ada satu klinik je.. pastu mak ayah gua da cuak.. cmne ni.. hospital semua jarak 50km dari kampung gua tu.. kami da panik.. bisa da merebak.. gua da cam tak keruan.. taik mata makin menimbun.. gua da kejang.. kaki gua da meronta2.. gua da meracau.. zassssss.. skali kena sound..
ko jangan ngade2..kena gigit semut je pon.. hahaha.. rupa2nya hasil pemeriksaan nenek gua.. gua kena kena gigik semut je.. last2 nenek gua buh minyak gamat je.. esok terus baik.. demit tol.. mati2 gua ingt kena geget binatang bisa.. tapi nenek gua kata semut yang geget gua tu, bosar gak la.. kira ada la bisa seket2.. semut hitam kot yang geget tu.. ada bisa tu weh.. nasib baik gua masih bernafas lagi di muka bumi ni.. hoh!

so dari kisah benar ni, korang da tau la nape aku malas nak memanjat pokok langsat kt belakang kampung aku tu, lagi2 ble mak aku suh petik buah langsat yang ranum masak tu.. Bukan sbb aku da gemuk sehingga boleh wat pokok tu tumbang.. seyes ni.. dem korang semua tak caya lak!

ngantok..

gua ngantok gle skang ni.. padahal baru pukol 10 pagi.. tapi disebabkan pagi tadi tido kol 3 pagi, gua rasa mata gua cam nak tertutup rapat je skang ni.. tu la gatal g tido umah bob.. memang borak smpai tak ingt dunia.. haha.. mata da tutup rapat pon mulot leh bebel lagi.. da la sebelum tu kepala lalok layan shisha kt ss15.. cam arem je isap shisha 2 org.. smpai batuk2.. da la keras.. kiwak tol.. adoi.. hahaha.. hmm.. mlm tadi tdo 4 jam je.. tu pon tdo tak lena.. biasa la.. tdo umah org.. tdo2 ayam sudah.. hoho.. adoi.. rasa cam nak balik awal je ari ni.. malas lak nak keje ari ni.. tapi kalo balik awal, tak dapat claim gaji.. so cmne nak enjoy nanti? layan je la.. haih.. pelik tol pekerjaan gua ni.. goyang kaki sambil surfing tenet pon bole dapat duit.. best gile kan? hoho

Malas..

Taktau asal gua cam malas lak nak tulis blog.. ntah.. rasa cam tak best lak wat blog ni.. hahaha.. gua ni bukan jenis pengarang yang hebat.. masa skola dulu pon karangan gua cam hancur gile.. SPM power pon sbb gua hebat dalam format2 surat rasmi n tak rasmi je.. hahaha. yg lain gua cam kureng sket sbb karangan gua byk jenis yang mudah terpesong.. adoi.. kan best kalo gua ni pandai menulis? huhuhu..

Friday, February 13, 2009

Tempat dan Waktu ideal Nak Kentutt..

1. Kat stesen minyak.. tempat yang terbaik.. masa paling sesuai ialah masa ko isi minyak tu.. masa tu kompem la kuar gas busuk dr minyak yg ko isi tu... ko apa lagi.. kentut la sepam.. alang2.. bukan senang nak kentut kt khalayak ramai weh.. ko siap leh kentut smbil wat muka org kaya kalo ko isi minyak full.. so ko jgn tkejut kalo ada membe2 ko suka isi minyak slalu.. biasa la tu.. suka kentut..
p/s- dapat idea entri ni masa ngah sedap kentut smbil isi minyak kat stesen petronas tadi..

2. Kat bengkel kereta.. benda ni bole wat time ada brother mekanik tu ngah testing kereta je.. masa dia ngah tekan2 pedal minyak kete tu, ko kentut la.. tapi kena kentut laju sket la.. frekuensi kena tinggi sbb biasanya encik mekanik ni suka tekan pedal minyak laju2.. lol.. Lagi satu.. masa paling sesuai masa encik mekanik tu ngah isi angin kt tayar.. tapi dinasihatkan agar bunyi kentut pon diubah suai.. bunyi kena nyaring sket.. takpe key off.. lari pitching ke.. lagi bagus.. bukan apa.. takot masa bro tu ngah sedap isi angin kt tayar tu, ko lak kentut cirit.. kang cuak bro tu.. sbb kompem pastu dia ingt tayar tu da bocor... tak pepasal dia g tukar tayar tu..hahaha..
p/s- suka dgr mekanik tu tekan pedal minyak kuat2 pastu minyak habis.. haha..


3. Masa gado dgn gf ko.. time tu masa yang paling ideal skali.. ye la.. ngah gado2.. ko kentut.. kompem awek ko gelak.. biasa la.. awek suka bf kelaka ni.. haha.. lol.. tapi ko jangan kentut berderet2 lak.. kompem hangin balik awek ko tuh.. haha.. benda ni laki je leh buat.. kalo awek kentot masa gado2.. kompem pastu kena clash.. haha.. jgn kata gua tak cakap lak.. haha.. awek kentot? cam tak kelaka je.. ;p
p/s- cube tahan kentut masa malam pertama..


4. Masa ngah bergelak ketawa dengan membe... lebih terbaik kalo membe ko suka gelak kuat2.. bapak best.. kentot smbil gelak.. sapa leh beza? paling teruk mamat tu gelak lagi sbb dia ingt dia yang terkentot masa gelak2 tu.. Dinasihatkan semasa gelak ketawa tu mestilah bersama kawan2 yang berkapasiti lebih 2 orang..kalo sorang kwn je, kompem ko kena pukul pastu.. sbb da tentu2 ko je kena suspek kentut.. lol..
p/s- suka kentut depan orang tak dikenali.. ye la.. kalo dia nak pukul pon, aku leh tipu ckp ada penyakit.. lol

5. Masa bertumbok.. seyes beb.. dia paling afdal masa ko ngah bertumbok dan bersepak terajang.. memang la.. hati ngah panas.. muka berdarah.. kentot sudah.. brother tu kompem takde hal punya..Paling best kalo alasan korang bertumbok tu sebab dia kentut kt muka ko before tu.. lol.. tak caya orang boleh bergadoh pasal kentut? try sendiri la, kentut kat muka org sebelah ko.. haha..
p/s- teringat member kena kejar satu asrama dulu sebab kentut punya pasal..

6. Masa bersempit2 dalam kereta..
itu paling best.. ye la.. satu keta balun naik 9 org.. taknak sempit lak.. kalah ikan sardin dalam tin tu.. jenis kentut yang paling afdal ialah kentut sekuat hati.. memang la.. ngah crowded.. leh tuduh membe2 lain kentut.. hahah..biasanya tak sempat nak tuduh2 sebab semua ngah bising bontot sakit kena himpit dan kepala duk bawah ketiak membe.. lu diam2 sudah.. haha..
p/s- biasanya tak sempat nak kentut sbb lubang bontot masa tu biasanya sempit gak.. =(

7. Masa rumah jiran terbakar.. ni paling best.. asap lak ngah banyak.. apa lagi.. pegi la kat umah jiran ko yang terbakar tu.. then, masa ko pon ngah lari mintak tolong tu.. ko kentut je la sepam.. seyes orang tak pasan.. paling teruk pon dorg ingt ada asap kebakaran kt bontot ko.. lol.. tapi ko jangan buat masa umah ko yang terbakar.. kang ko sedap2 kentut, umah ko sedap2 je terbakar.. ok?
p/s- jangan kentut kt umah encik bakar.
.

Surat untuk Edrie.. (format surat rasmi)

Encik Teri,
No.20, Jalan 3o/19134112,
Bandar Baru bangi
43650 Selangor.
_____
_______________________________________________________________________________________________________
Edrie Si Hekes,
No umah tak tau, Rumah akak dia, Jalan lagila aku taktau,
Shah alam, Poskod buhsendirik,
Selangor Darul Ehsan.

_________________________________________________________________13 febuari 2009.


Tuan,

Rayuan Untuk Ngadu Pasal Membe Kita
--------------------------------------------------
Kehadapan saudara edrie yang berada di umah kakak yang berdekatan dgn uptown shah alam, apa kabar tuan hamba? Sonok ke makan free kt umah kakak? Btol ke dengar cite da kurus? Asal hamba rasa cm sama je? koakao.. Adapun hamba sihat2 sahaja berada di sini.

2. Tujuan hamba menulis surat rasmi ini adalah untuk mengadu kepada saudara edrie berkenaan member kita yang sedang sihat membesar di uniten jauh di sana.. Nama beliau? Tak perlulah hamba nyatakan disini kerana risau raut wajah beliau akan terpampang perkataan malu. Lagipun kalau hamba letakkan nama beliau, sure beliau akan suruh hamba delete surat ini dari blog hamba, maka amat membazir la masa hamba menulis surat ini.

3. Seperti yang saudara sedia tak dimaklumkan, saudara sendiri pasti tau sapakah membe kita itu.. Ala.. Bukan ramai pon membe kita yang sedang membesar di uniten tu. Hanya sorang sahaja kalau hamba tidak silap. Yang lain tu memang susah nak membesar dah. So beliau sorang sahaja ada potensi untuk membesar disamping hobi beliau yang suka makan dan tidor tanpa ingt dunia. Berkenaan beliau ingin hamba ceritakan serba sedikit kepada saudara.. Tetapi disebabkan hamba sedang dalam kesedihan ni, hamba dapati hamba rasa susah sedikit nak bercerita.. Isk2.. Sedihnya.. Kehidupan ni memang macam roda.. Isk2.. Ada masanya kita diguling- guling, ada masanya kita dibuat race, dan ada masanya kita dibuat macam roda impian. Sebenarnya saya bukan nak citer pasal roda.. Isk.. sedehnya.. jap.. nak lap air mata.. ok da ok.. Sambung kat perenggan bawah lak.. Saja nak banyakkan perenggan je.. iskk..

4. Kisahnya bermula dengan perintah paksaan bonda supaya hamba mengikut keluarga pergi port dickson utk menyertai family day anjuran pejabat bonda. Hamba bukan tidak berminat untuk menyertai family day, tetapi disebabkan tiada kawan2 yang sebaya atau awek cun yang turut serta menyebabkan hamba rasa malas nak pergi. So untuk mengelak kebosanan hamba pon mengajak semua kawan2 termasuk sahabat baik kita itu datang ke port dickson utk meneman hamba.. Maka sahabat baik kita ini telah memberi confirmation utk datang ke P.D.. Hamba pon berasa seronok la.. sbb ingt leh lari dari family day dan leh bersuka ria dengan sahabat2.. Arakian hamba terlalu berharap akan kedatangan sahabat kita ini, maka sebaik sahaja hamba sampai ke port dickson, hamba pon terus sms beliau.. Jawapan sms beliau? Tidak ada sepatah haram kerana beliau langsung tidak membalas sms. Bagaimanapon hamba cube memujuk hati hamba.. Mana la tau kalo tibe2 beliau membuat kejutan nanti.. Jeng2.. Hamba pon semakin berharap.. Bagaimanapun setelah 3 hari 2 malam hamba berada di Port Dickson, secubit bayang perot beliau pon hamba tak nampak.. Beta keciwa.. Pehh.. Takpe la..Sebenarnya hamba da agak.. Kalo membe kite ni plan, mesti tak jadi punya.. Kompem.. Ok bahan jap.. Ok sudah.. Maka hamba pon memendamlah luka perasaan yang lara ini sorang2..

5. Kemudian, seminggu selepas itu, hamba datang ke uniten untuk berjumpa sahabat baik kita ini. Alangkah terkejutnya hati hamba bile mengetahui bahawa beliau sudah pon pergi ke Port Dickson pada minggu sebelum itu.. Peh lukanya hati ini.. Hati ni.. Hancur luka di toreh oleh mu.. Hati ni.. Ok jap.. Cari lirik lagu sedeh2 jap..Then.. Alang2 da pecah rahsia, hamba pon cuba lg mengorek2.. Hasil dari korekan, hamba dapat tau jugak bahawa beliau telah pergi Genting Highland sebelum ini.. Adoi keciwanya.. Semasa beliau memberitahu kisah2 itu semua, sengaja hamba wat muka kool.. Ye la. Apa barang nanges depan laki.. Kalo depan awek takpe, dapat gak pelok2.. koakoa... So disebabkan skang ni beliau tidak ada depan hamba maka hamba pon menangis la sepuas2nya.. isk.. Sedehnya.. Buruk tol laki nanges kan? Nasib baik hamba ni citer je lebat.. saja je cite konon hamba sedeh sgt.. padahal hidung hamba just kuar hingus hijau je.. Tu pun sbb sejuk duk bawah aircond ni.. Bukan sebab sedeh sgt pasal mamat tu.. tak teringin hamba.. ptuih...

6. Hamba sedeh bukan kenapa.. tetapi.. ingatkah tuan hamba kisah dahulu? Kite penah berikrar mahu ke genting bersama2.. Arakian disebabkan yuran permainan genting terlalu mahal, maka terbantutlah niat kita untuk berjoli sakan di sana.. Sehingga skarang hamba tak pergi2 genting sbb tunggu kwn kite ni dapat cari yuran genting tu.. Sedeh beb.. Dulu makan sama2.. bile hamba balik keje.. tgk membe ni tdo.. hamba masak nasi, ayam goreng semua.. pastu kejut.. bangun2.. makan sama2.. gemuk sama2.. susah sama2.. lapar sama2.. makan sushi rahim sama2. tidur dengkur sama2.. aum2.. sedeh2.. Ed..ko jgn nanges2 lak kt umah akak ko tu.. tau benda ni sedeh gle.. tapi aku takot kang kakak ko marah sbb ko wat lantai umah kakak ko basah.. pastu nanti tuduh ko mimpi basah ke apa..pehh.. aku da banjir kt cn.. sedeh2.. pelok2.. ko jgn la raba2 aku.. geli weh.. lol..

7. Adapun sebelum ini hamba telah mendapat khabar angin bahawa dia pergi ke Port Dickson dan Genting Highland tanpa mengajak kita.Akhirnya terbukti ini bukanlah khabar angin semata-mata.. Kebanyakkannya khabar yang benar, kerana beliau sendiri tanpa sengaja telah membocorkan rahsia beliau sendiri. Maka angin yang ada itu hanyalah angin kentut beliau sahaja semasa beliau bercerita itu. Khabar ini amat mendukacitakan hamba kerana selama ini hamba menyangka beliau sentiasa mengutamakan persahabatan kita bertiga. Oh syahdunya hamba rasa..

8. Sekian sahaja surat hamba yang tak seberapa ini.. Saja je hamba bosan2 tulis surat kt tuan hamba.. Pastu bubuh bedak wangi byk2 supaya tuan hamba akan menyangka ada awek cun yang bagi surat ni kt tuan hamba.. koakao.. Ok la.. Hamba mahu berundur diri sebab da terlalu lama hamba membuat surat ini.. Nanti kantoi lak tak pergi sembahyang jumaat.. Bye..

Pecah kaca,
Pecah perot,
Sudah baca,
Janganlah asyik duk jamban je memerot..

Sekian terima kaseh..

Dari yang sebenar- benarnya dan tiada yang benar,

************konon2 aku sign la**************
...............................................
[Encik teri yang kacak dan jgn ko nafikan]

p/s- saja je nak bahan member.. hahaha.. jgn terasa lak.. huahuahau..
p/s2- sebenarnya saya rindu kawan2 uniten saya.. T_T