PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Friday, January 30, 2009

ZULAIKHA..

owh zulaikha.. ko umpama bulan yang malap.. muka mu penuh dgn j****** seperti permukaan bulan.. hahaha.. korang semua tertanya2 siapakah dia zulaikha yg aku puji2 tadi kan? adakah dia gadis cun yang dipuja2 selama ini? adakah dia mak orang? adakah dia orang bugis? ok2.. meh aku cite sket serba sedikit pasal beliau.. zasssssssss...

Z- zulaikha ni kwn skola lama aku kt teknik cheras.. masa skola dulu tak penah tego.. pemalu orangnya.. eh ke aku yang pemalu sampai tak tego dia? hahaha.. tak kisah la.. yang penting, dia ni awek paling hot kat kejuruteraan mekanikal.. btol beb.. masa hujung form4, dia kuar pindah dari skola aku.. masa tu ade 3, 4 orang nanges.. kelaka gak.. aku malas nak nanges sbb tak knal pon masa tu.. hahahaha.. aku baik dgn dia pas habis SPM.. gatal2 g kaco dia... nyesal2.. huahuauhaua.. gler la.. da dekat 7 tahun aku berkawan dgn dia.. huahauahuauhau..

U- ular tedung suka menjalar. ini satu fakta.. tau tak? ok takde kena mengena... lol.. zulaikha ni kira kawan baik aku gak la.. mau taknya.. 7 tahun beb bkawan.. bkongsi semua cite dgn dia.. kira tau la semua kisah sejarah aku n dia, kitaorang kongsi bsama la.. cewah.. hampir semua saat suka dan duka kongsi bsama dia.. tapi kebanyakkannya yg duka la.. haha.. biasa la.. aku masa sedeh, mula la cari dia.. luah perasaan sepam.. hahaha.. dia pon sama je.. biasa la tu tepon aku masa nanges2.. koakaoao.. gado pon slalu.. haha.. dulu aku penah gak nyamar sebagai bf dia utk sound orang2 yg kaco dia.. bukan aku nak.. dia yg suh.. tapi kelaka pastu dia tak ngaku.. demit.. sedeh gak la masa tu.. haha.. tapi biasa la.. ada pasang surutnya persahabatan.. sedangkan pemotong rumpot pon leh terpotong bunga, apatah lagi kita manusia yg serba kekurangan ni.. btol tak? hehe.. tapi tu semua masa dia single.. skang ni dia da ade bf.. so ada la limit2 persahabatan tu.. nak bahan lebeh2 takleh dah.. kang bf dia kejar aku dgn parang lak... koakaokaoa..

L- laki2 yg suka dia semua kata dia comel.. btol ke? hahaha. ye kot masa skola dulu.. masa form 5 dulu dia penah dtg melawat kami di skola.. wahh.. kecoh satu skolah.. semua mat jambu pon kua sambut dia.. hahaha.. aku bosan je tgk minah ni.. hahaha.. tapi akak dia cun wor.. last2 aku usya kakak dia je dari tingkap.. cewah.. cam zaman atok nenek aku lak.. hahahaha..

A- ada ke dia ni suka laki yang pandai masak? sbb apa? sbb dia ni tak reti masak langsung.. hahaha.. keje dia makan kt luar je.. mmg rugi la kalo bwk dia g bbq ke apa.. ye la. keje makan je.. masaknya tak reti.. hahaha.. bahan2.. kasi dia nanges.. tu la malas blaja masak dgn mak i... koakaoao..

I- ikan bilis lagi kurus dari dia.. ikan bilis je la.. hahaha.. dia ni kurus dari dulu smpai skang... apa ntah rasia... haha.. cey.. dia mesti ngah blagak la tu.. mentang2 i berisi sket dari dia.. haha.. dia ni kecik2 comel la.. erk comel? saja je sebut byk kali untuk menarik perhatian lelaki2 di luar sana membaca blog saya ini.. kuikuikuiki.. cik ekaz jgn perasan eh? ;p (dem! da 2 kali terpuji dia comel! arghh!)

K- kahkahkah.. lawak gle gambar dia pakai baju bugis tu.. seyes beb... hahaha.. nak tgk? jap aku buh kt bwh ni.. haaa.. korang tgk la.. hahahaha.. aku tbayang2 dia lompat2 cm orang bugis yg jd lanun tu.. lawak weh.. seyes.. cam kostum raja lawak lak.. hahahahahha.. habis jatuh saham cik ekaz ni.. hahaha.. amik! nak sgt entri cite pasal dia.. ;p

H- hari ni hari jumaat. alamak.. kantoi tak g solat jumaat.. koakaoakoa..

A- akhirnya yang last skali dia ni sbnrnya baik sgt.. hehe.. caring.. bertuah tau ada kawan macam dia.. kita loyar buruk cmne pon.. dia selamba je layan.. haha.. kadang2 aku lak malu.. hahaha.. dia ni gedik panggil aku papa.. sengal.. hahaha..takpe la.. kenangan.. semua ni kenangan di masa tua kita.. nanti kalo cik ekaz nak kawen, sila jemput2 saya eh? hehehehe.. tq cik ekaz sbb sudi jadi kawan saya selama ini.. kawan saya paling lama... n paling special sbb kiteorg tak penah bjumpa depan2 tapi kami tetap bkawan baik sehingga hari ini... take care eh? ;p


fakta: yeah.. ni la gambar beliau.. kelaka tak wanita bugis ini? huahua.. gelek.. jangan tak gelek.. yeahhh.. hahaha

Thursday, January 29, 2009

kita taknak BUAT tapi mesti TERBUAT gak!!

Dalam dunia yang penuh cabaran dan pancaroba ini, kita mesti pernah tersasul atau terbuat sesuatu kelakuan tanpa kawalan diri sendiri.. yup.. ada benda tu yang kita sedar, ada yang kita tidak sedari.. so jum kita tengok list benda2 kat bawah ni.. mana tau korang tak sedar2 diri lagi.. hahaha..

1. yang pertama skali.. naik lif. kalo kita naik lif masa ramai2 tu takpe la.. sure la semua wat muka pemalu je.. tapi bila bersendirian dalam lif, tiba2 mesti korang rasa nak kentut sekuat hati kan? tol tak? mesti tiba2 rasa nak kentut kan? kan? kan? elelele.. taknak ngaku.. hahaha.. tapi yang paling nikmat skali bila korang da kentut kaw2 punya.. tiba2 ada orang masuk lif n korang still ada dalam lif tu sbb tak sampai2 lg kt tingkat yang korang nak g.. haa.. apa lg.. start la wat muka "badansayakuatdantaktakotdipukul".. haha.. Pengajaran: rajin2 kentut kt tangga sbb tangga kompem takde orang naik.. hahaha.. tapi jgn g gatal kentut kt rumah tangga orang lak.. kang runtuh lak.. kaokaoa..

2. yang kedua, paling favourite n makanan harian kita semua.. asal masuk jamban je.. korang mesti nak kencing atau berak.. berak tu tgk time gak.. tp kencing kompem la.. lagi2 dengar bunyi air mengalir yang kuat.. dan2 je masuk jamban ko nak kencing padahal 30 minit td baru buang air.. mmg pantang la kalo membe2 ajak kencing.. rasa nak tpancot masa tu je.. (haa.. korang jgn pikir lain lak..lol.. siot la sexsual harrasment! ;p) cite pasal air.. kalo ujan je mesti rasa nak kencingkan? best kan dengar bunyi ujan? lagi2 ujan masa nak time tdo.. tapi jgn lak korang terkencing masa ngah tdo.. ye la.. ngah sdp2 tdo tibe2 dgr bunyi ujan, korang pon sedap mengalir... haha.. so cmne nak kaver kalo jd cmtu? pe lagi.. dgn selamba je kata,"aku mimpi basah malam td.." koakaokaoa

3. dan yang seterusnya.. korang kalo jumpa seseorang apek atau amoi, korang mesti nak cakap bunyi cam cina2 gak kan? bunyi nak cam baba n nyonya bcakap.. kdg2 cm cina buta pon ada.. pastu yang tbaik, ko lak iras2 rajnikand sket.. rasa nak sepak bontot ko pon ada.. tibe2 ko slang cina.. pehal? hahaha.. konon cuba menipu cina2 tu la ataupun cuba mengaku kamceng dengan beliau.. tak dapat cheqq.. aku yang mix korea n jepun ni pon tak dapat tipu dorang..koakoskaoska

4. ni lagi satu.. asal jumpa seseorang yang berbangsa india je korang mesti cuba bercakap sambil geleng2 kepala.. tak caya? korang pegi tgk kt kedai mamak.. taknak macam semua pelanggan lak cuba meng'order roti canai sambil menggeleng2kan kepala.. pastu kalo korang perhati btol2.. ada yg terjelir2 lidah.. mamak kt citu rasa panas je.. rasa nak sepak laju2 kasi korang takleh geleng2 terus pon ada, tapi apakan daya dorg just pekerja dan kebanyakkan dari mereka hanya dapat bertutur dalam bahasa melayu dengan menggunakan perbendaharaan kata yang amat ekstrem terhad.. contoh?

Ahmad sambil mengeleng2kan kepalanya berkata kepada seorang mamak, "Mamak, teh ais takmo ais satu!". Mamak pun menjawab,"Ada, ada..!". Kemudian ahmad berkata lagi smbil terjelir2 lidah , "Kalo teh tu takde ais, aku nak panggil teh ais gak, bole ke?". Mamak menjawab sambil mengangguk2,"Ada, ada.. semua ada!". Lol... ahmad dgn mamak tu satu kaum ke? cakap nak pusing2 gak.. haha..


fakta- kebanyakkan mamak2 di kedai mamak tu berasal dari india.. tu tak reti ckp melayu.. bukan mamat.. tu mamat exist.. sengal..
fakta2- kumpulan ahli fiqir takde kena mengena dengan geng mamak walaupon lagu popular mereka bjudul geleng2 angguk2..

5. aku slalu la perhatikan orang. kalo nak bercakap, tgn mesti nak gerak2 walaupun ngah bercerita pasal kaki.. lebeh2 lg ngah cuak. biasa la nak kaver kesengalan sket.. biasanya aku yg wat cmni.. hahaha.. lagi2 depan awek.. dan2 tgn aku bergerak2 macam pensyarah ngah bceramah.. pastu kalo bole semua barang kat kiri kanan depan belakang, aku nak amik pastu tayang2 depan dorang.. utk alihkan perhatian korang dari melihat aku.. aku bukan apa.. aku segan la kalo aku ngah bcerita, korang usya2 aku.. yg takleh blah.. semua usya macam nak makan aku.. pehh.. cuak siot.. haha.. kalo awek cun lak usya, memang aku nak jatoh pengsan.. haha.. cair gle.. so kalo nampak aku ngah bcerita tu, korang pandang la tempat lain takpon korang pejam je mata.. pastu ble korang buka2 mata, kompem2 aku da ghaib.. yg tinggal mamak td je.. "ada.. ada.. semua ada!" hahaha!

6. kalo sorg sakit perot, yg lain pon sibuk nak ngaku.. haaa.. yang ni aku bosan tol.. lagi2 aku ngah cirit skang.. kang balik umah, ble aku cite aku sakit cirit birit,dan2 semua nak ngaku cirit birit gak.. spoil btol la! takleh nak jd spesel langsung! hisk! baru nak cop jamban kt umah tu.. kompem ada yg sibuk nak membuang gak.. padahal siang td semua makan kt tmpt lain2.. lol.. booo! haha

7. yang seterusnya ialah, asalkan kita menunggu seseorang di dalam kereta, kita mesti nak angkat tangan n tayang ketiak.. konon nak release tensi la.. kalo bole, nak bukak ketiak tu seluas-luasnya.. pastu letak tapak kaki kt aircond.. pehh best sejuk.. haha.. tapi ble orang yang kite tunggu tu masuk dalam kereta, amik la ubat.. kena sumpah seranah sepam.. koakaokao.. biasanya mende ni tjadi kat balak2 yg ngah tunggu aweks2 mereka sebelum g dating.. dulu aku biasa la kena.. lembap tol awek ni.. aku da 2 jam tunggu dalam kete.. demit.. kalo aku lambat 10 minit, bising gle.. hampeh tol.. ni ok lagi wahai kawan2.. aku penah kena 6 jam tunggu awek kt klcc.. rasa nak nanges pon ade.. aku siap leh tdo dlm masjid klcc.. rasa nak balik je.. nasib baik ngah sayang awek masa tu.. koakaoa.. takpe... da jumpa, denda sudah.. huahuahua.. padan muka! lol

8. korang perasan tak kalo jumpa kawan lama, korang mesti nak bcite pasal kisah2 lama.. lagi2 kawan skola semua.. mmg la ok kalo jumpa 2, 3 kali then cite psl kisah lama.. tapi ni kalo da 118 belas ribu jumpa pon cite gak benda sama, mmg hampeh.. hahaha.. bosan.. aku slalu gak cmtu.. demit.. mulot automatik nak cite kisah lama walaupon kisah itu diulang2.. haha.. aku taktau la membe skola lama aku tu myirap ke tak.. hahahahaha.. takde idea.. adeh.. semua da berubah.. aku je yg sama cm dulu.. rambot belah tepi.. kaokaoakoa.. eh dulu belah tengah.. skang je belah tepi.. nak kaver botak.. koakaoakoaka..

9. haaa.. yang ni tbaru.. hahaha.. penah terjadi benda ni kat ijat dgn dol.. hahaha.. asal jumpa membe bwk buku tebal2 kt kedai makan je, dorang mesti cuak.. nak tau nape cuak? sbb dorang suspek membe tu nak jual MLM@ multi level marketing kt dorang.. hahahha.. biasa la.. korang kena la hati2 kalo tiba2 ada kawan ajak nak blanja makan kt puchong ke.. klcc ke.. ada la benda pelik2 tu.. haha.. aku pon biasa tkena.. tapi ayat kena mantap la.. awek semua penah cuba tekel aku suh masuk dorg punya MLM tapi gua tetap gagah.. hahaha.. sbbnya duit takde.. da nak cair tu.. hahaha.. tapi kalo laki, gua selamba je tebas ayat rayu mamat tu.. bosan.. nak basuh aku, tapi tak pandai bcakap.. bosan.. booo LUXOR! booo GELANG! hahaaha

Thursday, January 22, 2009

Mengigil...

aku bukan beruang kutub nak mengigil tiba2.. apatah lagi nak terkucil.. adeh.. tapi tangan aku ni kuat mengigil.. apa hal ntah.. mmg la tadi penat sbb wat keje non stop tapi tangan ni da lain mcm lak aku tgk.. makin kuat gigil.. rasa macam nak lempang orang laju2.. sapa2 leh jd volunteer? ;p

nota kecil tangan mengigil:
nasib baik tulis blog ni pakai keyboard, kalo pakai pen.. habis buruk tulisan aku.. gagaga..
nota kecil tangan mengigil 2:
pehh.. nasib baik masa makan tadi, tangan aku tak mengigil, kalo tak, mmg bsepah nasi atas meja tadi.. wakakaka..
nota kecil tangan mengigil 3:
maseh lagi mengeeeeegeeel~~~~

Panas!!


pehh.. aku panas tol! bukan panas hati atau panas enjin.. malah bukan juga pisang goreng panas yang baru digoreng oleh pakcik hamdan.. tetapi aku panas sbb ari ni aircond kt opis ni tak sejuk langsung.. yela... aircond pasang low tapi manusia yang ada kat dalam bilik ni ada lebeh kurang 30 orang.. bape sgt horse power aircond tu.. 1500 je kot.. lagipon semua orang sibuk nak bebaskan haba.. lagi2 aku.. hahaha.. badan aku taknak cam beruang kutub lak.. haha.. dulu opis ni sejuk la sbb ada makcik cina tu slalu kuatkan aircond.. skang ni dia da cuti raya cina lak.. da takde orang yang rajin nak g kuatkan aircond.. aku? kompem la malas.. hahaha.. so aku jadi cacing kepanasan la.. da la aku pakai sweater.. gatal tol pakai sweater hari ni.. malas nak bukak sweater sbb baju kemeja aku kecik, kang nampak otot2 lak.. hahahaha.. adoi.. aku berpeloh dalam aircond.. cam kelaka lak.. kompem bdk2 opis ni gelakkan aku.. demit!!

nota kecil tangan mengigil: sedang mengigil sambil kepanasan..

LUPA nak bagitau korang..

hari ni gaji da masuk! bole makan secret recipe! yeah!! wekk.. taknak blanja korang!! lol

hari ni lain seket..

wahh.. hari ni agak berlainan dari hari2 yang sebelum ini.. aku berpakaian kemas.. siap pakai kemeja semua.. pastu pakai sweater lagi.. kacak tak? tinggal tak pakai sampin je untuk lengkapkan kekacakkan aku.. haha.. siot adik aku kata cam orang umor 30-an je.. demit.. aku muda lagi tapi cam da botak sket.. siot la syampoo yang da luput tarikh! (alasan.. haha)

pagi ni aku bangun lambat sket.. yela.. da dewasa.. haha.. biasa aku da kua umah dalam kol 7 pagi sebab nak anta ayah aku g pejabat.. tapi ari ni.. kol 830 baru kua.. kacak tak? sebab apa aku lambat? sbb hari ni aku takya anta bapak aku g pejabat dia sbb dia ade appoinment dgn hospital.. so dia g la hospital dgn mak aku..

da wangi2.. da kacak2.. aku pon terus pegi ke parking lot.. keta mana aku nak naik ari ni eh? cewah.. macam byk kete sangat.. haha.. ok ari ni aku pilih kete special sket.. yeah.. hari ni aku bawak mercedez 200E.. kacak sket! hahahaha.. yeah.. apa lg.. wat muka tan sri la.. malas nak wat muka datok.. kang nampak cam orang tua.. lol.. pas sarapan semua.. aku g la pejabat..

pehh.. ari ni masuk pejabat dengan mudah.. takde kena tahan2 dari mana2 guard.. siot je.. aku bwk merc, korang terus tabik.. hampeh tol guard.. hahaha.. masuk2 je.. manager aku terus panggil semua. dia kata ari ni kena wat keje serius sket.. sbb earning kitaorg agak kurang dalam minggu ni.. aku baru nak post blog semua.. skali kena wat keje lak.. demit la.. haha.. erk.. asal aku asyik gelak je ni... mereng ke pe? aku pon buat la keje cepat2..yeah! bjaya hbiskan semua keje dalam kol 1.30 ptg.. pehh.. penat.. pastu lapa.. b4 g makan, tulis blog jap.. bosan ke entri ni? siot la.. wat penat aku je tulis sampai tangan mengigil.. pehh.. keciwa! g makan lg best! bye! (merajuk jap.. ;p)

nota kecil tangan mengigil:
seyes tangan aku mengigil ni.. leteh wat keje non stop dari kol 9 smpai 1.30 ptg.. huhu.. motif entri ni? saja je nak blagak dengan korang.. hahaha..

LOL

entri semalam agak panjang sampai aku pun penat nak scroll.. wakakakaka.. tu la semangat sangat.. berjam beb buat natang tu.. hahaha.. oh ye.. kepada korang yang slalu baca blog aku ni.. aku mintak maaf la kalo ayat aku macam poyo sket ke.. kadang2 sakitkan ati korang ke.. niat aku just nak bgurau senda je.. bukan nak poyo atau sakitkan ati korang.. kalo ada sebarang tak kepuashatian sila email saya di alamat berikut:

peduliapaakukorangtakpuasati@yahoo.com (jgn lupa add ym.. ;p)

nota kecil tangan mengigil: gurau2 je.. hahahaha.. i'm sorry! ;p

Wednesday, January 21, 2009

Btol ke NaMA aku si Kacak??!!


apa ada pada nama? cewah.. hahaha.. sebenarnya aku ni ada banyak nama panggilan.. tu blom termasuk nama manja, nama ganas, nama lembut, nama nama sopan, nama berbudi bahasa, nama pembunuh dan macam2 la nama lain..

aku tau ada dikalangan korang kompius kalo ada tiba2 ada sorang mamat panggil aku dgn nama yang korang tak penah dengar.. so aku dengan rasminya ingin mengumumkan semua nama2 aku supaya korang dah tak terkejut selepas ini..

1. mohd shahairri
#ni nama btol aku.. kalo ikot sebutan yang betul, nama aku ni susah nak sebut sebab ada 2 huruf r. sapa lidah pendek cam bobok susah la nak sebutnama aku ni.. aku pon naik terseliuh nak sebut nama sendiri.. muhammand sha-hair-ri.. haa.. mcm tu la sebutannya..
#nama ni biasa ada kat ic, id, surat beranat, name tag semua.. jarang la ade org panggil nama aku dengan lengkap. kalo ada pun masa kat klinik, ala masa panggil suh ambil ubat tu.. takpon masa sekolah dulu.. tu pon masa sekolah rendah, cikgu aku semua merangkak nak panggil nama aku.. ada ke masa dia nak panggil tu, dari dia nak sebut mohd shahai.. terus jadi mohd shahril.. da tentu2 mohd shahril tu kwn aku punya.. tibe2 je.. tau la nak wat suspen.. so pada kawan2 semua sila sebut btol2.. muhammand sha-hair-ri.. haaa.. btol pon..
#ok asal usul nama aku.. kalo mohd tu kompem la amik dari ringkasan muhammad.. manakala sha tu gabungan nama mak ayah aku.. hairi tu lak ayah aku amik dari watak pelakon lelaki yang terkenal masa 80-an dulu iaitu hail amir. dia berlakon dalam citer apa ntah masa tu.. aku ada tgk gak tapi masa tu aku taktau yang nama aku ni diambil dari watak beliau itu. kalo tau awal2, aku da rekod cite tu.. demit.. mana ntah nak cari pasni.. mula2 ayah aku nak bagi nama aku jadi mohd shah hairi.. tapi. panjang lak.. ayah aku tak suka nama banyak perkataan sgt.. so dia pendekkan jadi mohd shahairi.. tapi cam tak lengkap lak.. so tambah la huruf r lagi satu nak kasi cantik.. mohd shahairri.. btol ni aku cite.. tak bohong.. kalo tak caya, tanya ayah aku masa dia dlm mimpi... haha..

2. syah
#ni nama yang aku gunakan masa nak ayat awek2.. haha.. nama nak jambu..tapi takde pon awek sangkut.. saja je guna nama ni.. mudah diingati.. aku sbnrnya nak pakai nama ni untuk berkenalan dengan kawan2 ku semua tetapi adik aku sudah pon memakai nama shah.. siot je.. takleh la pakai.. kang kompius.. huhu..
#aku sempat gak la pakai nama syah ni masa jadi senior kat sekolah teknik cheras.. wakaka.. biasa la.. nama gagah n jambu.. abang syah.. peh.. terngiang2 lg kt telinga aku.. haha.. adik angkat pon panggil nama tu gak.. /me tersipu2.. ;p
#kadang2 pakai gak la nama ni utk tujuan official.. mcm kacak sket kan? ye la.. kang aku sebut nama btol aku.. korang tak reti nak sebut, pastu ada alasan nak lupakan membe.. cmni la g mandi laut kat bagan lalang tak ajak! pastu ada yang g tengok wayang kat sunway piramid tak ajak! hahahaha.. bahan2..

3. hairi
#nama ni lak jarang giler orang panggil.. mak aku je slalu panggil.. kira nama manja dengan mak la.. wakakka..
#lagi sorang yang panggil nama ni adalah awek pertama aku.. haha.. dia saja gedik nak panggil hairi sebab jarang orang lain panggil.. konon nak unik la.. haha.. mana2 la.. janji aku kacak.. hahaha..
#oh ye.. kalo sedara2 atau sepupu belah ayah aku.. semuanya panggil aku hairi.. atau lebeh mudah disebut dalam dialek kelate, heri... hoho..
#lupa lak.. membe aku iaitu ikanpari suka sgt panggil aku, hairi.. haha.. ok gak la nama ni.. cuma janggal sbb jarang orang panggil.. huhu..

4. along @ abanglong
#nama ni special.. cewah.. haha. adik beradik aku semua panggil nama ni.. ayah n mak aku pon slalu panggil.. senang nak sebut.. kata anak sulong.. mesti la pakai nama ni.. lol
#pastu sedara atau sepupu belah mak aku mesti panggil aku along.. sebab apa? sebab aku ni cucu yang sulong dari belah sana.. memang da terkenal la dengan kenakalan masa kecik2 dulu.. kambing atok aku pon cuak dgr nama aku dulu.. wakakaka..

5. syairi @ syerry
#haa.. ni la nama panggilan untuk kawan2 aku panggil.. haha.. dari zaman persekolahan sampai la masuk uitm.. aku suh panggil syairi je.. tapi ada la awek yang gedik2 suka panggil aku syerry.. dorang kata aku manja.. jadah.. muka ganas gle ni.. siot je.. hahaha..
#nama syairi mmg da lama gle gak aku pakai.. dekat 20 tahun kot.. wakaka.. tapi syerry tu start skolah teknik.. demit.. segan aku.. haha..
#nama ni juga diguna masa nak wat operasi kt chowkit.. eh.. demit.. mana ada... lol.. korang jgn salah paham.. aku tak penah wat operasi kat citu.. operasi mende? siot la pikir kotor..

6. teRRY-bogard
#nama ni aku pakai masa main mirc kat uniten.. nape aku amik nama ni? sbb dulu aku penah tgk wayang kuliah cinta di mana saiful apek blakon pakai nama ni.. aku saja je kecoh2 kt membe2 konon nama aku pon terry bogard pas hbis wayang tu.. last2 smpai skang melekat.. tapi official aku pakai nama ni masa kt mirc uniten la.. haha.. dalam tahun 2007 kot.. kira famous gak la terry bogard ni masa kt mirc uniten... ;p
#asal sebenar nama terry bogard ini ialah dari K.O.F iaitu king of fighter... kohkoh.. aku tau.. tapi aku saja wat2 taktau.. hahaha.. ala korang pon bukan tau sapa terry bogard tu.. tu saja taknak cite panjang2.. lol.. slalu aku cakap aku amik dari citer kuliah cinta je.. haha..
#ada orang kata nama ni sesuai dengan perangai aku ni.. wakakaka.. taktau asal.. terry bogard.. ntah.. hahaha.. masa mula2 dulu pon aku suka pakai topi.. saja.. baru mcm terry bogard sket.. haha..
# penah skali tu aku jumpa membe2 kepada membe aku.. dorang ingt aku kristian sbb membe aku ni da bgtau awal2 yg nama aku terry bogard kat membe2 dia.. siot je.. aku masuk2 je keta, dorg semua senyap.. pastu aku bagi la salam.. skali dorg terkejut.. hampeh tol.. tau la gua muka cm mix.. wakakakak..


7. teri
#nama ni adalah ringkasan kepada nama teRRy-bogard.. saja je sbb nak senangkan mulot korang sebut nama aku. mula2 aku ringkaskan jd terry tapi ada sorang minah sesat ingat aku kristian lak.. so aku melayukan je la.. mula2 teri bogad tapi nak senang sebut jadilah teri.. so secara tak langsung sejak 2008, aku telah memperkenalkan diri aku sebagai teri.. kalo kt uniten, kira ramai gak la orang mengenali aku sebagai teri.. hehe
#senang nak ingt nama teri ni.. pegi mana2 pon orang ingt.. hoho
#banyak orang ingt aku dapat nama ni dari john terry.. pastu ingt aku ni peminat chelsea.. tolong sket.. aku ni manchester united punya peminat.. keta pon da penuh aksesori man u.. ;p

8.bogard
#nama ni chire007 @ hajar dan wawa je yang panggil.. senget tol.. takde nama lain ke? haha..
#korang dua mesti nak wat sore manja kan masa panggil nama aku ni? "bogard~" geli tol.. hahaha..

9. din mamak
#bodo siot.. ni bob biadap la ni panggil nama ni.. apa gay sgt.. bdk2 dia semua panggil aku din mamak.. harem tol.. hahahaha.. malas gua nak layan.. gua bukan mamak tapi mix.. haha..

10. syhh
#ni lagi sekor mambang tanah.. dia tak reti sebut nama aku.. bole dia balun syhh... jadah.. hahaha.. tak silap aku, masa darjah 3 kot.. mamat ni main sebut je nama aku.. (aku pon tak reti nak sebut cmne nama aku sbnrnya masa tu.. hahahaha)
#susah sgt ke nak sebut nama aku?????????

11. kacak
#tak ramai panggil aku dgn nama ni.. ni masa aku 1st n 2nd year degree kt uniten.. kira geng2 bobok, topek n ijat je panggil aku dgn nama ni..
#malu beb ble bdk2 ni panggil "kacak.. oi kacak.. cn la.." siot je..masa tu semua bdk2 kat food court uniten tcari2 sapa si kacak tu.. wakakaka..
#yang maseh panggil nama ni = topek jawa, ijat, ed
#aku dapat idea nak wat nama blog aku dari nama ni la.. hahahaha..

12. papa
#nama ni ekaz je gedik nak panggil2 sampai bekas awek aku dulu ngamuk.. hahaha.. aku pon lupa aku bahasakan diri aku dgn dia papa n mama, padahal aku da ade awek masa tu.. gagagagaga..
#cm gedik nama papa ni.. haha.. eka la sengal.. kahkah.. takpe.. nama tu masa kami maseh kanak2 hingusan.. wakakaka..

13. sayang
#ni untuk bakal si ehem2.. hahaha.. korang? tak dapat chek.. haha.. ;p



Tuesday, January 20, 2009

Rahsia Hidung BUAYA Tasik CHINI.. BLUP.. BLUP..

HODUNG.. eh silap eja.. hidung.. demit.. ok cite pasal hidung.. korg semua ade hidung tak? mesti la ada kan? takkan korang ni buaya lak.. buaya mmg la takde hidung.. kalo ada pon lubang hidung je.. tak caya? dah tu dari mana datang buih2 kalo kita duk tengah2 tasik chini tu? mesti la dari lubang hidung buaya yang tahan nafas sambil tahan ketawa sebab ada gak orang mcm korang kena tipu kat cn.. hahahah..

bodo siot aku merapu.. hahaha.. takde.. aku nak cite pasal hidung je ni... korg penah tak bau hidung korg? aku malas la nak wat lawak taik hidung semua.. kang korang kata aku ni tukang lawak lak.. seyes2.. korg penah ke bau hidung? taktau cmne? adeh semua nak kena ajar.. ok2.. meh aku ajar serba sedikit..

1. mula2 amik hidung secukup rasa.. tayah la amik hidung adik korang untuk ekperimen ni.. guna je hidung korang.. tak bahaya pon.. ok.. cuba bernafas mcm biasa.. jangan takot2.. tarik.. hembus.. tarik.. hembus.. pastikan tiada krim pencuci muka kat muka korang masa ni, takot nanti korang bau pencuci muka je.. ubat gigi pon jangan letak.. ubat nyamok pon! iye.. btol.. degil la korang ni..

2. langkah seterusnya.. guna dua jari tangan anda untuk memegang hidung anda.. (untuk platipus, ko takyah la gatal2 nak try gak.. da tentu tangan ko berselaput.. haih.. mcm2 binatang ada dalam ni.. mcm zoo lak..)

3. dan yang terakhir.. amik bau!!!! apakah jenis bau yang telah anda dapat? sila nyatakan di kotak komen yang telah disediakan..

p/s- seyes ni.. aku btol2 nak korang amik bau tu dan bgtau aku apa yg korang hidu? aku ngah wat research ni.. yang pelik, hidung aku bau pelik gle.. kadang2 bau susu kambeng.. kadang2 bau ubat nyamuk... demit lupa nak padam ubat nyamuk td!

HATI- HATI KEPADA GADIS2 YANG TERJUMPA OBJEK YANG MEMAKAI SPEK DAN SLALU MEMBAWA KERETA WAJA PLAT WJ* ***2

pada suatu pagi yang aman damai.. tiba2 ym dikejutkan dengan perbualan hangat lagi hot di antara penulis dengan seorang rakan beliau yang dirahsiakan identitinya.. ikutilah perbualan mereka...

[11:06] syahhairie: aku bukan stalker
[11:06] * syahhairie tgk spek
[11:07] * syahhairie peloh kecik
[11:07] zul: lol
[11:07] zul: tgk dlu cun ke x
[11:07] zul: baru add
[11:07] zul: /me xpandang rupa..janji hati suka

p/s- kepada mereka2 yang mahu cari calon suami yang tak memilih.. kami ada menyediakan calon tersebut. anda hanya perlu menghantar no topup maxis kepada owner blog ini.. kerjasama anda amat kami hargai..

p/s2- jgn main2.. calon kami ni baik orgnya.. btol tak fish? lol..

TELINGA, IKAN DAN PAKCIK DREBAR BAS..

aku nak tanya korang ni..
korang penah tak bau telinga korang sendiri?
bukan bau taik telinga.. kalo taik telinga, dah tentu taik telinga tu hangit rasanya campor payau2 petai..

eh.. korang jangan g korek telinga korang pastu bau taik telinga korang lak.. kalo korang korek.. batal puasa bagi orang yang sedang berpuasa.. korang puasa ke? eh lambat lagi bulan puasa rupa2nya.. aku pon da lama tak puasa sunat ni.. last puasa sunat masa form 5.. bapak lama.. puasa ganti? tak penah lagi.. eh.. korang mana tau aku penah ponteng puasa? eh.. bukan aku yang beli air coke kat kedai pasaraya tenaga tu.. tu ed.. eh bukan aku yg kantoi.. eh.. kita citer pasal apa ni.. ok.. karangan da terpesong..

ok2.. back to our main topic.. cewah speking..
yang aku nak tanya ni adalah pasal bau kat belakang telinga korang..
korang penah ke amik bau?
ooo nak amik bau tapi taktau cara2nya?
mudah saja caranya wahai puan2..
berikut adalah cara2nya..

1. mula2 skali pastikan telinga anda berada di tempat yang anda tak nampak.. ye la.. kalo anda nampak sekeping telinga.. itu bmakna bukanlah telinga anda.. bahkan kemungkinan itu adalah telinga pakcik drebar bas jika anda sedang membaca blog ini di dalam bas.. so pastikan telinga anda btol2 berada kat posisi yang sepatutnya yakni di kiri dan kanan kepala anda.. tak kisah la telinga belah kiri ke kanan ke... mana2 la.. tapi kalo anda seekor ikan.. sudah pasti anda tak perlu bsusah payah untuk melihat atau mencari telinga anda kerana sememangnya ikan takde telinga.. so untuk encik ikan tu.. bole la cuba pastikan sirip anda berada di kiri n kanan kepala anda.. wahai cik ikan.. mengerti tak ni? penat nak explain ni..

2. then, cuba gosok2 belakang telinga anda itu.. sila ingat.. gosok belakang telinga anda, bukan belakang bontot pakcik drebar bas itu.. ini adalah disebabkan kalo pakcik tu terasa bontot dia panas digosok, sudah pasti dia akan brake emergency.. nah.. anda semua pasti tidak mahu lewat ke sekolah bukan?

3. dah puas gosok tu.. jangan pegang benda lain.. terus amik bau menggunakan hidung.. cmne? best tak baunya? sila nyatakan di sini bagaimana baunya belakang telinga anda itu..

sekian wasalam...

Monday, January 19, 2009

aku jadi artis??

sbnrnya td aku nak cite pasal nape aku tak jadi artis.. tapi aku taktau nak cite tipu apa kt korang.. hahahaha.. malas gle nak berpikir sambil wat keje part time kt opis ni.. ble malam lak aku cm penat gle.. tp masa tu la idea melimpah2.. arghh.. tunggu bulan jun la.. nanti aku wat mcm2 cite.. bole? hahahaha.. k la.. nak lunch jap.. da kol 1 ptg ni.. lapar2.. tak sarapan lak ari ni.. arghh.. bye..

lidah??????

apa yg lidah korg rasa skang?
aku rasa mcm nak makan chicken chop kt village view je skang ni..
demit..

keciwa2.. sob... sob..

cmni ar.. aku keciwa2 setelah babak berikot berlaku..

pada suatu malam..

sarol: aku jumpa kau confirm pisau kat bontot lak pasni.. lol..

teri: arghh (mengerang kesakitan)

sarol: sok tgh hari free? jom lepak.. lama tak bahan kau.. lol..

teri: arghh (masih kesakitan.. darah melimpah2.. darah keluar.. darah kua.. darakua.. darakula.. (eh.. mcm lawak nabil lak.. dejavu kah ini?)

sarol: anytime u free.. just ring us upp.. cewahh... terasa hensem plak ckp gitu.. hahahaha.. (gler ke pe sarol ngaku dia hensem.. hebat2.. lol)

teri: ok.. pape aku inform esok.. (baru lepas mbaluti bontot dgn parasetamol)

keesokkannya..

teri: oi sarol.. ptg ni aku nak g ijn jap.. nak check bontot dgn jantung skali.. alang2.. so mlm ni la jumpa.. leh tgk juara lagu skali.. amacam?

sarol: oo.. takpe la kalo gitu.. aku ade exam esok.. malas nak keluar malam..

perghhh.. keciwa gle aku.. penat aku g rawat bontot semua.. last2 ko tak jd.. kata anytime.. cmni la.. keciwa2.. arghh.. /me terjun dlm lautan gadis..

kesimpulannya kalo kite tak pecahkan ruyungnya.. mana nak dpt buah sagunya? lupo nak tanya kt org yg wat peribahasa ni.. sagu tu nak watpe? lol.

kepada peminat2 setia..

sori kalo eden da lamo tak poie update menatang ni..
eden bz sket lately ni.. ade la dekat setahun aku tak update.. (bz jadah.. hahaha... padahal malas )
tapi eden cubo la sket2 rajinkan diri nak updatekan.. eden torai..
ngah tunggu umah ado tenet ni.. bulan 6 ni kot ado.. kalo dah ado.. hari2 eden updatekan pon bole..
ke ekau semuo ado yg rajin nak updatekan blog eden ni?
kalo ado.. elok bonar2 la.. bole eden menumpang kasih.. haha..

k la kalo ade sumo di ladang, boleh kita bjumpa lg.. (raso2 ekau.. bilo orang jopun nak bsumo kek ladang ni?.. zaman jepon datang tanah melayu dulu2 ado la.. ladang apo? ekau pikiaqlah sendiri! hahahahaha..)

saksikanlaaaaaaaahhhhhhhhhhh.. (takde kena mgena)
bye!