PENGIKUT-PENGIKUT SI KACAK!!

Friday, June 20, 2008

puTing??

pehh.. tadi aku g makan sarapan kt presint 9,putrajaya dgn ayah aku.. pehhhhhhhh.. makan sedap.. ayah blanja.. best2.. jimat duit lunch aku.. haha.. tapi masa ngah makan tu.. tibe2 aku tlihat satu panaroma yang indah dan pelik..

aku ternampak puting kucing mgandung!!!
pehhhhhhhh.. byk gle puting dia.. kemudian, terlintas dalam fikiran aku..
kucing beranak ikot brapa banyak puting ke?
aku kira td.. mau ade 10 cucuk puting..? [erk.. btol ke penjodoh bilangan aku tu?]
pehh.. adakah ini bmakna kucing tersebut akan beranak 10 ekor??
sila respon post ini.. saya ingin sangat tau dokumentari pasal puting kucing.. sekian..

ok kelaka.. aku ade 2? adakah aku akan dpt anak kembar?????????????

Thursday, June 19, 2008

ciRi-CiRi awek teRi?

ok aku tau ramai gadis di luar sana nak tau apa kriteria2 utk jadi awek abang teri? takpe.. meh aku listkan.. sonang je.. aku tak memilih pon.. biasa2.. je.. berikut adalah kriteria2 tsebut:-

*pandai masak
wajib ni.. aku suke makan.. haha.. takpe kalo korg tak pandai masak masa mula2 aku ngah ayat tu.. yg penting pastu korg kena blaja dgn mak aku la cmne nak memasak.. lol.. ok mak, siap sedia terima 100 org pelatih memasak!! huehuehueheu.. btol.. mak aku pandai sgt masak.. thanks mak.. =)

*jujur
muke kena ade suci maaa bak kata nabil.. lol.. haha.. aku ok je kalo korg ckp benar.. aku tau kebenaran tu pahit.. tapi aku sanggup.. huhu.. dari kena tipu pe.. aku lg sanggup terima kebenaran.. luah je perasaan anda cmne.. anda marah pada saya? anda benci saya buat cmni? just bgtau.. kemudian saya akan cuba ubah perangai saya..btol.. saya akan cube yang terbaik utk memastikan anda bahagia bsama saya =) jgn rasia2 eh? tp kalo rasa rahsia tu baik utk anda n hubungan kite, tpulanglah pada anda.. saya prefer bterus terang je.. kalo pendam2, sakit ati kamu gak kan? nak sangat kamu hepi! =) tq!

*rupa?
aku takde la memilih sangat.. tapi kalo bole nak cm fasha sandha ke.. fauziah ogus ke.. husahsuahsua.. ok2.. biasa2 je.. rambot lurus, tinggi 160cm ke atas ke.. [ni sbb tinggi aku 180cm.. kena la balance.. kang cam johnny deep kapel dgn siti sarah lak.. huahsua] pastu nak yg chinese look.. ntah.. tibe2 aku minat awek cm amoi lak.. hehe.. aku pon gelap orgnya.. saja nak cerah sket.. huehuehue.. sdp2.. lol.. huashaushua.. tapi kalo bole nak mata besar2.. aku mmg suka tgk awek mata besar ni.. pehh.. jantung gua bdenyut 400km/jam kalo jumpa awek mata besar ni.. bukan pe.. bak kata2 org pandai.. lg besar mata dia, lg besar imej ko leh tgk dlm mata dia tu.. ala.. kira cm cermin la.. senang.. takyah cari cermin nak baiki rambot pe.. tgk mata dia sudah.. lol

*pandai berdikari

aku mmg respek awek yang pandai wat keje sendiri ni.. serba boleh! tak perlu harap insan2 laki yg suka mgambil kesempatan di atas bayang2 kelemahan perempuan! aku caya pompuan ni lg tabah dari laki! btol beb.. dorg kalo clash dgn bf, mana ade tunjuk2 kesedehan dorg?? pastu mana ade tgkp leleh lama sangat.. da la amat pemaaf.. pehh.. ohh perempuan! saya sayang anda.. ok aku da lari tajuk.. yeah.. bkarisma!! kira dia ni mmg tabah n kuat la.. seyes aku tharu tgk awek2 yg bkeje keras utk myara hidup keluarga mereka.. huhu.. nak je aku bg duit tips rm50 tp apakan daya aku pon mak bapak yg sapot.. huhu.. ohh awek kfc yg mata besar tu! saya mengidolakan anda! kalo anda baca blog saya ini, ketahuilah bahawa saya datang makan kfc kt kajang pada pukul 6pagi tu hanya semata2 nak tgk awak bkeje.. bukan sbb nak makan sarapan kfc yg tak sdp tu! huhu.. ohh awek kfc.. keje elok2 eh.. esok lusa saya datang lg.. hoho.. ok aku lari tajuk lagi.. T_T

*manja
saya amat suka awek yg cm manja2 tu... hehe... bukan gedik depan org ramai.. dia just gedik depan saya je.. lol.. pastu lemah lembut, berbudi bahasa.. soft spoken tmasuk dlm kategori ni.. peramah pe.. best2.. huhu..pehh.. awek jenis ni btol2 buat aku cair.. hahaha.. pitching sore jgn lari.. baru matching dgn wajah kemanjaan dia tu.. lol.. pastu leh buai aku tdo pe semua dgn nyanyian enak dari beliau.. hahaha..

*matang
aku nak sgt awek yg slalu fikir masa hadapan dia.. kira dia ade perancangan semua siap2.. aku nak dia sentiasa bsedia dgn sebarang dugaan yang akan dtg.. always bsiap sedia.. jgn da tkena, baru nak tkocoh2.. lol.. tkocoh2 tu pe? esok lusa aku cite.. hope dia sentiasa dpt pk apa yg tbaik utk diri dia.. jaga diri baik2.. huhu.. ble anda matang, hidup anda akan lebeh best sbb anda akan sentiasa buat yang terbaik utk diri anda dan juga semua org! =) [kompem awek matang ni akan sentiasa hormat org tua n mayb bole jd awek plg best! hehehe] peace lagi! lol

*setia n sayang aku sorg
ni of cos la.. huhu.. kata da jujur, kena la setia? hehe.. takpe.. aku mmg caya gle kt awek aku yg dia setia je kt aku.. kepercayaan tu penting.. n aku ni cepat knal org.. caya tak? hehe.. sapa yg jd kwn aku tu.. tau la aku ni mmg mudah knal seseorg tu.. bagi aku beberapa jam je.. da cukup.. lol.. so aku tau la dia tipu ke tak.. lol.. tapi pape.. aku cuak gak sket2.. hehe.. hope dlm ati dia ade aku je.. nak cmtu.. takde org lain..huhu.. so komon awek2 kt luar sana! hehe.. plz love me as u can! i need ur love utk buat hari2 saya jd lebeh bmakna dgn senyuman anda.. =)

HAHAHAHA.. PEHHHHHHH.. PEMILIH RUPA2NYA AKU NI.. HAHA.. TAKDE LA.. SEBENARNYA AKU TAK KISAH SGT.. KALO DA SAYANG, AKU TERIMA JE DIA SEADANYA.. HEHE.. TAPI.. AKU NI SUSAH NAK SAYANG ORG.. TU YG TAKDE AWEK LAGI SAMPAI SKANG.. OH YE.. AKU LUPA NAK CAKAP.. AKU NI TAK KACAK.. TU PENYEBAB UTAMA YANG SEBENARNYA AKU MASEH TAKDE AWEK!! HAHAHA.. BUKAN LACK OF SELF CONFIDENT LA.. TAPI HAKIKI.. HUHU.. TAKPE.. ADE JODOH, ADA LA.. AKU CAYA KT BENDA TU.. TOL TAK? =)

p/s- SO JOM AYAT TERI BOGAD!!! ;P

Wednesday, June 18, 2008

CAMNE NAK JADI AWEK CUN??

korg caya tak kalo aku cakap awek tak cun lagi suka bf yang kacak?
BETOL!!

pastu aku dapat tau yang awek cun ni suka sgt bf yang tak kacak!! Aku baru sahaja wat bancian td.. berkeping2 borang bancian aku wat td.. btol..

Oleh itu.. saya menyeru kepada awek2 di luar sana.. sila suka kat saya!! jika anda suka saya, secara automatik anda akan menjadi cun sbb hanya awek cun je suka bf tak kacak dan secara kebetulan saya sememangnya tak kacak!! hsuahsuahsuahsuahusahus

berikut adalah data tak rasmi berkenaan bancian rekaan tersebut:

awek tak cun suka bf yg kacak = 99.8%
awek tak cun suka bf yg tak kacak = 0.2%


awek cun suka bf yg kacak= 0.01%
awek cun suka bf yg tak kacak= 99.99%

SO TUNGGU APA LAGI WAHAI AWEK2 DI SANA?? TAMAU KE ANDA JADI AWEK CUN? LOL

sekian, terima kaseh

p/s-bancian ini ditaja oleh org2 tak kacak yang desperate nak awek cun.. lol

KEBENARAN: ANDA TETAP PALING CUN ATAU KACAK DI DALAM HATI ORG YANG SAYANGKAN ANDA ITU! =)

Pagi Yang LOYA..

PEHH..
cam biasa.. pagi tadi aku bgn lambat lg.. kelam kabot.. mandi kambing je pagi td..
pastu sempat minum air milo yg kurang manis [ni aku tau.. kompem mak aku wat ni.. dia mmg jaga kandungan kemanisan dlm idup aku.. nak wat cmne.. mak keje saintis makanan.. org 1st dia catu kemanisan dlm idup dia, aku la.. tu aku kurus kering masa kecik..kurang kemanisan.. haushaus..] ok aku da melalut jauh..

naik kete laju2.. pastu masuk kunci kete laju2.. suh adik2 n bapak naik kete laju2.... bwk kete laju2.. pas anta adek aku ke skolah laju2, aku anta ayah aku laju2 lak..

then, macam biasa.. mula2 aku anta ayah aku punch card dulu.. pastu g sarapan sama2 dgn aku n adek laki aku yg baru keje sama2 dgn aku kt mmu tu.. kiteorg pon g la presint 9 kt putrajaya tu.. ayah aku mmg suka makan nasi blauk kt citu.. org kelate mmg cmtu.. minat nasik blauk.. takde nasik blauk, mmg susah la..

masa aku bwk kete tu.. tibe2 aku rasa pelik.. b4 aku smpai kt opis bapak aku tu aku da ade perasaan pelik tu tp disebabkan aku mamai ble pagi2, aku wat bodo je.. tapi pas ayah aku masuk kete after dia punch card tu, aku rasa amat pelik.. ok hidung aku pelik.. sbb aku terbau benda busuk!! aku ingtkan bau kete tu.. biasa la.. ari ni bwk kete adik aku.. ade bau mee bandung sket dlm kete tu.. aku mati2 ingt bau benda tu.. tapi tibe2 mulut aku bsuara, "pehhhh.. bau apa ni? busuk tol!" pastu tibe2 ade sore yg myahut di seat belakang yakni adek aku bkata," eh! ala.. tpijak taik kucing lak!! byk lak tu!! bketul2!!" aku n ayah aku dah panas.. hang jalan mana tak tgk kaki ni.. arghh.. aku tekanang.. rasa loya ble bayang taik2 tu.. haha..

sampai2 je kdai makan kt presint 9 tu.. aku n ayah aku cepat2 kua.. pastu suh adek aku bersih pe.. sori.. aku takde selera nak bersih taik kucing ari ni.. kesian gak kt adik aku.. tp sori.. eden loya lak pagi2 ni.. pastu aku n ayah aku g la makan sarapan dulu.. adek aku myusul kemudian.. aku makan macam takde selera sbb teringt taik2 tu..

dah hbis makan, kiteorg pon g la kt kete.. naik2 je kete.. aku terus tgk tempat alas kaki sebelah driver tu a.k.a. seat bapak aku..pehhhhhhh.. taik kucing mana lak ni?? aku pon jerit laaaaaa.. "abah pon pijak taik kucingggg!!!!"... ayah aku da tsipu2 malu.. mula2 dia try buang taik2 kucing tu tp cm susah je.. tibe2 bole lak ayah aku terus g toilet smbil suh aku setel taik2 tu.. arghhhhhh.. aku gak yg kena!!! akhirnyaaaaaa AKU PEGANG GAK TAIK KUCING PAGI TU!! [Dalam hati, aku maki hamun kucing2 yg beyak kt depan umah aku.. arghh.. DEMIT!!]

PENGAJARAN KISAH INI IALAH SILA BASUH BERAK ANDA.. KALO TAK, ADA YANG KENA LEMPANG.. HUAHSUASHUA.. EH GELAK LAK.. GUA TENSI NI.. BAU ADA LG.. DEMIT! LOYA GUA!

Mimpi DaLam Mimpi..

Arakian tersebut la kisah di suatu tempat kejadian yang dirahsiakan lokasinya..

[12:53] awek: haha
[12:53] awek: wei
[12:53] awek: hahahahaha
[12:53] awek: ak terigt satu cite
[12:54] awek: time ak tido dpn laptop td
[12:54] awek: ak mimpi
[12:54] awek: dlm mimipi tu
[12:54] awek: mimpi lg
[12:54] syahhairie: .........
[12:54] awek: ko dtg umah ak nk watpe tah
[12:54] syahhairie: kelaka
[12:54] awek: hensem sial
[12:54] syahhairie: mimpi aku lak
[12:54] awek: xde la dlm cm frenster tu
[12:54] syahhairie: siot
[12:54]awek: hahaha
[12:54] syahhairie: bapak gay
[12:54] awek: haha
[12:55] syahhairie: adoi
[12:55] awek: sbb tu la
[12:55] awek: ak mmg sick
[12:55] awek: ampeh tol
[12:55] * syahhairie rasa kacak
[12:55] awek: rambut cm tajol dunie br tu
[12:55] awek: muke kiut gile
[12:55] syahhairie: haha
[12:55] awek: haahaha
[12:55] syahhairie: ..
[12:55] * syahhairie terus g set rambot
[12:55] awek: tp lgg kiut dr tajol
[12:55] awek: isk3
[12:55] awek: ape laa ak nih
[12:55] awek: pastu dlm mimpi tu
[12:55] awek: rupenye ak bgn2
[12:55] awek: ak mimpi
[12:55] syahhairie: ..

Tibe- tibe GuA RaSA Gua CaM KACAK HaRi Ni! TaK Tau MENgAPe!!!!??! ;P

HARI NI LA HARI BAPAK!!


Selamat hari bapak kepada bapak2 yang berada di luar sana tu!! lebeh2 lg pada bapak saya!!


Thanks!! sbb bapak, saya bole bwk keta iswara ijau smbil tayah risau minyak naik pe sbb bapak yg sapot semua!! tq pak.. lol.. hari ni la hari bapak!! bukan hari ni je.. malah esok, lusa, tulat dan setiap hari adalah hari bapak... kalo korg nak tau.. bukan sehari je hari bapak.. malah setiap hari adalah hari bapak! ayah kite mbesarkan kita setiap hari! takkan sehari je hari bapak? huhu.. oleh itu kite kena la hargai bapak kite setiap hari dan salam cium tgn dia setiap hari! [yes! aku bjaya bg alasan untuk kaver lambat wish father's day.. huashuashua..]

oi.. aku bukan cite pasal bapok la.. ni bapak.. bapak @ ayah @ abah = orang yg jd punca kita ada kt dunia ni.. tanpa dia, sapa la kite? kepada sapa kita nak dibinkan atau dibintikan atau dianak lakikan atau dianak perempuankan, kalo dia takde??? erk... kalo dia takde, cmne kite nak ade eh? kelaka.. ok2.. kira dia ade la, baru kita ade.. ok? yg pentingnya, tanpa bapak, sapalah kite ni.. korg nak ke kalo korg punya nama cmni? samad bin sapantahbapakdia?? korg nak? atau letchumi anakperempuan mejabasikal?? haaa.. baru korg tau apa tu kepentingan ayah kt korg.. tu baru intro.. lol

ramai anak2 skang ni tak sayang ayah.. ayah kuat kongkong la.. kuat control la.. ayah kedekut la.. ayah kuat makan nasi. ok tu ayah aku.. takpe makan nasi byk, dia yg byr duit beras.. sbnrnya apa dia buat tu semua ada sebab.. dia kuat kongkong sbb dia syg korg lebeh.. taknak korg susah pe.. dia kedekut? sbb gaji dia sket, nak tanggung makan minum keluarga.. nak tanggung makan bini kedua, ketiga ke.. korg mana tau? tu sbb dia main sms dlm toilet masa kol 2 pagi.. eh.. bapak aku tak camtu.. sori.. aku tpengaruh cite cerekarama kt tv3 lak.. tu saja sebut.. taktau la kalo bapak korg cmtu.. huhu..

aku taktau la bapak korg cmne.. bg aku.. aku cukup idolakan bapak aku ni.. huhu.. bukan idola dia sbb kuat makan budu ke pe.. tapi aku respek cara dia bdiplomasi dgn anak2, isteri dia n cara dia mgendalikan keluarga dia.. respek la.. kata ayah sendiri.. sapa tak respek? berikut adalah perangai2 bapak aku yang aku tau serba sedikit yang membuatkan aku semakin respek kepada beliau.....

1.pandai bcakap depan org ramai.. [pehh.. bagi la apa je topik kt ayah aku.. dia leh siap wat karangan pe..bcakap non stop.. mcm wakil rakyat.. semua benda dia tau.. dah la semua org suka dgr dia bciter.. semua org bkumpol beb ble dia bciter..]
2.pandai btolak ansur.. [penjual: saya kasi jual hp ni rm800 la tokei, bapak: kasi kurang la harga.. rm300?, penjual: gle la lu.. mana ade untung cmni.. rm700 la k?, bapak:rm400? penjual: ok la cincai.. rm600.. , bapak: ok amik!!.. penjual: haiyaa.. manyak susah ini olang.. pening gua layan ini olang.. **bapak ku senyum tanda puas..] bagi bapak aku.. tu la taktik dia nak beli brg.. mintak harga yg tak logik.. erk.. tu bukan pandai btolak ansur ke? bagi aku cam ye je.. huhu..
3.peramah.. [dia selamba je borak dgn ntah sapa2.. borak 10 minit.. pastu dtg kt aku.. aku tanya la sapa tu? ayah aku jwb, "ntah.. ingt kawan abah.. salah org lak".. [T_T]
4.lantang ble bsuara.. [bila panggil aku turun makan.. pehh mau satu lorong perumahan kiteorg dgr sore dia mjerit! "along!!! turun makan nasi!!!"]
5. amik berat pasal pelajaran aku n adik beradek semua [bapak aku slalu tanya cmne exam td? aku cm biasa.. bole jawab atau tak.. sama je jawapan aku.. "boleh!! senang je paper td!" ;p
6.penyabar [tahan dgn perangai aku yg asyik tak tamat blaja lg.. smbil sabar dgr bebelan mak.. bapak.. anda mmg hebat.. saya cukup idolakan anda.. huhu.. wariskan kepada saya ilmu kebatinan anda itu!]
7. tepati janji.. [ayah aku mmg silap la kalo da bjanji dgn aku.. mmg aku akan mintak smpai dia tunaikan janji dia.. erk.. tu kira tepati janji la kan? ke sbb aku suka mintak smpai dpt? ntah! pape la!]
8.suke buat lawak cm p ramlee.. [mak aku sangkut dgn ayah aku sbb lawak dia la.. aku pon suke gak wat lawak sbb ayah aku dah terapkan sifat humor tu sejak darik kecik lg..]
9. suka menolong orang.. [bgtau aku, sedara mana dia tak tlg? bapak aku ni leh jd wakil rakyat.. satu kampung dia tolong.. cari keja la.. nak blaja mana la.. dah cam menteri bapak aku ni.. lol.. bapak.. ble nak dapat datok ni? huhu.. saya teringin nak jd anak datok!]
10. teror math [bapak aku ni cm power gle ilmu hisab.. kalah la cikgu2 aku kt skola rendah dulu.. ajaran beliau mantap.. sbb beliau la aku power sifir sehingga skang.. syabas pada aku! 8x6? 48!! btol kan? perghh! teror aku! lol
11.muke cam garang, tapi baik hati sbnrnya.. [aku tau ramai org cuak ble jumpa ayah aku.. tketaq2 nak salam tgn pe.. muka bengis beb.. siap ade kesan kena tikam keris pe... eh.. ok.. tu sbnrnya citer tipu yg ayah aku citer kt aku masa aku darjah 1 dulu.. ala cite b4 masuk tdo.. huhu.. padahal kesan pe ntah.. tibe2 dia cite dia lawan keris pe dulu.. aku pon bodo caya.. ingt zaman bapak aku dulu zaman hang tuah pe]
12. bapak saya rabun dekat, jauh n malam [ayah aku penah dtg kolej penginapan aku.. dia ketuk pintu umah aku. pastu aku yg bukak pintu tu.. tp kelaka ble ayah aku tanya.. "encik, anak saya tinggal kat rumah ni ke?".. aku nanges kt depan pintu sbb ayah aku tak knal anak dia sendiri .alasan = dia lupa pakai spek.. **plg best sbb aku dgr kwn2 aku ngah gelak cam harem dlm bilik..

taktau la.. aku rasa.. apa yg aku jd hari ni.. yg baik2 tu semua dtg dari bapak aku.. yg jahat2 tu aku la cari sendiri.. huhu..aku agak rapat dgn dia.. dia slalu citer mcm2 dgn aku.. kdg2 cm kawan... tp kdg2 je sbb ayah aku ni gaya cm garang.. muka cam bengis sket.. dia tinggi sore sket, kecut la aku.. hehe.. tapi dia agak sporting.. ok la.. cuma kalo kua, kena balik umah sebelum kol 7mlm.. yg tu cam susah sket nak ikot.. takpe.. aku tau tak elok kua umah senja2.. huhu.. pape pon bg aku dia la ayah yang terbaik untuk aku! ye la tanpa BELIAU mayb nama aku adalah mohd shahairri bin basikaltua.. TAMOOOOOOO!!! so sayang la bapak2 anda sekalian.. Betol! tanpa dia, nama anda dalam ic tak seindah seperti hari ini..

ABAH, HAPPY BELATED FATHER'S DAY!!

p/s- sori kalo cam ade bahan abah dlm ni.. gurau2 je.. huhu.. sayang ABAH! =)

Tuesday, June 17, 2008

TiMe is RuNNiNg Out!!!

our time is running out
and our time is running out
you can't push it underground
we can't stop it screaming out
how did it come to this



ARGHHH.. bz2.. tlalu bz.. keje weh.. takde masa nak post blog pe.. masa tu duit.. huhu.. nak sgt post blog.. da ade idea.. tp masa n mood dia tak dtg skali.. ble aku ade mood, aku penat lak.. so tak larat.. ble aku free, aku takde idea n mood lak.. adoi.. penat la keje part time ni.. tensi lak tu.. cmpor stress dpt gaji sket.. arghh tekanang hidup!! berikut adalah jadual hidup aku yg mensesakkan nafas aku sejak cuti UNITEN selama 3 minggu ni....


6.30am- bgn pagi, lupa gosok gigi, mandi2 kasi wangi,
7.00am- da siap bpakaian eksekutif, anta adik aku g skolah, pastu anta ayah aku g keje.., pastu sarapan free, ayah blanja.. lol
9.00am-smpai pejabat.. wat muke kacak depan awek2 kt tempat keje.. kepala mamai..
9.15am- baru start wat keje.. ada la mamai nak dekat 15 minit.. lol..
10.00am- mula bukak ym.. awek2 sibuk ym sambil ngadu psl bf dorg.. bosan.. mana awek gua ni? ok gua takde awek.. T_T layan je la karenah awek2 ni.. meh2.. apa? bf korg tak wish gd nite? ok tu tandanya bf anda gay.. next! sapa lg nak nak ngadu? gua leh jd kaunselor yg bjaya.. lol
12.00pm- ed mula ym aku.. bosan la tu.. da takde awek, baru cari gua.. huh! nyampah! ok gua nak awek.. lol.. sarol pon baru nak ym.. ok aku tau ko baru bgn tdo.. jgn bg alasan pe.. lol..
1.00pm- lunch2.. makan nasi puteh lauk ayam masak merah.. lol rm3.50
2.00pm- smbung wat keje.. komon.. keje2.. bz2.. [awek semua tak dilayan]
2.15pm- tewas dgn pujukan awek2..
2.30pm-semakin ghairah chatting dgn awek2 tanpa myedari supervisor ngah usya bek punya..
2.45pm- g berak jap.. sakit perot..
2.50pm- perot makin cergas setelah proses perkumuhan.. lega beb.. lol.. ok smbung wat keje..
3.00pm- bz chatting dgn kaum hawa.. kaum adam dilarang ganggu..
5.00pm- sudah hbis keje.. bole balik.. vroommm.. g amik ayah kt putrajaya.. vroooommmmmm..
6.00pm- smpai umah.. tdo jap.. dulik.. mak aku bebel ke pe.. aku tak tahan.. penat mbanting tulang..
8.00pm- da bgn tdo.. siap2.. nak g makan.. [telinga buh kapas.. kasi kebal kena bebel.. huahsuas..]
8.15pm- ngah makan dgn lahap.. eh.. korg lapar ke? meh la join..
8.30pm-makan laju2.. yes.. gua bjaya hbis makanan dulu.. lari cepat2.. tayah basuh pinggan pe.. hsuahsuahsua.. yes! adek gua wat muke tensi smbil basuh pinggan..
9.00pm- layan astro.. bosan.. /me paksa diri mghayati masa yg ade..
10.00pm- ajar adik ira tuisyen.. adoi.. mls.. nasib baik adik sendiri.. huhu.. takpe.. gua ngah praktis nak jd bapak mithali..
11.00pm- aku tertido atas karpet... adek aku ilang entah ke mana..
12.00pm- aku tsedar lalu pulang ke katil pastu tdo.. maka tamat la cite bohong aku ni.. haushaushaushua..

KESIMPULANNYA.. AKU MEMANG BZ!

Wednesday, June 11, 2008

W.A.N.i.T.A.

WAU + ALIP + NUN + YA + TA + ALIP = W.A.N.I.T.A.

begitulah caranya perkataan "wanita" dieja dalam tulisan jawi.. benar.. tajuk yang agak serius.. aku taktau entah mengapa baru-baru ini aku agak serius membincangkan hal-hal semasa yang dimana bakal mengundang kontroversi serta tohmahan-tohmahan yang pedas..

bagi aku, wanita ini cukup unik. yang paling istimewa. tangan merekalah yang mengoncangkan dunia ini. tangisan mereka yang cairkan semua keegoan. ya wanita.. mereka adalah makhluk TUHAN yang amat istimewa.. biarpun kini populasi wanita lebih daripada lelaki, tapi mereka tetap tak dapat digalang ganti.. tanpa diragui merekalah kelemahan dan kekuatan lelaki..aku mengakui bahawasanya kita tidak boleh hidup tanpa makhluk yang bernama wanita.. tanpa mereka siapalah kita?

walaubagaimanapun secara umum, ramai orang awam suka menkonklusikan wanita ini dengan pelbagai persepsi.. oleh itu aku seperti terpanggil utk memberi pendapat tersendiri dari perspektif aku.. semua ini hasil dari pemerhatian aku selama 24 tahun aku hidup di muka bumi ini.. alhamdulilah.. pada 9 jun yang lepas, sudah genap 24 tahun aku berada di muka bumi ini.. baiklah! tanpa membuang masa, aku ingin umumkan hasil kajian aku selama ini.. bismillah.. 1.. 2.. 3.. start~!

W= walaupon dia bhati lembut tapi jiwanya tabah
A= air liur dia lebeh banyak dari laki..
N= nasi yang dia makan lagi sket dari nasi yang dimakan oleh ayam..
I= ikan bilis mandi lagi laju dari pompuan.. mandi nak 3 jam.. tekanang aku tunggu..
T= teknik dia bceramah atau mbebel lg hebat dari Datok dr fadhilah kamsah..
A= air yang tenang jgn disangka tiada boya..

hahaha.. takde mende pon.. saja nak mencarot kt cn.. takde idea.. atau sbnrnya malas nak typing..

p/s- kepada awek2.. jgn marah, just gurau2 je.. iye.. kang aku buh pasal laki lak.. lol.. ok2... kutuk laki gak.. kasi kaw2 punya. ok2.. haih da bosan balik....... adoiyaii


AKU BERASA AMAT BOSANING!!
JUM BBQ KT PD!![tibe2]

Tuesday, June 10, 2008

TiBe-tiBE RASA sedehhhh..

kenapa?? tiba-tiba sahaja hatiku jadi pilu..
mungkinkah kerna ku tak celebrate besday semalam?
ahh biasa la.. apa yang mau ku kecoh.. ku memang enggak pernah sambut..

ku enggak ketahuan mengapa....
ku cuba paksaan diri aku senyum semalam..
ya.. semalam ulang tahun ke 24 hari kelahiran ku..
tapi ku seperti tidak lengkap.. ku tidak gembira.. hati ku tidak ketawa..
bukan kerana dol membebel pada pukul 4 pagi..
bukan amat.. malah ku nyenyak tiduran mendengar suara dia..
waduhh.. ku enggak ketahuan apaan masalah aku ini!!

akhirnya pagi tadi, semua simpulan terlerai..
baru ku sedar..
aku amat rindu 'si dia'..
siapa?
"si dia yang pernah benar-benar menyayangi diri yang tidak sempurna ini"

**dengarkanlah permintaan hatiku.. yang teraniaya sunyi.. dan berikanlah erti pada hidupku yang terhempas.. yang terlepas pelukanmu ..

aku hilang...
aku hilang...
aku hilang diaaaaaaaaaa...

tadi baru ku baca catitan blogging dia.. taktau ngapaan tibe2 ari ni ku mencari dia.. padahal ku sudah 6 bulan cuba lupakan dia.. mungkinkah kerana dia lupa hari kelahiran ku? sbnrnya dia kewajipan wish besday ku biarpun kami sudah berpisah.. tapi kali ni dia benar-benar udah hilang dari pandangan ku.. benar amat dia membenci aku..

seriously aku rindu dia.. biarlah dia garang.. aku tetap rindu.. heii.. aku rindu serindu rindunya.. tau dia bahagia di sana.. semoga dia bisa hepi buat selama-lamanya bsama dgn orang yg dia sayangi.. ku mohon kemaafan kerna penah mengeciwakan hati kamu.. sori sbb aku mau kamu lupakan aku.. aku punca kamu tidak hepi.. kamu yang terbaik.. take care.. ITALY..


p/s- plz hargai org yang kamu sayang, kalo tidak kamu akan jadi seperti aku..

Monday, June 9, 2008

SeLF coNFIdent!!

korg tau kan apa tu self confident? bukan aiskrim la dol.. bukan ayam la sarol.. bukan tupai la ed.. ok korg semua mmg tak pandai bahasa inggeris.. takpe.. biar gua yg terror ni bgtau u all apa itu self confident..

maksud dari segi bahasa kamus:
keyakinan diri
maksud dari segi sastera aku:
1. benda yg bole wat ko terbang bak superman[ok kompem ko mati pastu]
2.benda yg bole wat ko rasa ko mati pucuk masa malam pertama[ni aku tuju pada siapa2 yg nak terasa dia loser.. cuba yakin sket.. komon2..]
3.benda yg bolewat ko rasa muka ko tebal 40 inci ble ayat awek[ni aku tujukan pada aku sendiri]
4. benda yg bole wat ko tak malu kena titik 15-0 atau 11-0 ble kalah lawan game bola dgn aku[ini utk ed n dol]
5.benda yg bole wat ko rasa tak malu ble ko pakai spende kt luar cm superman[ok yg ni utk sarol]
6.benda yg bole wat ko rasa tak pedulik kalo ko tak mandi ble g keje.. smbil gigi ko tak gosok pastu ade cili tselit kt celah2 gigi [ok.. aku tamo bgtau sapa yg wat cmni!]
7. benda yg bole wat ko nanges ble ko kena ejek itam ke gemuk ke.. [mls nak tuju kt sapa2.. bek tuju kt aku je]

kesimpulannya.. self confident.. yang turut dikenali keyakinan diri.. ADALAH sesuatu yang bila ko rasa ko boleh, ko boleh wat apa sahaja, tapi bile ko rasa ko tak boleh, ko nak pijak kuman pon tak mati, gajah di seberang jalan ketawa riang..[tiba2]

b4 aku melalut lagi jauh.. baik aku bgtau je apa yg aku nak ckp kt cn..

sering amat kita dgr ada kwn2 kita yang cam lemah semangat, kurang keyakinan diri.. takyah cari jauh2.. kawan aku byk.. mcm2 jenis kwn aku ade.. ade yang gengster, ada yang skema, ada yang alim, ada yang gle.. mcm2 jenis org tp semuanya ade satu persamaan iaitu kekurangan keyakinan diri.. bagi aku.. knape kita nak malu2 sgt? apa lagi yang tak cukup? TUHAN dah cipta kita sebagai manusia.. we must proud to b a human.. aku bukan nak suh korg bogel ke pe.. bab2 yg tu korg tak malu.. sms lucah dgn awek tak malu.. plok2 dgn awek kt tempat gelap tak malu.. tipu mak tak g mgaji tak malu.. [aku tau korg malu ble wat benda2 tu.. saja bahan korg lebeh2.. cm ustaz sket.. lol]

kurang keyakinan diri ni cam malu2 la.. ada yang nak makan nasi dok kt meja tengah2 upten pon malu.. nak makan kt tropic corner pon malu.. nak beli ais kosong pon malu.. nak mintak paper lebeh masa jwb exam pon malu.. nak mintak nasi puteh lebeh pon malu.. pastu gedik pau nasi aku.. aku tak nafi ade benda kita patot malu.. tapi perlu ke kemaluan itu ble kita sedang bdepan ujian hidup??? ujian hidup ni mcm2 beb.. kata la ko sesat jalan.. asal ko nak malu tanya org? kalo tak tanya, kompem ko sesat.. kalo ko bjaya cari jalan tu pon, mau amik masa berjam2.. taktau la kalo korg ade iphone, ade gps.. leh trace kt mana kebun durian belanda bapak ko kt mana.. CONTOH ke 2, kata la ko da btahun suka awek tu, tp ko segan nak ayat sbb ko malu.. Padahal awek tu suka ko.. pehh mmg mlepas la kalo cmtu.. cuba la pikir positif adek oi.. jgn asyik negatif n malu saja.. pasal tak dilayan atau dpt jawapan hambar tu ko dulik je.. janji ko dah cuba.. tak salah kan mencuba? taktau kan apa resultnya kalo mencuba? bahkan ade org pandai2 kata mencuba tu bmakna anda sudah 50% bjaya melakukan benda tu..

cmne eh benda malu ni bole dtg?? aku tgk ramai org tak bsyukur.. sering memperendah2kan keupayaan diri sendiri.. aku phm.. ble kite tak sekacak atau sekiut org lain, kita akan rendah diri.. aku paham.. sbb aku pon tak kacak n kiut.. tapi aku cuba hargai apa yg aku ada skang ni.. sebab apa?? meh aku cite sket.. DAHULU aku cuma bkulit hitam manis.. tapi TUHAN bagi ketinggian 175cm++ pada aku.. makan byk mana tak gemuk2, muka cepat matang, rambot kacak, senyum manis, ramai kakak2 kim salam.. kata muka matured.. tough lak tu.. kacak.. akak2 semua ingt aku da sebaya dorg pe.. hasuhausua.. ok2 seyes... bagaimanapon aku sering merungut.. seolah2 tak bsyukur.. kemudian TUHAN tarik balik byk anugerah dia pada aku.. SKANG ni aku bukan je bkulit hitam tapi gemuk, rambot di musim luruh, senyuman nmpk macam dipaksa oleh entiti.. tp pastu apa yg patot aku buat? perlu ke aku sorok diri aku ni di sebalik tiang2 atau pokok betik? JAWA
PANNYA TAK PERLU! aku ada byk lg impian2 yg aku nak kejar.. aku taknak buang masa mcm dulu.. semua nak segan.. leteh la.. aku akui aku byk ketinggalan masa kecik dulu lantaran sikap aku yg amat pemalu a.k.a segan tak pasal2.. aku kekurangan kawan, kekurangan awek2, kerja skolah byk tak hanta sbb tak phm apa cikgu ajar kt depan tu n malu nak g jumpa cikgu tanya yang tak paham tu..
NAHH! byk kan ketinggalan aku? kan rugi awek2 tu tak dapat miliki aku.. lol..

aku terpanggil utk tulis citer pasal keyakinan diri ini kerana aku kesian tgk kwn2 aku.. knape dorg nak malu2? huhu.. kdg2 aku tgk byk benda yg kwn2 aku tlepas.. dorg tak paham apa yg lecturer tu ajar, tp dorg malu nak tanya sapa2.. aku pon malu gak.. tp aku tanya kt kwn2 aku yg peka dgn suara lecturer.. so aku bjaya anta eseimen even meniru tp bagaimana dgn kwn2 ku? mereka......... mls nak cite.. korg dah tau kan bagaimana pengakhiran citer mereka?

ade byk kelebihan orang yang penuh dgn keyakinan diri ini.. mereka sering dapat kelebihan pendedahan, keistimewaan, dan macam2 lagi benefit.. sudah pasti dorg ni senang dpt kwn2 yg best n awek2 yg cun.. so korg taknak ke? nak kan? ahushaushaushu..

nasihat aku pada kawan2.. kalo bole, buang la sifat malu korg tu.. jgn sebut2 ko gemuk la.. hitam la.. gigi sumbing la, muke noobs la, tak hensem cam teri la.. jgn kata awek tak suka dgr, malahan kawan2 pon naik bosan ble hari2 telinga ni menadah kutukan2 korg pada diri sendiri.. dorg dah tau la benda2 tu.. so skang ni better korg tunjuk apa dorg taktau.. keikhlasan hati ko, kejujuran hati ko, kepimpinan ko, keramahan ko, kekacakan ko ble mandi laut ke atau kepandaian ko dlm sesuatu bidang.. just show ur ability.. tunjuk kebolehan tpendam ko pe.. sure ko akan lebeh yakin..

YANG PENTING.. KORANG KENA RESPEK DIRI KORG DULU, THEN BARU ORG LAIN RESPEK KORANG.. DONT EVER DOUBT YOURSELF! AKU SAYANG KORANG, TU AKU CKP CMNI.. AKHIR KATA..SAYANG N TRY HARGAI APA YG KITA ADA SEKARANG INI.. JANGAN SIA-SIA KAN.. PEACE MAN!

**IKLAN**
WELCOME TO MY WORLD OF TRY NOT TO BE KEMALUAN!! HSUAHSUAHSU.. AKU PON CUBA TAK MALU PASNI.. CUBA LA SKET2.. AKU PEMALU GAK SBNRNYA.. LOL.. [YANG PENTING KALO MALU DEPAN BAKAL MAK MERTUA, ITU TAKPE.. LOL]


p/s- kalo korg perasan, brapa kali perkataan "yang penting" tu disebut? [jgn mls.. penggunaan calculator tak dibenarkan. tujuan? sengaja nak bg korg rasa cm diperkotak katikkan.. usahsuahs]

HEPI besday TO me!!!

hmmm.. apa eh yg bole aku cakap pasal hari ni?
my besday? hmm.. ntah.. cam hari biasa je.. takde pape yg spesel..
kecuali:


1. dpt 1st wish besday dr dol.. tp kelaka la.. dia sms aku 24 jam lg awal dr hari besday aku.. pejadah.. lol.. pape pon tq la.. even sbnrnya ko byk kutuk aku dr wish dlm sms ko tu..
2.nmpk muka sarol yg excited tgk aku smbot besday dgn main game pagi td..
3. dgr penjelasan dr sarol yg dia nak jd org 1st wish beday aku.. bosan la sarol.. alasan maxis ade prob la pe.. booo.. haushau.. by da way tq sbb jd org 2nd yg wish..
4. ed still nak ngaku beliau org 1st yg wish walaupon hakikatnya beliau just wish kt fs n wish tsebut awal 2 minggu.. [demit.. gua pon nak wish besday lu yg ke 24 hari ni la.. leh jd org 1st..haushauhsua.. bahan2]
5.keciwa dgn kareb2 yg bnama ed n sarol... pehh tgk wayang tak ajak gua.. ok putus kawan..
5.5. SAMBOT BESDAY DGN DOL.. TEPAT KOL 12, MAKAN McD KT KAJANG.. KUAR BERDUA JE.. KAWAN LAIN DA LUPA KAWAN.. BEST GAK SITU.. LEH TGK EURO SAMBIL REFILL AIR COKE.. LOL..
6.tgk muka dol hampa n moody ble kena titik 11-0 n aku teruskan rentak kemenangan game bola tsebut pada pagi besday aku..
7. dgr dol mbebel pada kol 4 pagi.. demit.. gua nak tdo takleh..
8.bangun lambat utk g keje.. demit.. kol 9am still atas katil, kul 915am gua da smpai kt mmu.. kacak tak gua?
9. gua tak mandi g keje.. demit.. hope semua org tak tau.. haushuas..
10. sir@ penyelia aku wat suprise.. tiba2 dtg salam aku.. "hepi besday teri", ujar beliau.. tharu lak gua.. smbil sorok bau badan gua yg tak mandi..
11. Pegi keje dgn pakai baju jersey GERMANY.. hauhsua.. kata mlm td GERMANY menang 2-0.. kasi capub sket [tibe2 semua org ingt aku ni fan GERMANY.. haha.. siap tanya score pe.. gua bedal sudah.. haushua.. ok podolski score 2.. tu pon gua google td.. haha]
12. dpt sms wish besday dari rahim, bubu..pastu mee kol wish hepi besday.. [kelaka.. mee tak ingt pon besday aku.. dia siap tanya 2,3 kali hari ni hari pe.. aku da kompemkan yg ari ni besday aku, baru dia wish.. demit..]
13. keciwa fish still tak wish.. dah kol 12 tgh hari ni.. cmni la.. ;(
14. aku ngah usya fs aku ni.. pehh.. ramai gak wish.. yg tak knal pon wish gak.. tq byk2.. kepada bubu, tq sbb wish nak 5 kali dlm fs aku.. hahaha.. tak lupa pada adlia, triplenoize, hawani, juniza, zul, omar, dells dan juga rakan2 yg lain.. tq sb ingt gak besday aku..
15. kdg2 aku nak gak korg suprisekan aku dgn besday party.. haha.. [maseh bharap]
16. malam ni aku nak makan kek secret recipe! yes.. gua nak banje diri sendiri.. hehe.. ok taknak bgtau korg, nanti korg pau.. hahaushushaus...
17.gua teringat ex gua.. mana wish? ok.. lupa.. kiteorg da lama off.. lol.. bab ni sedeh sket.. slalu dlm 3 thn ni, dia tak penah miss wish even kami da byk kali clash.. pape pon tq to my ex, dia je yg bg hadiah selama ni.. i will keep it as a khazanah negara..peace.. korg jgn nanges lak.. tibe2.. lol
18. and yang paling last.. tq sbb baca post saya ini.. tau korg minat baca blog aku kan? kan? kan? hsaushuahsu.. ok tau gua kacak.. yela2.. ok post kacak ini smpai di sini saja..

BYE~

Wednesday, June 4, 2008

POPULARITY OF THE NAME EDRIE??

Pada petang yang muram td.. saya telah mendapat maklumat penting yang tak disangka2.. berikut adalah statistik tentang maklumat tersebut:-

"Edrie

View names similar to Edrie (male, female, anagrams)

Population Statistics for Edrie

Edrie is represented in the Top 1000 exclusively as a girls' name.
Total* Population in Top 1000: 113 (0.00% male, 100.00% female) [source]

Popularity of the name Edrie for Boys

None.

Popularity of the name Edrie for Girls

First Year in the Top 1000: 1905
Last Year in the Top 1000: 1909
Average Age: 100.73
Highest Percentage: 0.013% in 1908
Best Rank: #577 (in 1908)
Represented in the Top 1000 names in: 4 of 127 years (3.15%)
Total* Female Population in Top 1000: 113"

PERGHHH.. bdasarkan statistik di atas.. rupa2nya nama edrie ni.. awek je pakai.. cm harem.. siot la ed.. ko pakai nama pompuan.. nyampah aku nak kwn dgn ko.. demit.. rosak.. tak bole la nak bwk ko melancong ke U.S cmni... kalo tak, mau dia check body ko pe sbb tak caya ko ni laki.. lol.. ok balik ni check body ko dulu! yes! ade peluang nak raba edrie @ ed @ Naga!!! jum ramai2!!! sure raba!!! huahsaushaus

Resources: http://www.nameplayground.com/Edrie

TQ kepada org yg tlg carikan maklumat ini ptg td.. hauhuashaushaus

RESULT DAH KUAR!!

pehh.. result dah kua!! cuak korg.. husahsaushua..
mana ade.. saja gimik je.. lol.. tapi kalo result da kuar, kita mesti cuak kan?
sbnrnya, kalo korg nak tau, ada penyakit utk org yang sering cuak ble result kua ni. dalam bahasa saintifik ia lebeh dikenali sebagai syndorm cuakingresultcamgampang.. husahsua


ok! Aku kat sini bukan nak citer pasal korg cuak sbb result nak kuar atau pasal aku score dean list setiap sem[syhh.. jgn bgtau org yg aku score dean list.. lol]. SEBENARNYA AKU nak cite pasal knape aku tak score PMR[1998] dulu.. lol.. Gua cuba explain sedaya upaya gua.. Gua bukan tak stadi cuma malas bukak buku je.. hari2 beb gua bawak buku kt library.. jgn main2.. gua ni muka wajib kat setiap library.. gua jenis malas nak pegang buku.. so gua dirikan semua buku tu n susun cantek2 depan gua.. kasi keliling gua.. bukan pe.. kasi nmpk semua kandungan buku.. senang baca.. ok pas aku da decorate cantek2.. maka sampai la saat2nya.. pe lagi tdo la!! husahsuas.. yes! gua bjaya tipu korg! hahaha..

tapi seyes la.. gua ada teknik stadi sendiri.. masa form 1 dulu
aku dapat no 1 beturut2 tu.. kacak gua.. dpt best student utk sains lagi.. aku sorg je dpt A.. huashau.. noob pe ntah bdk lain[padahal markah aku 79 je, cikgu aku kesian, so jdkan 80] huashuas.. pape la.. tp gua tetap best student dulu.. kaedah stadi aku? senang je.. aku lebeh suka stadi sendiri.. boleh fokus.. kacak gle gua.. so ayah aku da siap beli meja pe utk anak dia yang bakal mgharumkan nama negara ni. lol.. tp sayang.. aku taleh stadi guna meja, buah pinggang aku cepat sakit[alasan lagi..huahusah] so aku lebeh prefer stadi atas katil je.. ayah aku takleh kata pape sbb anak dia score setiap thn.. tapi yg tak syok.. ayah aku tak bg kunci pintu.. pehh.. ayah aku jadi penyelia pembelajaran aku lak.. adeh.. takpe.. aku ada kaedah blaja aku sendiri.. ok.. gua tutup pintu bilik[bole tutup sbb ayah aku kata jgn kunci je] pastu gua siap2 nak blaja pe.. mula2 selerakkan buku atas lantai dan atas katil.. ok cun.. n yg last, buku yg plg gua sayang[buku ni kena ringan.. sbb pe? nanti gua cite] ok gua usya dulu buku ni.. bagus.. byk soalan2 yg gua da buat masa kt skolah tadi.. ok cun.. ni memudahkan kaedah pembelajaran aku yg unik ini!!

60 minit kemudian.. ayah aku masuk bilik.. ayah aku mendapati anak dia tertidur selepas penat stadi.. buktinya? buku yg ringan tu elok je telangkup atas muka aku.. pastu buku2 bselerak atas katil n lantai.. ini semua bukti menunjukkan anaknya bekerja keras utk blaja.. ayah aku cm curiga gak.. so dia amik buku atas muka aku tu dan check buku tsebut..
"ok da byk anak aku wat latihan.. takpe la.. sian dia..", ujar ayah aku. pastu ayah aku pon tutup lampu bilik.. pastu aku pon tdo smpai ke subuh esok.. huahsuahsua.. [p/s- kepada org2 yg masih tak paham, sbnrnya gua da lama tdo before ayah aku masuk.. gua da prepare awal2 n blakon baik punya.. prop semua da ready.. konon rajin stadi smpai tertido.. huahsuas] "ABAH, along nak mintak maaf banyak2.. along cukup nakal pada masa dahulu.. huhu.."

**KANAK-KANAK YANG BERUMUR 18 TAHUN KE BAWAH DIPINTA SUPAYA TIDAK MENJADIKAN OWNER BLOG INI SEBAGAI TELADAN ATAU IDOLA, MESKIPUN BELIAU AGAK KELAKA DAN BEST.. SEKIAN TERIMA KASEH. PESANAN INI DIBAWA KHAS UTK KANAK2 MACAM ACEED@ TRIPLENOIZE.. HUSAHSUAHUASHAU..

STADI GROUP?? taktau asal.. aku mmg takleh stadi group.. aku cuba gak dulu.. pegi library kt skolah[ni masa skolah menengah biasa].. eceh.. org lain muka nak semangat stadi.. gua lak jenis takleh duduk diam.. nampak muka kwn cm syok je, gua usik2.. mula2 bdk2 ni semua macam iman mantap la.. skali gua jolok sarang tebuan, terus dorg tewas.. [gua pinjam peribahasa jap.. lol.. gua main pakai je.. bole la eh? lol] last2 kiteorg main kejar2 dlm library.. haram tol.. masa ni form 3..nak dekat pmr dah.. tapi still main2.. lol.. pastu kiteorg pk2 balik.. mayb sbb persekitaran sekolah tak best utk stadi group[padahal sbb aku yg kaco]. then, kiteorg decide nak g PERPUSTAKAAN NEGARA. pehh kacak gle.. stadi group kt PERPUSTAKAAN NEGARA. bagaimanapun.. demi stadi group, kami tpaksa ponteng skolah... kami TERPAKSA!! ohh.. jgn salahkan kami yang mahu blaja ini.. ohhh.. ;p

hari yg dinantikan pon tiba.. jeng2.. PAGI tu aku blakon wat2 g skolah.. padahal dlm beg semua ada baju pe.. lol.. sebaik je smpai perhentian bus depan skolah gua, gua terus melencong.. ok yes.. g umah kawan aku.. lol.. pegi je umah kwn aku.. pehh.. ramai gler adek beradek.. pastu sekor2 nak ejek aku sbb aku itam manis.. demit.. tau la korg jeles gua kacak.. yg aku geram, yg ejek aku tu semua bdk kecik.. dlm darjah 1 hingga darjah 5.. demit.. gua tewas di tgn bdk kecik.. takpe.. gua syg bdk2..[padahal gua da nanges kena ejek.. husahaushau] gua malas nak layan bdk2 tu.. then.. membe aku ni leh layan hindustan lak.. kelaka.. padahal dia ketua gengster kt skolah.. demit.. so gua tpaksa layan skali hindustan.. pehh.. best gak.. time ni famous dgn kuch kuch hotai hai. tahun 1998 beb.. layan dil to pagal dgn kuch kuch hotai hai la.. husahsua.. pehh body rani mukherjee.. sdp2.. demit.. gua tspam cite lain.. ok2 balik kepada citer library td.. smpai je PERPUSTAKAAN NEGARA tu.. kiteorg cm beruk dapat pisang.. pehh sonok.. buku banyak.. kawasan luas! bole lari2.. lol. ops.. silap.. gua dtg cn sbb nak blaja ok? korg jgn bg gua tpesong.. gua tau korg ingt gua akan tewas dgn godaan korg.. korg mesti doa aku tak blaja kan? no way man..

TAPI!!! ada satu masalah timbul!! arghh.. rupa2nya kalo nak masuk
PERPUSTAKAAN NEGARA, kena ada kad keahlian lak.. huhu.. lupa lak.. takpe aku try register.. demit.. gua kena blacklist.. gua baru teringt time kecik dulu gua penah pinjam buku kt cn tp tak pulang balik. pehhh bkira.. gua kena bayar denda pe.. adoi.. takde wit lak.. hmmm.. cmne eh? kiteorg ni ada 5 org.. kad keahlian ada 3 je.. sian gle.. takkan aku dgn sorg kwn aku yg lain kena balik? hmm.. demi semangat nak blaja, kami NEKAD!! yes! ok.. mula2.. aku dgn 2 kwn aku masuk dulu pakai 3 kad keahlian yg ada tu.. nasib baik.. guard tak tgk btol2 kad keahlian tu.. dia nak kiteorg gantung kt leher je.. kiteorg pon wat muka confident masuk la library tu dgn kacak skali.. ble da masuk.. aku n kawan aku kumpol kad2 keahlian tu.. pastu salah seorg dr kwn aku kua balik dgn kad2 tu. then, dia bagi kad2 tu kt 2 org kwn aku lain yg da menunggu kt luar sana..maka kami semua bjaya masuk dgn bjaya menipu guard.. haushaus.. yes! tapi tu pon hampir kantoi.. ade guard siap tanya.. "eh korg ponteng skolah ke?". kiteorg jawab "tak.. sekolah cuti sempena hari sukan". huahsua.. ok tmbh byk penipuan yg kami lakukan dlm proses menuju ke menara gading.. lol

naik je atas.. aku n kwn2 aku still cm berok.. sonok.. 1st time naik atas ni.. dulu aku masuk bahagian kanak2 kt bwh tu je... bosan.. ni kt atas cm sonok.. ok ade headfon, leh dgr lagu2.. layan beb.. kiteorg dok terkinja2 kt atas tu smbil usya2 awek.. last2 dah kol 1 tgh hari.. demit.. tak sempat stadi pe.. lol.. pastu kiteorg pon balik la.. siap salin baju dlm bus... pehhhhhhhhh.. rosak.. aku xstadi pape pon.. gle la.. pastu last stadi group aku kt umah kwn aku.. aku ingt lg.. takkan aku lupa.. ptg tu ada paper agama.. masa ni PMR la.. aku mula2 nak stadi kt umah kwn aku.. tp tibe2 cm ramai.. ok kelaka.. bdk2 ni kacau2.. demit.. last2 kiteorg main gusti pe.. arghhhhhhhhhh.. hasil result PMR gua,
SUBJEK AGAMA GUA DAPAT B!! ni la kalo main2 je blaja.. huhu.. last2 gua dpt 5A 3B je.. huhu.. melepas peluang nak masuk MRSM.. UWAAAAAAAAAAA!!!

PENGAJARAN YANG KITA DAPAT DALAM POST KALI NI.. JANGANLAH ANDA MENIPU MAK AYAH ANDA, JANGANLAH PONTENG SEKOLAH, JANGAN TIPU GUARD, JANGAN MAIN GUSTI DGN KAWAN2 ANDA B4 EXAM DAN YANG TERAKHIR SEKALI JANGAN JOLOK SARANG TEBUAN!!!

p/s- kelaka.. karangan gua ni cm da terpesong jauh.. aku taktau aku cite pe sbnrnya.. huahsuahsua

Tuesday, June 3, 2008

BARISAN PELAKON2 DALAM HIDUP AKU..

disini aku nak cite sket pasal watak2 utama dalam hidup aku ni.. takde la ramai sgt.. ade la 40 org.. tp cm tak muat je dlm ni.. so aku shortlist je.. huahsuahsu.. utk sesapa yg takde tu.. aku minta maaf, nanti aku ada masa, aku buh nama korg eh.. lol

teRi
: aku la tu.. lol.. hero dlm cite ni..merupakan pelajar ijazah kejuruteraan elektrik & elektronik kt uniten putrajaya, skang ni part time bz bkeje di msc mmu.. perasan kacak.. tapi sbnrnya tetap tak kacak n takde gf da setahun n mayb selama-lamanya, suke senyum n ketawa, cuba lucu pada tahap maksimum, minat bola n manchester united, suke main game bola, suka bkawan, layan lagu2 dr letto, nidji, nitrus[korg tahan la kalo aku main lagu2 tu 24jam.. hsuahsuas], mantain single[desperate nak awek sbnrnya.. hsaushau], tak lupa.. saya mix kelate, tganu n kl.. btol aku mix! moyang aku org afghanistan la oi! tolong la caya aku ni mix! haushauhsuashua..

sarol
: pembantu hero a.k.a kawan baik aku serta kawan housemate, superman wanna be [aku rasa ko jd suparman je la.. muke da ada mix belah sana.. hsuahsuas.. lol], dulu kecik muke dia cute tp ble dah besar ni.. [aku tak tgamak nak describe cmne.. shauhsauhsua], asal taiping n skang ni menetap di ampang, kuat makan[perot kecik dari aku, tp selera makan nak kuat lg..lol], kuat tdo[beliau perlu tdo yg secukupnya selama 12 jam utk tujuan metamoforsis], otai it[aku salute ko bab it.. mmg hebat!], slalu kata dia debab[aku tak tanya la oi], baik hati sbnrnya walaupun muke ko cm pakcik2 yg slalu lepak kt kedai kopi, mamat ni cm kelawar pon ade.. mlm tamo tdo.. pastu siang lmbt g kelas pagi.. pastu salahkan aku lak.. lol, tak penah ade awek, sentiasa masuk bilik aku cite pasal awek yg ym dia.. [padahal awek tu ym ko pasal eseimen je.. haushaushau]

edrie@ed
: org taiping yg sentiasa rasa tepeng lg maju dr kl.. boo.. mana ade lrt kt tepeng.. lol.. hsaushuahsua, kawan baik aku merangkap hekes wanna be.. pemalu ble di dunia realiti tapi penggatal ble di dunia maya.. haushaushau.. slalu bgn tdo awal.. muke cute.. tak reti masak nasi serta lain2.. tgn halus.. bela tupai.. muka cam tupai.. ramai awek minat.. hampir teror semua benda pasal it tp kantoi ble format pc, setting mirc, serta main game bola.. hsauhsausha.. cuba bmain game bola dgn aku.. tp kena titik 15-0.. boo.. hsashuahsua... cube lagi ok? lol.. takpe.. kesimpulannya ko tetap cute..

dol: kawan baik aku, org n9, sama2 minat bola.. minat manchester united, tgk bola sama2, dulu slalu sekelas.. skang ni sket2 la.. lol, beliau lebeh kepada kawan sepermainan game bola aku.. biasa la aku titik dia 45-0..hasuhsausu.. [ok tu tipu.. aku je kena titik sbnrnya], baru2 ni dia macam masuk air.. suke tanya aku macam2.. penat aku nak layan ko dol.. tolong la bg soalan yang matang sket.. cthnya.. abg ni kacak ke?, maseh single, muke macam stim sket, kuat mghafal, semakin power dlm bidang pengajian beliau, bakal bawak kete waja[ok gua da cop nak naik hari2.. hsuahsaushau]

fish: muka macam awek solehah, org n9, degil n suka melawan cakap aku[tapi aku menang gak last2, biasa la.. aku power speking n9.. hsuahsuahsu],kawan baik perempuan aku di uniten.. hehe.. mesti korg tak caya laki bole kwn baik dgn gal.. lol, dia kira best la.. sempoi, cun gak la.. ramai org minat kecuali aku.. lol.. takpe.. gua tau gua kacak.. lol.., giler futsal, suke tengok bola.. kira dia ni watak wajib la kalo aku g tgk game bola kt seksyen 15 tu.. tapi kelaka gak la.. dia tgk bola sama2 tp ble balik uniten, dia cite result lain kt bdk2 ni.. lol.. hsuahsua.. noob! lagi apa eh? kira semua rahsia2 aku dia tau gak la.. lol. rapat gle.. kdg2 aku anggap dia cm adek aku dah, kawan laki dia lg ramai dr perempuan.. bukan sbb takde pompuan nak kawan dia tp sbb laki ni best.. btol tak? hsuhaushsua.. dia ada la kwn baik pompuan.. cuma tak ramai je.. huhu, dia btindak ikot perasaan.. jgn risau, semua perasaan dia baik2 je.. hati kudus beb.. bole wat bini.. lol, dia mmg ikhlas ble bkawan, so pada org2 kt sana tu, jaga dia elok2 eh... dia baik sangat walaupon maseh mentah dalam bidang percintaan! huahsuahs.. tu la eden suh ekau baca novel cinta, ekau tamo! lol.. ;p

Xoul: aku knal dia sejak foundation lg.. baik2 cmtu la.. tapi skang ni lagi kareb.. hehe.. kawan chat.. suke bahan org bsama2... mmg best la mamat ni.. otak dia cm aku sket.. kire kalo bab mbahan org tu, dia la org plg cepat bsengkongkol dgn aku.. huashuahsu.. tp yang bezanya satu je.. muka dia mcm pemalu tp gatal bak kata bubu.. hsuashaushua.. ramai kawan wanita.. dia mmg baik gler.. seyes.. aku tak tipu.. muka dia cm tak bsalah.. peramah gak la.. tp dgn gal je kot.. husahsuahsua.. tetap single.. dia chill je.. lepak dulu.. otai it gak la.. padahal dia bdk sama course dgn aku.. best dibuat kawan dan juga best ble dpt naik kete dia tanpa byr minyak.. haushausa.. ok xoul.. aku da puji ko.. banje aku kfc esok...lol.. ok.. mlm ni.. tq.. bye.. hsuahsuaus

HASIL TESTIMONIAL FRENSTER ANTARA AKU DGN XOUL... husahsuahus

semua testimonial ni diambil dari frenster aku dgn xoul.. so.. harap korg phm format testi frenster.. ok? selamat mbaca.. =) [p/s- semua testi ini dihasilkan masa aku dgn dia ngah keje part time kt msc mmu.. hsauhsaus.. takde keje tol.. org lain bz wat keje.. aku dgn dia dok gelak2 bg testimonial.. kaoskaosk]

-xoul-
05/30/2008 5:07 pm
[17:05] syahhairie: ..
[17:06] syahhairie: oi
[17:07] syahhairie: jum toilet

pergh..ke'gay'an semakin menjadi2..ajak aku gi toilet..ko cite pasal terung ape td,aku xpaham../me noob

-xoul-
05/30/2008 3:43 pm
[15:41] syahhairie: bubu kata makcik ni mami kalo jumpa org kacak2
[15:41] mzulhilmi86: dia bantai je kut
[15:41] * syahhairie tsipu2
[15:41] syahhairie: makcik ni murah lak
[15:41] syahhairie: mamai**
[15:41] mzulhilmi86: dia puji psl ko blanje
[15:41] mzulhilmi86: jgn salah paham
[15:41] syahhairie: ko kena phm yg ko kena tipu..
[15:41] syahhairie: huahsuahsua
[15:41] syahhairie: mana ade bubu ckp cmtu
[15:41] syahhairie: taubat la
[15:41] syahhairie: nak kata aku kacak
[15:41] mzulhilmi86: ok testi
[15:42] syahhairie: aku bg duit sejuta pon
[15:42] syahhairie: lol
[15:42] syahhairie: haha
[15:42] syahhairie: siot lapehh..

bubu kata teri kacak..
/me mami*mamai

♥♥teRi BoGaD♥♥
05/30/2008 3:04 pm
[14:41] syahhairie: ?
[14:41] syahhairie: ko kt ne?
[14:41] mzulhilmi86: depan weipin punya tepi
[14:41] mzulhilmi86: asal dia baring2 nih
[14:41] syahhairie: ..

bukti ni telah diterima oleh bukit aman pada pukul 3 ptg td. dipercayai kejadian ini berlaku selepas mangsa yg bnama ****** atau lebeh dikenali xoul ditemui mati tua reput di bwh meja komputer msc mmu... punca maseh tidak dikenal pasti.. ada laporan mgatakan bahawa ada fabrik2 yg mudah reput mempunyai kaitan dengan kisah ini. buat masa skang pihak berkuasa sdg membuat tinjaun di pusat beli belah terkemuka di putrajaya. mereka mendapati mangsa pernah cuba tgk wayang yg btajuk narnia sorg2.. tp dihalang oleh seorg kanak2 yg bnama "aceed" atau "triplenoize".. suspek telah ditahan. ada beberapa org saksi telah melihat suspek dgn mangsa serta beberapa rakan mereka lepak di gsc alamanda. adakah semua ini ada kaitan.. siasatan masih belum tamat. sebarang berita terkini akan diumumkan. sekian terima kasih.

♥♥teRi BoGaD♥♥
05/29/2008 1:36 pm
[12:00] shahmi86: wawa x online eh
[12:00] syahhairie: on9 je
[12:00] syahhairie: lol
[12:01] syahhairie: dia tak tgk ym ke pe
[12:01] shahmi86: dier x aprove aku ke
[12:01] shahmi86: sob..sob

ni adalah bukti yg saya dapat dari ibu pejabat polis bukit aman berkaitan dgn kejadian rompakan malam td..msg ini dipercayai diterima sebelum mangsa yg bnama wawa dirompak gaji beliau.. Dipercayai suspek slalu menggunakan sistem operandi sebegini.. cube blakon utk add.. setelah add beliau direjek, beliau akan menggunakan alasan tsebut utk merompak gaji mangsa.. kejadian ni tidak dipercayai berlaku di suatu tempat msc mmu..pesanan kerajaan kepada gadis2 di luar sana, jika tnmpk cm id shahmi86 nak add anda.. sila approve utk mngelak sebarang kejadian buruk berlaku.. sekian terima kaseh..

♥♥teRi BoGaD♥♥
05/29/2008 12:05 pm
sdg kami enak mbuat keje smbil chat dgn rancak.. tiba2 dtg seorg wanita india duduk bhampiran kami.. lalu terdengarla satu irama indah yg enak menusuk telinga.. tibe2 kedengaran suara keyboard ditaip
[11:57] syahhairie: ko layan tak rap india?
[11:57] syahhairie: nak layan?
[11:57] syahhairie: bukak la hear fon
[11:57] syahhairie: haushua
[11:57] mzulhilmi86: wahaha
[11:58] syahhairie: haha
[11:58] syahhairie: arghh
[11:58] syahhairie: kuat sket volume
[11:58] mzulhilmi86: tekanan2
[11:58] mzulhilmi86: bubu layan je
[11:58] mzulhilmi86: pura2 pakai headphone

/me cuak tgk bubu angguk2 geleng2 smbil layan.. husahsuahusahu..

♥♥teRi BoGaD♥♥
05/29/2008 11:10 am
[11:06] mzulhilmi86: shahmi relek je
[11:06] mzulhilmi86: gaji dia brapa ribu
[11:06] mzulhilmi86: gaya org kaya
[11:07] syahhairie: ..
[11:07] syahhairie: dia bukan dpt cash ke td?
[11:07] syahhairie: ntah
[11:07] syahhairie: lol
[11:07] mzulhilmi86: 500+
[11:07] mzulhilmi86: mesti stended2 bubu gak
[11:08] mzulhilmi86: kalo dpt cash..pehh..
[11:08] mzulhilmi86: ok japgi ragut

p/s-bukti ni saya terima ketika sdg on9 ym di msc mmu.. diharap pihak bkuasa dpt mgambil tindakan yg selanjutnya.. sekian terima kaseh.. shahmi!! jaga2!!ade org nak rompak ko!! haushaushau

♥♥teRi BoGaD♥♥
05/30/2008 3:44 pm
[15:11] syahhairie: lol
[15:11] syahhairie: tgk testi baru
[15:11] syahhairie: haushaus
[15:12] mzulhilmi86: pehh
[15:12] mzulhilmi86: semua nk pes
[15:12] mzulhilmi86: ok xym ko dh
[15:12] mzulhilmi86: bye mesranet
[15:12] mzulhilmi86: haha
[15:12] syahhairie: haha

yela.. pasni tak paste dah.. aku phm.. ko tak suke aku paste.. ok aku janji.. aku cuba tak paste da pasni.. yg ni?? mana ade.. aku taip sendiri ni.. bukan paste..ko ingt aku ni tak mampu ke taip sendiri?lol.. seyes wei aku taip.. aku taip ctrl+v.. haushaushaushaush

♥♥teRi BoGaD♥♥
05/17/2008 10:47 am
di suatu tempat yg tletak di mmu
xoul: hi syg..
anis: ??
teri: apa ni xoul? kaco awek aku? demit!
anis: saba abg teri kacak.. jgn pukul xoul..
xoul: suke ati aku la nak panggil dia syg ke beskal ke opah ke? ko dulik pe?
teri: oooo.. ko wat lawak tak kelaka eh? siap ko.. anis.. pegang abg.. abg nak pukul dia..
anis: jangan la syg.. jgn pukul xoul.. i syg abg teri je..
teri: erk? seyes ke? ok2.. jum2 g pejabat tok kadi..
wani: eh asal aku ade dlm ni? lol.. scribble2..
teri: alamak! terlebeh sudah!

kesimpulan cite ni: keje la oi... jgn bcinta di pejabat.. koakaokao

PERHATIAN: SEMUA LOG CHAT NI ADALAH BENAR.. TIDAK ADA PERUBAHAH DGN YANG ASAL.. BAGAIMANAPUN AKU NGAKU LA.. YG LAST SKALI NI AKU REKA.. HUSAHSUAHSUA

Monday, June 2, 2008

ke mana ko pergi cinta? pudu? lol

YOSHH!! TERI in da house!! wassup2.. yooo.. oyeah.. yoooo.. give me five! oyeah..
ok bosan.. tu je post kali ni.. huashuahsua.. ok2.. jgn marah.. tau korg tertunggu2 post baru dr aku... aku paham.. /me kacak..


haaaa.. nak cite apa eh? cite pasal ari ni? ari ni punya kisah tak habis lagi.. mls nak cite.. kang mana tau ada peristiwa lg best berlaku kt aku pasni.. huhu.. ok aku citer pasal semalam.. aku cite apa yang aku ingt la..

semalam.. aku bangun awal gle.. kol 1 ptg!! pehhh.. ok bagi korg cam lambat la.. bagi aku awal sbb aku tdo kol 7 pagi.. huhu.. aku sbnrnya kalo ikot asal tabiat aku, aku mmg takkan bangun.. tapi nasib baik awek cun kol aku.. huashsuahusa.. so ble da dikejutkan sore gemersik sorg awek cun, secara auto aku malas nak tdo balik.. lg1, awek tu mintak tolong.. so pegi la tolong apa yg bole.. hehe.. tibe2 lapa lak perot.. pehhh.. ok kena g makan ni.. aku pon sms awek tu, suh jumpa kt kedai makan je.. tapi takkan gua nak deting bdua je? oh tidak.. gua akan memanggil rakan2 seperguruan raja lawakku skali utk bsama ke upten a.k.a tempat makan plg dekat n sep minyak kete.. lol.. maka pegilah aku makan dgn ed.. aku nak kejut sarol tp dia cm baru tdo je.. so aku malas nak rosakkan mimpi2 basah dia.. lol.. btol sarol.. aku sayang ko.. bukan saja nak tinggal2 ko.. [alasan baik punya] hasushaushauhsua

so aku pegi la makan dgn ed je.. (p/s-ed dgn edrie tu org sama la gay)

then.. jumpa la awek tu kt upten.. ohh.. korg taktau eh benda apa yg aku nak tolong awek ni? aku nak tumpangkan adek kwn aku ni kt umah aku.. sbnrnya awek tu dgn bdk ni nak balik kampung dia, tp bus btolak kol 1130 malam.. so kerana gua kacak n syg kt bdk kecik, gua pon cube la tlg sket2.. muke dia cute.. tp tak bwk spende dgn tuala.. huashauhsa.. sian dia..

[p/s- aku lupa nak ckp, sarol n zul dtg masa kiteorg ngah makan tu.. sarol emo sbb tak ajak dia makan.. mana aku tau dia bangun.. hsuahsuahsua alasan2.. hehe.. jgn mare eh sarol syg]

selepas kami semua makan.. aku bwk la bdk ni balik umah aku.. aqbar nama dia.. comel gak la.. tp ade satu benda kelaka dia wat.. dia beli mentega dgn coklat apa ntah.. dia kata nak masak kek kt kampung dia nanti.. kelaka.. mau cair mentega tu dlm bus kang.. tp da tbeli.. so aku pau mentega dia tu.. huashausu.. yes dpt mentega free! hehe.. aku bukan pe.. aku tlg simpan mentega tu la gay, kang cair pe.. sape nak lap n cuci bas tu? aku gak.. lol.. [bjaya bg alasan utk pau mentega tu]

ble da smpai umah, rasa bosan lak.. bdk kiut tu da mula mesra2 dgn kwn2 aku.. ok la.. ramah.. aku baru lepas dia jap.. dia da main game bola dgn dol.. dgn sarol pon cm da kareb pe.. dok tgk anime naruto sama2.. pastu aku lak cm bosan sket n sangap karok.. so aku decide nak jalan2 karok kt alamanda dgn bdk2 ni semua.. bwk skali bdk comel ni.. sian dia.. bukan slalu dtg kl.. hepi aku tgk dia sonok nak ikot.. hehe..

ALHAMDULILAH.. aku cepat dpt parking kt alamanda.. berkat air kaki bdk kecik tu kot.. hsuahsuahsau.. mula2 tu nak g main game.. skali ramai gle bdk2.. malas aku.. bek karok.. so aku, dol, ed n sarol pegi la karok dgn kacak skali.. hentam semua lagu.. kasi bdk kecik ni teruja dgn kehidupan bdk u.. hsauhsaus.. pastu aku bg nasihat, kalo nak bjaya karok cm abang2 ni.. blaja la rajin2.. kompem pasni bole dtg karok kt alamanda puas2.. hsuahuas.. rosak bdk ni.. dia cm da tpengaruh.. ye la.. umor baru 13 thn.. da lepak dgn bdk2 senior a.k.a otai uniten.. hsuahsuahsua..

hbis je karok.. kiteorg g shopping.. aku teringin nak beli baju lengan panjang.. huhu.. tapi takde saiz je.. susah... badan aku ni saiz eropah.. stok saiz ronaldo je.. hsausuahsuahsu.. [padahal perot buncit, semua nak ketat, cmne aku nak pakai, sexy gle.. bdk2 ni bahan aku gay masa aku try baju2 tu..lol] takpe la.. aku pon jalan2 la.. bpecah dgn bdk2 ni.. yg bdk kecik tu ikot sarol n ed.. aku dgn dol jalan2 tgk baju lain lak..

ble kiteorg jumpa balik kt keta aku.. aku tkejut.. peh.. bdk kecik ni siap beli spende dgn baju baru.. ooo.. dia tak bwak skali baju dia.. kecian lak.. aku nak je belanja.. tapi tindak balas aku lambat.. takpe la.. tu ok lg.. yg plg kelaka.. ed pon beli spende gak.. haushuahsua.. bahan2.. hahaha.. yes kantoikan.. huahsuahau..

ok.. kiteorg da lambat ni.. balik2 je umah.. terus semua siap2.. ok pas semua mandi.. tiba2 malas lak.. sepatotnya aku nak teman bdk kecik ni n awek tu g hentian bas kt pudu.. tp tiba2 rasa penat n ngantok.. bdk2 ni pon semua da tak larat.. so aku ingt nak g anta bdk ni kt akak dia je la.. pastu tibe2, masa kami semua dalam keta, aku rasa semangat nak anta bdk ni ke pudu.. so aku pon sms akak bdk tu nak bgtau yg aku nak anta adek dia kt pudu.. kira jumpa kt sana la.. akak dia g pudu dgn kwn n sedara dia.. so pegi la kami ke pudu..

dalam perjalanan tu, kami sempat sesat.. huhaushauhsau.. nak lalu dpn istana negara, tp lupa jalan da tutup.. lama gle baiki jalan..adeh.. salah dol la ni tunjuk jalan... aushuahus.. yes! ade alasan smpai lambat.. hahahhahahaha.. [p/s- aku hentam je istana negara tu.. btol ke? husahsauhu.. demit.. pape pon salah dol tunjuk jalan.. tu plg penting]

sampai2 je.. jem gle.. tapi standed la.. pas parking kt tingkat 2 hentian bas pudu tu, aku dgn bdk2 ni semua turun la ke platform cari awek tu.. lol.. pas da serah bdk kecik tu kt yang berhak, kami pon bgegas cari kedai makan.. lapar beb.. kiteorg ingt nak g mcD yg bdekatan.. tapi pk cm mahal je parking nanti, so kami pon terus gerak dari pudu n menuju ke mcD sungai besi yang dipercayai lebeh dekat dgn uniten..

smpai2 je dah kol 12 tgh malam kot.. peh.. da lewat.. makan last kol 2,3 ptg td.. huhu.. lapa2.. ok semua lantak mcD tak ingt.. kalo korg baca post aku seblum ni.. aku cite psl tjumpa noni af5.. nak aku cite lg? JANGAN GEDIK.. baca la post tu.. penat la nak cite 10 kali.. lol..

da makan.. kiteorg pon balik umah.. RUMAH la sangat.. padahal kiteorg dok kt kelompok cendikiawan UNITEN je.. hehe.. balik2 je.. cm biasa.. koridor semua gelap.. n mcm biasa.. ed n sarol paling cuak.. hsaushuahsua.. pastu lari2 kt koridor.. huahsua..

smpai umah je.. tanpa byk bicara.. kami terus tdo.. tu je la kisah aku pada hari semalam.. di mana aku rasa pjg sgt.. melebihi 20 muka surat.. demit.. ok malas nak wat diari pasni.. bapak panjang.. masa ni la awek2 gua ym.. adoi.. pening nak layan mana.. nak tulis blog ke nak layan awek2.. husahsuaus.. takpe.. pada awek2.. kalo korg rasa aku lmbt bls ym tu, maknanya aku ngah tulis blog [kaver je.. padahal layan awek lain... hsuahsuahs]

ok aku rasa aku cm kacak n player ble ade blog ni.. sbb apa? sbb aku leh tipu korg yg aku ada ramai peminat.. husahsuahsuahus.. salam sayang dari uniten.. selamat malam pada kwn2.. gd nite!!

NONI AF5??

perghhhhhhh..
tak sesia aku g makan mekdi kol 12.30 mlm td..aku terjumpa awek pujaan aku, noni af5.. masuk2 mcD je.. dia dok usya2 aku.. peh.. cam kacak gak la aku ni.. sahushausha..
bdk2 lain yg ikot skali cm tak perasan.. last2 gua bgtau gak.. maka mula la sekor2 nak perasan kacak.. cam gay.. dia usya aku tu sbnrnya..huashauhsasuahsu..
demit.. lupa nak amik gmbr.. arghh..

mula2 tu ingt amoi mana ntah..
dia makan mcD dgn makcik n sorg bdk kecik mana ntah..
aku pon lepak dulu.. tp dalam ati cm tak kisah la.. bukan artis pon takpe, saya tak memilih..
hasushauhsua..

YANG wat aku cam tu sbb lepas seminit aku usya dia, tiba2 dia pakai spek macam dalam citer "gaia" terbitan astro tuh.. pehhhhhh kompem dia!!
gua dah teruja.. usya puas2.. dia pon usya gua balik.. ok yes gua da makin perasan yang gua ni kacak cam ronaldo.. ahushuahsuahsuaushau..
edrie, sarol, n dol sebok nak usya2 gak.. lagi2 edrie.. dia dok sibuk tgk pantulan cermin depan dia sbb dia membelakangi noni.. aku dah tgelak2.. kantoi la oi.. dia dok struggle nak usya noni tu.. last2 dia pusing kepala dia gak.. puas hati maseng2.. makan mcD sama2 dgn artis beb!! tapi lain meja la.. pastu jarak dekat 10meter.. hsauhsauhsua..

yes! malam ni mimpi noni af5!! muke kiut gle.. chinese look! tak dressing gler2 cm artis2 lain.. kool je.. pakai tshirt puteh plain je.. kalo artis lain, kompem da pakai spek itam, baju ada kelip2 dgn tudung yahudi mabuk smbil makan mcD.. huahsuahsua..

sdp2... hepinya ble jumpa noni af5 sayang!! ;p

Sunday, June 1, 2008

HEHE.. AKHIRNYA.. SUDAH POST YANG KETIGA.. LOL

tadi aku tercerita pasal kos atau kursus dalam bahasa melayu atau lebih dikenali course dalam bahasa inggeris..bila cite kos ni.. aku teringat nape aku amik kos kejuruteraan elektrik & elektronik..nak tau nape? sbb dulu aku rasa aku macam ade kuasa elektrik..sahushaushau..dulu aku cm pelik n gler sket... suka main elektrik..mcm da kebiasaan umah aku blackout secara tiba2 sbb aku dok gatal main soket.. cucuk lubang soket dgn gunting.. ahushaushua.. mak aku ngamok gak la.. tp aku wat bodo je.. tp hebat gak la.. aku ni cam tak lut ble kena karen.. so mula la rasa kebal.. [padahal watt bape sgt.. setakat 10 watt je kot]

aku rileks je repair suis lampu toilet kt umah aku dulu.. budget gempak la.. tp kelaka sbb pastu suis toilet umah aku cm lg rosak ble aku da hbis repair.. aku tukar kutub dia je.. bila aku tekan je suis tu, terus aku kena karen + short circuit + blackout umah aku.. nasib baik mak ayah aku takde.. kalo tak, mau ngamok.. husahsuahsua..

aku ni cukup semangat dulu.. aku siap beli semua peralatan eletrik pe.. konon minat la semua benda yang bkaitan pertukangan atau elektrik.. korg jgn main2.. aku siap mintak hadiah besday dgn bapak aku lg.. aku mintak gergaji, tukul, kikir parut.. kelaka.. aku dulu gle pe.. mintak benda2 tu jd hadiah besday aku.. lol.. sudahnya aku hangat2 taik ayam je.. last2 semua simpan dlm stor.. ada la seminggu aku dok usung benda2 tu dlm umah.. hahaha.. seyes aku pelik dulu..
ada mcm2 citer.. nanti la citer.. dah kol 6 pagi ni.. ngantok beb.. pehhhhhh.. 6.38 pagi dah.. huhu.. tdo2.. lol.. bye! zzzzzzzzzzzzz

2nd post.. lol

haih..
bosan lak.. nak watpe eh? aku cam sakit perot ni.. adeh.. alamak... cm kotor sket blog aku ni.. uahsuahsua..
arghhh.. ptg td makan megi laksa...
aku cm alergic dgn megi baru2 ni..
asal makan je.. usus cm ajak aku g toilet..
adeh..
tu la akibatnya makan megi dari kecik sampai ke besar..
so peribahasa kita pada hari ini ialah..
"makan megi berpada2, bukan apa, malas nak layan karenah usus besar kt jamban saja"
sori la kalo peribahasa ni cm saintifik sket ayat dia, biasa la..
aku kempunan nak amik kos sains hayat kt skolah dulu..
huhu..
arghhhhhhhh...
usus besar aku da meronta-ronta...
angin nos menjerit-jeritttttttt!!!
arghhhhhhh..
ok bye.. nak g toilet..